Facebook Pixel Sportdog.gr | LIVE: Η εκδίκαση για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός! Η έκθεση Αρετόπουλου και ο τραυματισμός Γκαρσία
| 2018-03-02 15:55:00

LIVE: Η εκδίκαση για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός! Η έκθεση Αρετόπουλου και ο τραυματισμός Γκαρσία

Sportdog Team
LIVE: Η εκδίκαση για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός! Η έκθεση Αρετόπουλου και ο τραυματισμός Γκαρσία

Παρακολουθήστε ζωντανά στο sportdog.gr όλη τη διαδικασία. 

- Η απόφαση θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

-19.33 Τέλος της ακροαματικής διαδικασίας. Υπομνήματα ως τις 10 το πρωί της Δευτέρας και απόφαση εντός της Δευτέρας.

- Αργύρης Λίβας, δικηγόρος του Ολυμπιακού: Ο τραυματισμός του Γκαρσία δεν του επέτρεπε να συμμετέχει στο παιχνίδι. Ο οπαδός του ΠΑΟΚ δικάζεται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

- 19.29: Ο κ. Δημακόπουλος, δικηγόρος του Ολυμπιακού, αναφέρει: "Έχει τέτοια αντιφατικότητα αυτά που λέει ο ΠΑΟΚ. Λένε πράγματα που τον εκθέτουν. Είναι σοβαρή ομάδα ο ΠΑΟΚ, με θαυμάσιους παίκτες. Η σοβαρότητά της αδικείται από τέτοιους ισχυρισμούς"
 
- Ο κ. Παπαδόπουλος: "Δεν ζητάμε ποινή από τον Ολυμπιακό για αυτή την παράβαση. Καμία ποινή, ούτε επίπληξη. Ζητάμε να διαπιστωθεί η αντικανονικότητα. Ο πραγματικός σκοπός του Ολυμπιακού, που ήταν προαποφασισμένος, ήταν να μην γίνει ο αγώνας. Να κατοχυρωθεί υπέρ μας ο αγώνας. Το πιο δίκαιο θα είναι βέβαια να επαναληφθεί ο αγώνας".

-Ο κ. Παπαδόπουλος, νομικός του ΠΑΟΚ, ανέφερε: "Βλέπουμε τον Ολυμπιακό να είναι αυστηρός και τυπικά για τις διατάξεις που αφορούν τον δήθεν τραυματισμό του φερόμενου προπονητή τους. Μένει στο γράμμα του κανονισμού, που μιλάει μόνο για τραυματισμό, ώστε να καταφέρει την τιμωρία του ΠΑΟΚ. Δεν είναι αυστηρός για τις δικές του παραβάσεις, για την καταχώρηση των αξιωματούχων του στη λίστα".
 
- Λάμπρος Μπίρδας: «Για 15 λεπτά δεν επέτρεπαν στον γιατρό του αγώνα να τον εξετάσει. Αν ήταν τραυματίας θα εξεταζόταν αμέσως. Τι κάνανε 15 λεπτά; Δεν γίνεται να τραυματιστείς εσωτερικά αν δεν έχει κάποιο τραύμα εξωτερικά».

- Αχιλλέας Μαυρομμάτης (Νομικός εκπρόσωπος ΠΑΟΚ): «Αποδείχτηκαν από την ακροαματική διαδικασία όλοι οι ισχυρισμοί μας. Δεδομένο ότι δεν αποτέλεσε αξιωματούχο ο κ. Γκαρσία. Δεν υπάρχει τραυματισμός. Δεν υπάρχει σωστή μη έναρξη και ζητούμε στη χειρότερη των περιπτώσεων να διεξαχθεί ο αγώνας και απαλλαγή από τις κατηγορίες».

- Η πρόεδρος ενημερώνει τις δύο πλευρές, ότι έχουν περιθώριο μέχρι τις 10.00 το πρωί της Δευτέρας, για να στείλουν συμπληρωματικά υπομνήματα

19.12: Μόλις ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων!  Αυτή τη στιγμή κατατίθενται έγγραφα, φωτογραφικό υλικό, βίντεο κλπ....

- Αθανάσιος Σωτηράκης (μάρτυρας ΠΑΟΚ, πιστοποιημένος διασώστης εθελοντής): «Ημουν στο σημείο και άκουσα κάποιον να λέει "να μείνει κάτω, να μείνει κάτω».

- Ερώτηση από τον κ. Μαυρομάτη για το πως γίνεται από τη στιγμή που δεν υπήρξε εξωτερικός, να υπάρξει εσωτερικός τραυματισμός, ενώ ερώτηση γίνεται και για το χρόνο που θέλει για να σταματήσει η αιμορραγία σε ένα τέτοιο τραύμα. "Είναι ασήμαντη σωματική βλάβη και για να σταματήσει το αίμα, θέλει λίγα λεπτά. Αν το ξανατραβήξεις, θα ξαναματώσεις" απαντάει ο κ. Τσούγγας. "Θα έπρεπε να επισυνάψει η ιατροδικαστής φωτογραφίες. Δε γίνεται να μην έχει τραυματισμό εξωτερικά". 
 
- Ματθαίος Τσούκας (μάρτυρας ΠΑΟΚ, ιατροδικαστής ε.α.): «Δεν ξέρω τι είναι αμυχή μέσα από το χείλος. Πιθανόν να είναι και δάγκωμα. Αυτό δεν μπορεί να έγινε από την πτώση του αντικειμένου. Δεν έχει ούτε μελανιά εξωτερικά. Τα λέω και δεν είμαι ΠΑΟΚ. Άρης είμαι, αν θέλετε να ξέρετε....»
 
18:41: Νέος μάρτυρας που θα καταθέσει, ο κ. Ματαθίος Τσούγκας: "Είμαι ιατροδικαστής στο επάγγελμα. Μου ζήτησαν να καταθέσω ειδικές γνώσεις. Με τα στοιχεία που έχω, με το βίντεο, μπορώ να πω τα εξής: Όσα είπε ο κ. Γκαρσία έρχονται σε αντίθεση με τη χειρουργική εκτίμηση του Διαβαλκανικού. Έχω καταθέσει γνωμάτευση. Η χειρουργική εκτίμηση του Διαβαλκανικού κάνει λόγο για επιφανειακό θλαστικό τραύμα, ότι δεν αιμορραγεί και ότι δεν χρήζει συρραφής. Δεν αναφέρει οίδημα. Αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τους ισχυρισμούς του. Γκαρσία".

- Ο μάρτυρας του ΠΑΟΚ, Βασίλης Χαλβατζούλης λέει στο βήμα: "Το περιστατικό έγινε 15 μέτρα μπροστά μου. Το ρολό είχε καμπύλη και πήγε στο πίσω μέρος του Γκαρθία. Πέρασε από την αριστερή του πλευρά και ύστερα τον είδαμε στα γόνατα. Εφυγα και πήγα στο Διαβαλκανικό. Δεν είχε τίποτα εξωτερικά. Τον είδα από 20 εκατοστά, εξωτερικά δεν είχε τίποτα, εσωτερικά ίσως είχε μία αμυχή. Ενα χάρτινο αντικείμενο δε μπορεί να κάνει ζημιά στο δέρμα ή στα οστά"
 
- Συνεχίζει ο μάρτυρας: "Τον πήραν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και για μία ώρα δεν είχαμε ενημέρωση για το αν γίνει το ματς. Ο εγγονός μου, μου είπε ότι κρυώνει και καλύτερα ήταν να φεύγαμε. Έμαθα ότι ο γιατρός του Ολυμπιακού πήγε στο Διαβαλκανικό. Πήγα στο νοσοκομείο και είδα ότι εξωτερικά δεν είχε τίποτα ο κ. Γκαρσια. Δεν είχε τραύμα, τον είδα σε απόσταση 20 εκατοστών".

- Καλείται ο μάρτυρας, κ. Χαλβατζούλης. Ερωτήθη τι σχέση έχει με τον ΠΑΟΚ και επισημαίνει ότι είναι φίλος της ομάδας. Λέει ο μάρτυρας: "Έχω δύο παιδιά και ένα εγγόνι. Από τις 18.00 ήμασταν στα γήπεδο για να δούμε τις δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες. Είχα θέση ακριβώς πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Επί 1,5 ώρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τραγουδούσαν. Δεν είχε πεταχτεί τίποτα. Ό,τι έγινε, έγινε μπροστά μου. Πέταξε χαρτιά και ο εγγονός μου. Υπήρξαν και χαρτιά υγείας. Ήταν χαρτί ταμειακής αυτό που έπεσε στον προπονητή. Πετάχτηκε στον αέρα, είχε καμπύλη και έπεσε ξυστά στο πρόσωπο του Γκαρθία, στην πίσω πλευρά. Έπεσε από ψηλά, δεν ήταν κατευθυνόμενο. Η δική μου όραση και άποψη είναι ότι το χαρτί πέρασε ξυστά από την αριστερή του πλευρά. Κάθισε στα γόνατα".

- Γκαγκάτσης: «Δεν προκύπτει με σαφήνεια»
 
- Δημακόπουλος: «Με ποιο μέρος του σώματος ήρθε σε επαφή η χαρτοταινία;»

- Μάκης Γκαγκάτσης: «Υπάρχει δήλωση αντιπροέδρου του Ολυμπιακού που λέει παίρνω την ομάδα και φεύγω, γεια σας! Η απόφαση ήταν ειλημμένη από πριν. Ο φερόμενος προπονητής του Ολυμπιακού αρχικά έπιανε το κεφάλι του, μετά το μάτι του, όπου να'ναι..»

-Μάκης Γκαγκάτσης: Ο φερόμενος προπονητής αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο μη έχοντας τραύμα! Μέσα στα αποδυτήρια προκλήθηκε το τραύμα!»

-Δικαστής: «Δεν καταλαβαίνω. Τι εννοείτε με αυτό που λέτε; Δικαστής: Αυτό δεν περίμενα να το ακούσω!».

-Μάκης Γκαγκάτσης: «Στα αποδυτήρια ήμουν κι εγώ. Το ιατρείο με τα αποδυτήρια είναι διπλανές πόρτες. Ο φερόμενος ως προπονητής του Ολυμπιακού, με ανθρώπους ασφαλείας, κλείστηκαν ένα τέταρτο στα αποδυτήρια. Ο γιατρός από την πρώτη στιγμή ήθελε να μπει. Μετά από ένα τέταρτο εξετάστηκε ο φερόμενος ως προπονητής του Ολυμπιακού. Ο φερόμενος τραυματισμός πιστεύουμε ακράδαντα ότι προκλήθηκε μέσα στα αποδυτήρια!»

Μάκης Γκαγκάτσης: «Πέσανε κάποια χαρτάκια. Σε όλα τα γήπεδα πέφτουν ρολά ταμειακών μηχανών. Στη σύσκεψη των μέτρων τάξης, είπαν ότι θα φύγουν με την πρώτη ευκαιρία. Δεν ήθελαν να παίξουν. Είναι όλο μεθοδευμένο. Δεν υπάρχει τραυματισμός. Το οίδημα μπορεί να δημιουργήθηκε μέσα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού!
 
Στον αγωνιστικό χώρο η χαρτοταινία δεν φαίνεται με σαφήνεια σε ποιο σημείο έρχεται σε επαφή. Ο Καραπαπάς φώναζε... "να μείνει κάτω, να μείνει κάτω"!»

- Μάκης Γκαγκάτσης: «Όλη την εβδομάδα, παρά τις συνεχείς προκλήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού, και μέσω των ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΟΣΦΠ, αλλά και μέσω της επιστολής στην ΚΕΔ για αλλαγή διαιτητή του αγώνα για μια δήθεν συνάντηση, για την οποία υποβλήθηκαν μηνύσεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω ανακοινώσεων διασφάλισε την απόλυτα εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα.»

- "Αφού ο Κόντης είναι δηλωμένος ως προπονητής του Ολυμπιακού, γιατί ο Αρετόπουλος είπε ότι είναι λάθος ο προπονητής του Ολυμπιακού; Πως γίνεται να λέει αμέσως στη συμπληρωματική ο Αρετόπουλος και το "αμέσως" να είναι 15 λεπτά; 18.15 ήρθε η πρώτη λίστα, έσπευσε ο παρατηρητής να την περάσει κατευθείαν, η δεύτερη λίστα, δε δόθηκε ποτε" συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος, δικηγόρος του ΠΑΟΚ.

- Αργύρης Λίβας, δικηγόρος Ολυμπιακού: "Ο τραυματισμός αποδεικνύεται από σειρά εγγράφων, αλλά και από τον γιατρό του αγώνα, γιατρό του ΠΑΟΚ".

- Η πλευρά του Ολυμπιακού, προσκομίζει στην έδρα της διαπιστεύσεις των Κόντη και Γκαρθία. 

- Δημακόπουλος (δικηγόρος Ολυμπιακού): "Από το φύλλο αγώνα, την ιατροδικαστή έκθεση και από τον παρατηρητή, γίνεται λόγος για τραυματισμός. Βεβαιώνεται πολλαπλώς και δεν τίθεται από αμφισβήτηση. Ήταν αξιωματούχος ο προπονητής. Μη έναρξη, ίσον διακοπή".

- Κωνσταντινίδης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): "Θα έπρεπε να κληθούμε μόνο με το 15,3α του πειθαρχικού κώδικα. Tο συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει μόνο πρόστιμο".

-Κωνσταντινίδης (Δικηγόρος ΠΑΟΚ): "Κακώς κατηγορούμαστε για το εδάφιο β' του άρθρου για αφαίρεση βαθμών. Το ματς δεν είχε ξεκινήσει"

- Μαυρομάτης: «Δεν υπάρχει τραυματισμός αξιωματούχου και δεν υπάρχει τραυματισμός γενικά. Ζητάμε την απαλλαγή μας από την πειθαρχική κατηγορία, να κατακυρωθεί ο αγώνας υπέρ μας ή στην χειρότερη περίπτωση να διεξαχθεί ο αγώνας.».

- Μαυρομάτης: "Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ότι πρώτον, ο κ. Γκαρθία συμμετείχε αντικανονικά στον πάγκο της ομάδας του. Αλλά ακόμα και να μην το θεωρείτε εσείς έτσι, δεν τον καθιστά αξιωματούχο του αγώνα, είναι εξωτερικός παράγοντας, του οποίου ακόμα και πιθανός τραυματισμός, δεν αποτελεί λόγο για να μη γίνει το παιχνίδι. Ο διαιτητής τώρα, άλλα γράφει στο φύλλο αγώνα και άλλα στην έκθεση".

- Ο Μαυρομάτης επιχειρεί να αντικρούσει την συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή. Η έδρα του λέει να κάνει σύντομα και οτι θα του δοθεί το δικαίωμα για υπόμνημα. Τωρα διαβάζεται η έκθεση διαιτητή και παρατηρητή και οτι εκανε λάθη ο διαιτητής σε σχέση με το Φ.Α..

- Μαυρομάτης: "Μας ζητήθηκε από εκπροσώπους του Ολυμπιακού να γίνει διόρθωση στη λίστα και να αντικατασταθεί ο κ. Κόντης από τον κ. Γκαρθία".

- Μαυρομάτης (δικηγόρος του ΠΑΟΚ): "Έχει γίνει τεράστια προσπάθεια από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να κυλήσουν όλα ομαλά. Δεν είχε ανάψει ούτε ένας πυρσός. Μόνο χαρτάκια, για να δημιουργηθεί ωραία ατμόσφαιρα. Κανείς από τους 30.000 χιλιάδες δεν κατάλαβε τι έγινε και προέκυψε τραυματισμός του. κ. Γκαρθία. Αντικανονικά συμμετείχε στον πάγκο της ομάδας του. 75 πριν από την έναρξη του αγώνα, δεν συμπεριλαμβανόταν το όνομά του στη λίστα.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης προπονητή ή ανθρώπου του πάγκου. Σε καμία περίπτωση δεν τον καθιστά αξιωματούχο αγώνα, αλλά εξωτερικό παράγοντα.Ακόμα και τραυματισμός του δεν έχει συνέπεια στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Έρχεται εδώ ο διαιτητής και άλλα γράφει στο φύλλο αγώνα".


- 17.35 Αρχίζει εκ νέου η διαδικασία.

-  Σε λίγα λετά ξεκνάει ξανά η διαδικασία

17.20 Περίπου 30 οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονται έξω από τα γραφεία και φωνάζουν συνθήματα κατά του Ολυμπιακού, ενώ ζητούν να ξαναγίνει το ματς.

- Σε μερικά λεπτά θα ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία, η οποία έχει αναβληθεί, κατόπιν αιτήματος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

- Έξω από τα γραφεία της Super League βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, για παν ενδεχόμενο.

16.42 - Η διαδικασία διακόπτεται για μισή ώρα, κατόπιν απόφασης της κ. Σκολαρίκη. Αυτό ώστε να προετοιμαστεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

- Δεν έγινε δεκτό το αίτημα αναβολής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

- Δημακόπουλος (δικηγόρος ΟΣΦΠ):
Η συμπληρωματική έκθεση πάντως δεν λέει τίποτα διαφορετικό από αυτό που έγραφε αρχικώς. Προβλέπεται από τον κανονισμό η συμπληρωματική και σωστά έπραξε.

- Δημακόπουλος (δικηγόρος ΟΣΦΠ): Το αίτημα αναβολής για να προετοιμαστεί ο ΠΑΟΚ έχει βασιμότητα και το αφήνουμε στην κρίση σας.

-Μάκης Γκαγκάτσης: "Έκανε 4 ώρες να κλείσει το φύλλο αγώνα ο κ. Αρετόπουλος. Είναι αντικρουόμενα αυτά που έγραψε με τη συμπληρωματική έκθεση. Όλη η Ελλάδα ξέρει μέσω των ΜΜΕ τι έχει κάνει λάθος η κάθε ΠΑΕ. Έρχεται μετά από πέντε μέρες και εμφανίζει συμπληρωματική έκθεση που αντικρούεται με την αρχική. Είναι ύποπτο αυτό το γεγονός. Υπό ποιες πιέσεις γράφτηκε, πώς ζητήθηκε".

-Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΟΚ): "Η συμπληρωματική έκθεση Αρετόπουλου έχει πολλές αντιφάσεις και πρέπει να κληθεί. Δεν είχαμε χρόνο να μελετήσουμε και να αντικρούσουμε την συμπληρωματική έκθεση. Στο φύλλο αγώνα τα είχε γράψει μια χαρά, δεν χρειαζόταν συμπληρωματική".

-Μαυρομμάτης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): "Επίσης ζητούμε να κληθεί ο προπονητής του Ολυμπιακού. Να κληθεί και ο ιατρός του αγώνα. Ύπουλη η συμπληρωματική έκθεση Αρετόπουλου".

-Ο κ. Μαυρομάτης (ΠΑΟΚ) ζήτησε αναβολή της διαδικασίας, αναφέροντας: "Ήρθαμε για να δικάσουμε. Με μεγάλη μας έκπληξη λαμβάνουμε συμπληρωματική έκθεση διαιτητή. Αγνοούμε πώς ζητήθηκε αυτή η έκθεση. Δεν συνέτρεχαν λόγοι για να ζητηθεί συμπληρωματική έκθεση. Ζητούμε να αναβληθεί η διαδικασία, ώστε να παραβρεθεί και ο διαιτητής, ο οποίος άλλα έγραψε στο φύλλο αγώνα. Μια ύποπτη συμπληρωματική έκθεση διαμορφώνει νέα δεδομένα. Να κληθούν ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού και ο γιατρός του αγώνα".

-Με πέντε δικηγόρους ο «Δικέφαλος του Βορρά».

- Ξεκινάει η διαδιασκία

- Παρών στα γραφεία της Super League και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης.

- Η διαδικασία ήταν προγραμματισμένη για τις 16.00, αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

- Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Αργύρης Λίβας, ενημέρωσε με τη σειρά του ότι οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» έχουν στα χέρια τους τη συμπληρωματική έκθεση του Αρετόπουλου, στην οποία αναφέρθηκε νωρίτερα ο Κώστας Καραπαππάς.

- Όπως ενημέρωσε ο Κώστας Καραπαπάς τους δημοσιογράφους: Ο αθλητικός δικαστής ζήτησε συμπληρωματική έκθεση από τον Αλέξανδρο Αρετόπουλο, η οποία εστάλη κανονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση αναφέρεται ότι έγιναν όλα νομότυπα σε ό,τι αφορά το φύλλο αγώνα και πως ο γιατρός του ματς τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει τραυματισμός του Γκαρθία και γι' αυτό διέκοψε την αναμέτρηση.

- Η διαδικασία δεν έχει αρχίσει ακόμα (ώρα 16:05).

Αχιλλέας Μαυρομάτης, Λάμπρος Μπίρδας (δικηγόροι) και Μάκης Γκαγκάτσης είναι οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ.

- Ο δικηγόρος Αργύρης Λίβας και ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Καραπαππάς είναι παρόντες εκ μέρους του Ολυμπιακού.

- Με βάση το κατηγορητήριο, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με μηδενισμό για το εν λόγω παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, 2-3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

- Στις 16:00 αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης για τα όσα έγιναν στην Τούμπα, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags