Facebook Pixel Sportdog.gr | Καμία τύψη για τον ΠΑΟΚ - Πότε ζήτησε αφαίρεση βαθμών από την ΑΕΚ; (ΦΩΤΟ)
| 2018-02-28 12:22:00

Καμία τύψη για τον ΠΑΟΚ - Πότε ζήτησε αφαίρεση βαθμών από την ΑΕΚ; (ΦΩΤΟ)

Κον-troll και σουτ
Καμία τύψη για τον ΠΑΟΚ - Πότε ζήτησε αφαίρεση βαθμών από την ΑΕΚ; (ΦΩΤΟ)

Τι θυμήθηκαν οι οπαδοί της Ένωσης...

Αμέσως μετά τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα, δημιουργήθηκε ο κίνδυνος βαριάς τιμωρίας του ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί της ΑΕΚ σημείωναν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ότι γίνεται προσπάθεια σύγκρισης του πρωταθλήματος του 2008 με το φετινό. Στην ουσία δέχτηκαν μαθήματα συμπεριφοράς, ότι δεν πρέπει να δεχτούν να κερδίσουν πρωτάθλημα στα χαρτιά, όπως είχε συμβεί με την υπόθεση Βάλνερ.

Η ΑΕΚ βέβαια έχει περάσει πολλά από τότε και σίγουρα κανείς οπαδός της δεν νιώθει τύψεις αν θα τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ. Αφενός γιατί πριν από δέκα χρόνια ο ξάδερφος Δικέφαλος είχε νύψει τας χείρας του για το πρωτάθλημα που έχασε η Ένωση και αφετέρου  για έναν παραπάνω λόγο.

Οι Ενωσίτες θυμήθηκαν την εποχή που ο Δικέφαλος του Βορρά ζήτησε αφαίρεση βαθμών από την ΑΕΚ. Όπως γράφει ο διαχειριστής του αρχείου του aek.com, στις 8 Ιανουαρίου 1976 η ΑΕΚ κλείνει φιλικό με την Aachen στην Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι η περίοδος που είναι στα δικαστήρια με τον Πανιώνιο για την περίπτωση Θ(ε)ωμά Μαύρου και ο οποίος δεν θεωρείται ακόμα παίχτης της ΑΕΚ. Το δικαστήριο δικαίωσε την ΑΕΚ και τον Μαύρο στις 24 Ιανουαρίου, όπως μπορείτε στο ντοκουμέντο που φιλοξενούμε.

Ο Μαύρος παίζει κανονικά στο φιλικό, και σκοράρει και το ένα από τα δυο γκολ της συνάντησης.

Η επόμενη επίσημη αναμέτρηση για την ΑΕΚ είναι με τον Π.Α.Ο.Κ. για να παίξουν στην Πάτρα(όχι στην Νέα Φιλαδέλφεια) στις 11 Ιανουαρίου 1976 για το μεταξύ τους ματς για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η βαθμολογία εκείνη την στιγμή είναι ΑΕΚ 19 βαθμοί, Π.Α.Ο.Κ. 18 βαθμοί, Π.Α.Ο. 16 βαθμοί κτλ κτλ.

Ο Π.Α.Ο.Κ. όμως έκανε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ ζητώντας να αφαιρεθούν 6 βαθμοί από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, επειδή στο φιλικό με την Aachen χρησιμοποίησε τον Θωμά Μαύρο!!!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags