Facebook Pixel Sportdog.gr | ΑΕΚΑΡΑ είσαι ΨΥΧΑΡΑ – Έγινε... σφαΧή με Ντιναμό (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-02-15 23:58:00

ΑΕΚΑΡΑ είσαι ΨΥΧΑΡΑ – Έγινε... σφαΧή με Ντιναμό (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚΑΡΑ είσαι ΨΥΧΑΡΑ – Έγινε... σφαΧή με Ντιναμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκριση στο Κίεβο για την Ένωση. 1-1 με εχθρική διαιτησία.

Ήταν καλύτερη, αλλά δεν κατάφερε να επικρατήσει. Η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη με τη Ντιναμό και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στο Κίεβο, όπου οι Ουκρανοί έχουν προβάδισμα λόγω έδρας και του τέρματος που σημείωσαν στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει από τον άξονα τη Ντιναμό, όταν βρήκε δύσκολα όμως να υπερκεράσει τον Χατσερίντη με τον Καντάρ άρχισε να μοιράζει μπαλιές στα άκρα. Κάπως έτσι σημειώθηκαν οι δύο πρώτες ευκαιρίες με στον Γκάλο, στο 8' και τον Λιβάγια δέκα λεπτά αργότερα, να αποτυχαίνουν να νικήσουν τον Μπόικο. Οι Ουκρανοί έβγαιναν γρήγορα στην κόντρα και αφού προειδοποίησαν στο 16' με τον Μπουγιάλσκι χτύπησαν στο 19', με τον Τσιγκάνοφ να ανοίγει το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση έκλεισε τη Ντιναμό στο μισό γήπεδο και πίεσε για την ισοφάριση. Δεν τα κατάφερε στο 57' με τον Λάζαρο που σούταρε πάνω από το οριζόντιο, ενώ στο 72' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο αποκρούστηκε από τον Μπόικο, ενώ η μπάλα βρήκε στο αριστερο δοκάρι. Ο τελευταίος έκανε άλλη μία καίρια επέμβαση στο 75' σε σουτ του Λιβάγια μέσα στην περιοχή, ένα λεπτό αργότερα όμως στάθηκε τυχερός στη φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου. Στο 80' ήρθε η ισοφάριση από την ΑΕΚ με την κεφαλιά του Αϊντάρεβιτς που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Αϊντάρεβιτς που έχει δεχτεί σφοδρή κριτική, μπήκε στο ματς και ισοφάρισε για την Ένωση.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με πολλές εκπλήξεις παρέταξε την ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός έδωσε φανέλα βασικού στον Μπάρκα που πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ο Τσιγκρίνσκι έμεινε εκτός και δίπλα στον Βράνιες έπαιξε ο Λαμπρόπουλος . Ακραία μπακ τοποθετήθηκαν ο Γκάλο δεξιά με τον Μπακάκη στα αριστερά. Σιμόες και Γαλανόπουλος πήραν αποτέλεσαν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ, ο Μπακασέτας έπαιξε αριστερό εξτρέμ, δεξί ο Κλωναρίδης, ο Λιβάγια είχε ρόλο δεκαριού πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γιακουμάκη στην κορυφή του 4-2-3-1, με τον Αραούχο να μένει στον πάγκο.

Στο δεύτερο μέρος ο Χιμένεθ έριξε Χριστοδουλόπουλο και Αραούχο, οι οποίοι έδωσαν ταχύτητα και φρεσκάδα στην επίθεση της ΑΕΚ. Με την είσοδο του Αϊντάρεβιτς, η Ένωση ισοφάρισε στην πρώτη επαφή του Αλβανού μέσου με το κεφάλι.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες Γαλανόπουλος (79' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (52' Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Γιακουμάκης (58' Αραούχο)

Ντιναμό Κιέβου (Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Κεντζιόρα, Μόροζουκ, Καντάρ, Χατσερίντη, Μπουγιάλσκι, Σεπελίεφ, Γκονζάλες, Τσιγκάνοφ, Γκαρμάς (77' Μπεσέντιν), Μοράες (90' Σαπαρένκο)

Η ΦΑΣΗ Η ισοφάριση της ΑΕΚ στο 80'. Ο Λάζαρος είδε την μπάλα να του επιστρέφει η μπάλασε εκτέλεση φάουλ, μετά από κόντρα στο τείχος, έκανε ψηλοκρεμαστό σουτ και ο Αϊντάρεβιτς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Εκνευρισμό δημιούργησε ο Ισπανός Κάρλος Ντε Σέρο, ο οποίος δεν τα πάει καλά με τις ελληνικές ομάδες. Στην πρώτη φάση της Ντιναμό η μπάλα είχε βγει άουτ, αλλά δεν το είδε. Στο 22' δε έδωσε άδικα κίτρινη στον Λιβαγια για θέατρο, ενώ ο Χατσερίντη του έκανε πέναλτι και ο Κροάτης χάνει τη ρεβάνς του Κιέβου. Ο Ισπανός είχε δώσει ασυλία στους Ουκρανούς να καθυστερούν μέχρι και στα πλάγια και προκάλεσε τον κόσμο με τις αποφάσεις του. Τους χαρίστηκε πολλές φορές σε κάρτες, ιδιαίτερα στον Γκάρμας που έπρεπε να αποβληθεί.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, είχε εχθρική διαιτησία, δεν παράτησε το παιχνίδι, αλλά το πάλεψε και τουλάχιστον πήρε την ισοπαλία. Η Ντιναμό με το εκτός έδρας γκολ έχει σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης, η Ένωση όμως είναι πολύ σκληρή για να πουλήσει τόσο φθηνά το τομάρι της. Θα το παλέψει στη ρεβάνς και είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει συγκινήσεις στους οπαδούς της.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Όποιος είδε την ενδεκάδα της ΑΕΚ πριν τη σέντρα αναρωτήθηκε «τι όνειρο είδε ο Χιμένεθ». Η αλήθεια είναι όμως, ότι η Ένωση δεν πήρε πράγματα από παίκτες βασικούς, όπως ο Λιβάγια, ο Σιμόες και ο Μπακάκης. Ο Κροάτης είχε μόνιμο εκνευρισμό και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ματς, ο Πορτογάλος έκανε λάθη στην τελική πάσα και ο Έλληνας αμυντικός ευθύνεται για το γκολ που δέχτηκε η Ένωση στο 19' αφού έχασε τον Γκονζάλες. Στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Λάζαρου και του Αραούχου η ΑΕΚ πήρε τα πάνω της, πίεσε, έφτιαξε ευκαιρίες και πέτυχε την ισοφάριση με το γκολ της χρυσής αλλαγής του Χιμένεθ, του Αϊντάρεβιτς.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags