Facebook Pixel Sportdog.gr | Φαρμακερές ατάκες: «Η ΑΕΚ ήταν σπαθί με τον ΠΑΟΚ - Έσκαψε τον λάκκο του, παίζει με... βοηθούς»
| 2018-02-27 22:10:00

Φαρμακερές ατάκες: «Η ΑΕΚ ήταν σπαθί με τον ΠΑΟΚ - Έσκαψε τον λάκκο του, παίζει με... βοηθούς»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φαρμακερές ατάκες: «Η ΑΕΚ ήταν σπαθί με τον ΠΑΟΚ - Έσκαψε τον λάκκο του, παίζει με... βοηθούς»

Φωτιά στο sportdog ιστορικός παίκτης της Ένωσης.

Στην κόπωση απέδωσε ο Στέλιος Σεραφείδης το στραβοπάτημα της ΑΕΚ στο Περιστέρι. Ο θρυλικός τερματοφύλακας και πρόεδρος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Ένωσης μίλησε στο sportdog.gr για την εικόνα των κιτρινόμαυρων στον αγώνα με τον Ατρόμητο και τους δικαιολόγησε για το αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο βετεράνος γκολκίπερ είπε την άποψή του για το γκολ του Ουάρντα και κλήθηκε να σχολιάσει, όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με αφορμή τον θόρυβο που προκάλεσε η μη διεξαγωγή της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός λόγω του ρολού ταμειακής μηχανής που δέχτηκε ο Όσκαρ Γκαρθία. «Έσκαψαν τον λάκκο και έπεσαν μέσα», αναφέρει για τους Θεσσαλονικείς και υποστηρίζει, ότι η Ένωση έχει δεχτεί σφαγιαστικές διαιτησίες στα ματς με τον Δικέφαλο του Βορρά. Διαβάστε αναλυτικά όσα μας είπε.

Πως είδατε την ΑΕΚ στο Περιστέρι;

«Η ΑΕΚ ήταν κουρασμένη. Φυσικό επόμενο ήταν. Θα μπορούσε να είχε πάρει το παιχνίδι, αν αξιοποιούσε τις καλές ευκαιρίες που είχε. Εγώ προσωπικά φοβόμουν από πριν το ματς την κόπωση. Φαινόταν μέσα στο παιχνίδι σε ορισμένους παίκτες».

Απογοητευτήκατε όταν ο Αραούχο έχασε σίγουρο γκολ να κλειδώσει τη νίκη;

«Έχει χάσει λίγο τη φόρμα του. Είναι πολλά τα παιχνίδια και δεν το θεωρώ αφύσικο. Είναι και να σε θέλει η μπάλα».

Εσείς που γνωρίζετε τη θέση ποια είναι η γνώμη σας για το γκολ του Ουάρντα, πιανόταν;

«Είδα τη φάση του γκολ. Το ότι δεν το έπιασε ο Τσιντώτας είναι θέμα εμπειρίας. Για κλάσματα δευτερολέπτου δεν πρόλαβε. Μου έκανε εντύπωση που έβαλε το αντίθετο χέρι. Η μπάλα δεν πήγε ψηλά στο γάμα. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το δεξί του χέρι. Η αντίδρασή του όσον αφορά την εκτίναξη ήταν έγκυρη. Έκανε λανθασμένη εκτίμηση με το χέρι που αποδίδεται καθαρά σε θέμα εμπειρίας. Αν πέταγε το δεξί μπορεί να το έπιανε. Τι να λέμε τώρα; Όλα πιάνονται και όλα τρώγονται στο ποδόσφαιρο».

Το κοουτσάρισμα Χιμένεθ πως το κρίνετε;

«Θα μπορούσε να το γυρίσει σε αμυντικογενές σχήμα μετά το 0-1. Φαινόταν η κόπωση. Βάλαμε το γκολ και είδα, ότι φουλάραμε. Δεν θέλω να τον κριτικάρω. Στις λεπτομέρειες κρίνονται τα παιχνίδια. Μην ξεχνάμε, ότι και ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα. Την κόπωση πληρώσαμε, δεν φταίει τίποτα άλλο».

Όσα συνέβησαν στην Τούμπα πως τα σχολιάζετε;

«Αυτοί άνοιξαν τον λάκκο και έπεσαν μόνοι μέσα τους. Το είχαν κάνει πέρσι, στα πλέι οφ, στη Λεωφόρο, με τον Ίβιτς. Την έκανε τη δουλειά και τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός. Υπάρχουν και τα γεγονότα στα Γιάννινα που πέρασαν... ντούκου».

Είναι δίκαιο να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με αφαίρεση βαθμών για αυτό που συνέβη με Ολυμπιακό;

«Με το γράμμα του νόμου θεωρείται δίκαιο. Η ίδια ομάδα ήταν πέρσι που πήρε παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορεί να διαμαρτύρεται. Σε αθλητικά πλαίσια δεν πρέπει να τιμωρούνται οι ομάδες έτσι. Υπάρχουν άλλοι τρόποι».

Πως σχολιάζετε την επιστολή της ΑΕΚ στον υφυπουργό για διακοπή του πρωταθλήματος;

«Ήταν σωστή παρέμβαση. Ο ΠΑΟΚ δεν συμπεριφέρεται καλά. Έχει βρει δίοδο με... λάινσμαν. Αυτοί κάνουν τη δουλειά σε ορισμένα παιχνίδια. Μην κρυβόμαστε».

Και για το γκολ της ΑΕΚ στο Περιστέρι υπάρχει όμως γκρίνια, ότι ξεκίνησε από οφσάιντ του Λιβάγια...

«Το... μυτάκι του ποδιού του Λιβάγια, που δικαιολογεί την αμφιβολία υπέρ του επιτιθέμενου, δεν έχει καμία σχέση με τα δύο μέτρα οφσάιντ που έχει επωφεληθεί ο ΠΑΟΚ. Επαναλαμβάνω, ότι ο ΠΑΟΚ δεν συμπεριφέρεται καλά στην ΑΕΚ. Το 2011 που νίκησε η ΑΕΚ με το γκολ του Δέλλα, στο Κύπελλο, θυμάστε τι είχε συμβεί με τη φωτοβολίδα στον Σάχα; Τότε η ομάδα μας συμπεριφέρθηκε σπαθί, βγήκε και έπαιξε, για να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ! Παρακάλαγαν και η ΑΕΚ έπαιξε για να τους σώσει. Τα έχουν ξαναδεί αυτά από άλλους; Ξεχνάνε και δεν συμπεριφέρονται καλά. Στα μεταξύ μας παιχνίδια μας έχουν... θανατώσει! Με γκολ οφσάιντ πήραν πέρσι το Κύπελλο, στον Βόλο. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο ήττες στην Τούμπα με περίεργο τρόπο. Δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά...».

Η μάχη του τίτλου δεν χάθηκε για την ΑΕΚ. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

«Από εδώ και πέρα, θέλει προσπάθεια, αυτοσυγκράτηση και όχι πολλές φανφάρες. Τα Μέσα τα δικά μας δεν χρειάζεται να υπερβάλλουν. Η έπαρση είναι ο χειρότερος σύμβουλος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags