Facebook Pixel Sportdog.gr | One man show με τεσσάρα – Κούλουμα με Βράνιες η ΑΕΚάρα
| 2018-02-18 19:04:00

One man show με τεσσάρα – Κούλουμα με Βράνιες η ΑΕΚάρα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
One man show με τεσσάρα – Κούλουμα με Βράνιες η ΑΕΚάρα

Χατ τρικ ο Βόσνιος, πολλά διαιτητικά λάθη και 4-0 η Ένωση την Ξάνθη.

Υπόθεση ενός ημιχρόνου ήταν η αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Ξάνθη. Η Ένωση κατάφερε να πετύχει ευρύ σκορ στα πρώτα 45 λεπτά και να παίξει χωρίς άγχος στο δεύτερο προσφέροντας στους οπαδούς της ευχάριστο και συνάμα αποκριάτικο απόγευμα πριν την Καθαρά Δευτέρα.

Έτσι η οικογένεια του Δικέφαλου εόρτασε με τον καλύτερο τρόπο, εκτός από το χαλαρό τρίποντο, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, καθώς η ομάδα καλαθοσφαίρισης ήταν παρούσα στο ΟΑΚΑ, αποθεώθηκε από τον κόσμο και οι ποδοσφαιριστές έκαναν το γνωστό πασίγιο (ελληνιστί πέρασμα) στους μπαστεμπολίστες.

Κινητήριος μοχλός της ΑΕΚ ήταν ο Τάσος Μπακασέτας που απέδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι, ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Η Ένωση όμως άνοιξε το σκορ 5' με γκολ του Βράνιες. Στη συνέχεια ο Βόσνιος πήρε φόρα και σημείωσε άλλα δύο τέρματα με κεφαλιά στο 19' και στο 33'. Ένα λεπτό πριν οι δύο ομάδες φύγουν για τα αποδυτήρια, ο Μπακασέτας συμπλήρωσε το καρέ των τερμάτων.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έριξε τον ρυθμό της, για συντήρηση δυνάμεων ενόψει της ρεβάνς με Ντιναμό Κιέβου και έδωσε χώρο στην Ξάνθη, η οποία δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί. Οι κιτρινόμαυροι έβγαλαν και άλλες ευκαιρίες, με χαρακτηριστικότερη αυτή του Λιβάγια, στο 80' δεν κατάφεραν όμως να σημειώσουν και πέμπτο γκολ. Έτσι το 4-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Όγκνιεν Βράνιες με χατ τρικ «καθάρισε» την υπόθεση νίκη για την ΑΕΚ. Ο άνθρωπος πήρε το ματς μόνος του.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Προβλήματα είχε να αντιμετωπίσει ο Χιμένεθ για το ματς με την Ξάνθη. Ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολόγιζε στους τραυματίες Κονέ και Μοράν, ενώ ο Μπακάκης είναι τιμωρημένος.Έτσι παρέταξε την ΑΕΚ σε διάταξη 4-2-3-1 με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια και αμυντική τετράδα τους Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Χουλτ. Στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Σιμόες έπαιξε ο Μοράν. Ο Μπακασέτας τοποθετήθηκε στην αριστερή πτέρυγα, ο Χριστοδουλόπουλος στη δεξιά, ο Λιβάγια είχε οργανωτικό ρόλο ως δεκάρι και ο Αραούχο ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (65' Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (70' Γιακουμάκης), Λιβάγια, Μπακασέτας (59' Κλωναρίδης), Αραούχο

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Ντε Λούκας, Μπρίτο, Κασάδο (46' Μεχία), Γέντρισεκ, Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς (60' Τριάδης), Μπαξεβανίδης, Σιλά (80' Ορφανίδης), Γκαράβελης

Η ΦΑΣΗ Το γκολ του Μπακασέτα στο 44'. Ο Γκάλο έβγαλε φοβερή σέντρα και ο σκόρερ έπιασε γυριστή κεφαλιά, η οποία έδωσε τρομερά φάλτσα στη μπάλα, με τον Ζίβκοβιτς να μην μπορεί να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Μαντάρα τα έκανε ο Διαμαντόπουλος. Η ΑΕΚ έφυγε από το ματς με διαμαρτυρίες για πέναλτι, στο 2' και το 4' ενώ το πρώτο γκολ του Βράνιες ο παίκτης είναι σε θέση οφσάιντ και το τρίτο είναι οριακό. Η Ένωση υποστήριξε, σε ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ότι έπρεπε να αποβληθεί ο Μελιόπουλος στη φάση που ανέτρεψε τον Χριστοδουλόπουλο. Λάθη πιστώνονται και στον πρώτο βοηθό Χρήστο Ακρίβο.  Στο 85' έγινε λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Γιακουμάκη που έβγαινε απέναντι από τον Ζίφκοβιτς, από τον δεύτερο βοηθό, Βεργέτη.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ έφτασε τους 50 βαθμούς, βρίσκεται στο -2 από τον ΠΑΟΚ που είναι στην κορυφή και συνεχίζει να δείχνει στον ξάδερφο Δικέφαλο, ότι το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί ακόμα. Η Ξάνθη παρέμεινε στην 6η θέση με 29 βαθμούς.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Το ματς είχε έναν πρωταγωνιστή, τη γηπεδούχο ομάδα, η οποία έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους ακρίτες να αξιώσουν κάτι παραπάνω στο χορτάρι. Οι παίκτες του Χιμένεθ κατάφεραν να περιορίσουν την Ξάνθη σε παθητικό ρόλο. Μία φάση όλη και όλη στο πρώτο ημίχρονο, σε σουτ του Μπρίτο που απέκρουσε ο Τσιντώτας σε κόρνερ, στο 26'. Οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν απ'τα άκρα και στα στημένα υπήρχε συμμετοχή των στόπερ, κάτι που αρχίζουμε να βλέπουμε συχνότερα φέτος μετά το Καραϊσκάκη, όπου σκόραρε ο Τσιγκρίνσκι. Η άμυνα των φιλοξενούμενων όμως ήταν εντελώς αποσυντόνιστη σε πολλές φάσεις, ενώ όταν η Ξάνθη πήρε μέτρα στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να σκοράρει το γκολ της τιμής.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags