Facebook Pixel Sportdog.gr | Tα πάνω-κάτω στο πρωτάθλημα από Ολυμπιακό - Το «παίρνει» με 7 νίκες και -6 στον ΠΑΟΚ!
| 2018-02-27 09:15:00

Tα πάνω-κάτω στο πρωτάθλημα από Ολυμπιακό - Το «παίρνει» με 7 νίκες και -6 στον ΠΑΟΚ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Tα πάνω-κάτω στο πρωτάθλημα από Ολυμπιακό - Το «παίρνει» με 7 νίκες και -6 στον ΠΑΟΚ!

Μεγάλη «μάχη» στο Λιμάνι, πώς «χτυπάνε» το 8ο σερί. 

Αποφασισμένοι για την τελική αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα εμφανίζονται στον Ολυμπιακό, με την αισιοδοξία να έχει επιστρέψει στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο σχετικά με τις πιθανότητες κατάκτησης και του φετινού πρωταθλήματος.

Οι Ερυθρόλευκοι δείχνουν αποφασισμένοι και έτοιμοι για σκληρές μάχες σε όλους τους τομείς, προκειμένου να επιτύχουν το... θαύμα της κατάκτησης του 8ου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Γιατί θαύμα θα είναι αν τα καταφέρουν και φέτος, όπως εξελίχθηκε η σεζόν.

Κι όμως, τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα μαζί με την ισοπαλία της ΑΕΚ στο Περιστέρι έδωσαν νέα πνοή και ελπίδες στο «ερυθρόλευκο» συγκρότημα, στο οποίο γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως από εδώ και πέρα έχουν ένα εξαιρετικά βατό αγωνιστικό πρόγραμμα και ότι πρέπει να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να πανηγυρίσουν 7 νίκες στη συνέχεια του «μαραθωνίου» ώστε να εξαντλήσουν τις πιθανότητες κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει από εδώ και πέρα με Παναθηναϊκό, Πλατανιά, Λεβαδειακό, Κέρκυρα, Απόλλωνα, Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα και αν κατακτηθούν οι 21 διεκδικήσιμοι βαθμοί, όλα θα είναι ανοιχτά. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ έχουν ένα φαινομενικά πιο δύσκολο πρόγραμμα (με υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) και ταυτόχρονα, εκκρεμούν σημαντικές δικαστικές αποφάσεις.

Έναν τομέα στον οποίο στο Λιμάνι πρόκειται να ρίξουν πάρα πολύ μεγάλο βάρος από εδώ και πέρα και να μην αφήσουν τίποτα να... πέσει κάτω.    

Από σήμερα κιόλας, οι Πειραιώτες ξεκινούν μία σειρά ενεργειών, καταγγελιών και κατάθεσης σχετικών υπομνημάτων σε όλα τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι όχι μόνο θα τους κατακυρωθούν οι τρεις βαθμοί από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, που δεν ξεκίνησε, αλλά και ότι ο Δικέφαλος θα διωχθεί για αφαίρεση ακόμα και 6 βαθμών για όσα συνέβησαν την Κυριακή στην Τούμπα.

Καθώς δεν είναι μόνο ο τραυματισμός του Οσκαρ Γκαρθία εκεί όπου θα εστιάσουν οι Πειραιώτες, αλλά και τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό οργάνων της τάξεως, καθώς και την έκδοση ανακοίνωσης από πλευράς των αστυνομικών υπαλλήλων της Θεσσαλονίκης για όσα συνέβησαν έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός διεκδικεί επιπλέον αφαίρεση τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ για όσα έκαναν οι οπαδοί του στο ταξίδι τους στα Γιάννενα και στη διαμονή τους στην πόλη, υπόθεση που θα συζητηθεί στα μέσα Μαρτίου. Εξάλλου, μόλις για την προσεχή Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της έφεσης για την αφαίρεση από τους Ερυθρολεύκους τριών βαθμών για τα γεγονότα στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά τη λήξη του αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Στο Λιμάνι δείχνουν να ευελπιστούν βάσιμα πως θα καταφέρουν να ρίξουν την ποινή (άλλωστε από την αρχή μιλούσαν για σκάνδαλο αν η τιμωρία δεν ήταν μόνο πρόστιμο) και έτσι, να ξεκινήσει από την... αρχή το φετινό πρωτάθλημα, επτά στροφές πριν από την ολοκλήρωσή του.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags