Facebook Pixel Sportdog.gr | Μπαίνουν Κινέζοι επενδυτές στον ΠΑΟ; - Τα απίστευτα εκατομμύρια, η «Wanda» και ο... Μπακαμπού
| 2018-02-19 12:55:00

Μπαίνουν Κινέζοι επενδυτές στον ΠΑΟ; - Τα απίστευτα εκατομμύρια, η «Wanda» και ο... Μπακαμπού

Sportdog Team
Μπαίνουν Κινέζοι επενδυτές στον ΠΑΟ; - Τα απίστευτα εκατομμύρια, η «Wanda» και ο... Μπακαμπού

Tι λένε οι φήμες και ποια είναι η πραγματικότητα.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και αναζητά λύση στο διοικητικό τοπίο, με αποτέλεσμα να ακούγονται ουκ ολίγα σενάρια για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Μάλιστα, έχουν ακουστεί αρκετές φήμες, που συνδέουν το Τριφύλλι με ενδιαφερόμενους επενδυτές από το εξωτερικό και ιδιαίτερα από την Κίνα.

Πάντως, πρέπει να διευκρινιστεί ότι κάθε άλλο παρά εύκολο είναι ένα τέτοιο εγχείρημα, καθώς πλέον τα δεδομένα δεν είναι τόσο ευνοϊκά για τους Κινέζους ώστε να προβούν σε επενδύσεις όσο το προηγούμενο διάστημα.

Η ασιατική χώρα έκανε δυναμικό «μπάσιμο» στον χώρο του ποδοσφαίρου την τελευταία διετία, με τις κινεζικές ομάδες να ξοδεύουν απίστευτα ποσά για μεταγραφές και τους επενδυτές της χώρας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην Ευρώπη, αγοράζοντας μεγάλες ομάδες, όπως η Μίλαν.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη επένδυση δεν αποδείχθηκε προσοδοφόρα για τη χώρα και πλέον η νομοθεσία στην Κίνα αλλάζει σταδιακά και δεν ευνοεί ιδιαίτερα τις επενδύσεις στο ποδόσφαιρο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του κινεζικής πολυεθνικής «Wanda», η οποία πρόσφατα αποχώρησε από την Ατλέτικο Μαδρίτης, πουλώντας τις μετοχές της σε όμιλο από το Ισραήλ.

Ταυτόχρονα, αρχίζει να μπαίνει «φρένο» και στις δαπανηρές μεταγραφές στην Κίνα, καθώς η ακριβότερη εξ αυτών στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Σεντρίκ Μπακαμπού αντί 48 εκατ. ευρώ, δεν έχει εγκριθεί ακόμα από το κράτος με αποτέλεσμα να είναι στον… αέρα ο τρόπος αποπληρωμής της Βιγιαρεάλ.

Συνεπώς, όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, δεν είναι πλέον τόσο απλό για τους Κινέζους να έρθουν στην Ευρώπη και να κάνουν κίνηση για τον Παναθηναϊκό ή οποιονδήποτε άλλο σύλλογο και καλό είναι να κρατάμε… μικρό καλάθι αναφορικά με τέτοιου είδους σενάρια.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags