Facebook Pixel Sportdog.gr | Έβγαζε καπνούς ο Μαρινάκης με Γκαρσία, όλα τα «εγκλήματα» - Γιατί τον έκραξε το... άδειο γήπεδο!
| 2018-03-05 09:15:00

Έβγαζε καπνούς ο Μαρινάκης με Γκαρσία, όλα τα «εγκλήματα» - Γιατί τον έκραξε το... άδειο γήπεδο!

του Παναγιώτη Νικολάου
Έβγαζε καπνούς ο Μαρινάκης με Γκαρσία, όλα τα «εγκλήματα» - Γιατί τον έκραξε το... άδειο γήπεδο!

Δύσκολα τα πράγματα για τον Ισπανό στο Λιμάνι... 

Σε νέα, έντονη φάση, εσωστρέφειας επανέφερε τον Ολυμπιακό η «γκέλα» κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως, η πολύ κακή εμφάνιση της ομάδας. Μόλις τρεις μέρες μετά την επίσκεψη του Bαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη και την απαίτηση για «7 νίκες, ώστε να κάνουμε ταμείο στο τέλος», οι Ερυθρόλευκοι παίκτες βγήκαν υπνωτισμένοι και εμφανώς «αδιάβαστοι» στο γήπεδο, στο μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Σίγουρα δεν άξιζαν τους βαθμούς της νίκης και δικαιολογημένα δεν τους πήραν, έστω και αν χρειάστηκε να γίνει ένα εγκληματικό διαιτητικό λάθος από τον Άγγελο Ευαγγέλου για να χαθεί για τον Ολυμπιακό το «τρίποντο».

Μετά το τέλος του ντέρμπι, η απογοήτευση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν πολύ μεγάλη και δεν θα είναι υπερβολή αν ειπωθεί πως έβγαζε... καπνούς για τη χαμένη ευκαιρία διεκδίκησης του φετινού πρωταθλήματος. Το αφεντικό των Πειραιωτών τα είχε με όλους και με όλα, με τον Οσκαρ Γκαρθία -ασφαλώς- να μη μένει έξω από το κάδρο των ευθυνών.

Στην πραγματικότητα, η θέση του Ισπανού τεχνικού στο Λιμάνι κρίνεται πλέον ως εξαιρετικά επισφαλής. Τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά. Είναι γεγονός πως ο Όσκαρ Γκαρθία δεν έχει εντυπωσιάσει κανέναν με την πορεία του στον Ολυμπιακό, καθώς δεν μπορεί να αγνοηθεί πως στα 7 τελευταία τους ματς οι Ερυθρόλευκοι κατέκτησαν μόνο μία νίκη...

Μπορεί ο Οσκαρ Γκαρθία να μην καθόταν τον πάγκο σε όλα αυτά τα παιχνίδια, λόγω προβλημάτων υγείας, όμως γεγονός παραμένει ότι αγωνιστικά ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει καμία πρόοδο στους δύο μήνες που βρίσκεται στον Πειραιά ο Καταλανός και αυτό είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο από κανέναν στο Λιμάνι.

Επιπροσθέτως, οι Ερυθρόλευκοι όχι μόνο δεν βελτιώνονται με το πέρασμα του χρόνου, αλλά γίνονται όλο και χειρότεροι από αγώνα σε αγώνα. Μια ομάδα χωρίς νεύρο, αυτοματισμούς και αγωνιστικό προσανατολισμό. Κι όμως, ο Ολυμπιακός δεν ήταν έτσι πριν αναλάβει ο Όσκαρ Γκαρθία και το πισωγύρισμα αυτό δεν μπορεί να μη χρεωθεί στον Ισπανό προπονητή.

Παράλληλα, αλγεινή εντύπωση έχει δημιουργήσει στους Πειραιώτες η... μανία του Όσκαρ Γκαρθία με τους πειραματισμούς πριν από κρίσιμα ματς. Ο Ισπανός μπορεί ακόμα να μαθαίνει την ομάδα και τους παίκτες του, όμως αυτό δεν θα έπρεπε να του δίνει το δικαίωμα να κάνει πειράματα πριν από δύσκολα και κρίσιμα ματς.

Στην Τρίπολη παρέταξε τον Ολυμπιακό με ένα ιδιόμορφο 4-4-2, χωρίς «10άρι» στο γήπεδο και μετά το 1-1 έκανε λόγο για «λάθος τακτικής». Κόντρα στην ΑΕΚ για το Κύπελλο (0-0) έπαιξε χωρίς Κέβιν Μιραλάς, Κάριμ Ανσαριφάρντ, ενώ λίγες μέρες μετά για το πρωτάθλημα (1-2) τερμάτισε τον όρο «πειραματισμός», παρατάσσοντας τον Ολυμπιακό με 4-3-3 και τον Κέβιν Μιραλάς σέντερ φορ, αλλά και τον Κώστα Φορτούνη ακροβολισμένο στο αριστερό φτερό της επίθεσης.

Ενώ κόντρα στον Παναθηναϊκό... θυμήθηκε να επαναφέρει στην 11άδα έπειτα από 5 εβδομάδες τον Μπιορν Ένγκελς και να αφήσει εκτός 18άδας τον Λεονάρντο Κούτρη και τον Παπ Αμπού Σισέ, ενώ μια αγωνιστική νωρίτερα, οι δύο αυτοί παίκτες θα ήταν βασικοί στην Τούμπα και ο Βέλγος στόπερ εντελώς εκτός πλάνων.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό ότι η ομάδα βγαίνει χωρίς νοοτροπία «Ολυμπιακού» στα ντέρμπι και επί των ημερών του Όσκαρ Γκαρθία έχει 2 ήττες από την ΑΕΚ και δύο εντός έδρας ισοπαλίες με την Ένωση και τον Παναθηναϊκό, φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Όσκαρ Γκαρσία. Στην πραγματικότητα, τον φέρνει εκεί το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε νίκη σε κάποιο σημαντικό και κρίσιμο ματς, ενώ ακόμα δεν έχει πείσει κανέναν ούτε για το αν έχει «μάτι» από τον πάγκο.

Αντίθετα, είναι γεγονός πως έφαγε πολύ κράξιμο για τις αργοπορημένες αλλαγές του ακόμα και στο κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι λίγοι τυχεροί που κατάφεραν να... τρυπώσουν στο γήπεδο έγιναν έξαλλοι για τις αργοπορημένες κινήσεις του και του φώναζαν να επισπεύσει τις αλλαγές. Τελικά, δεν έφερε τίποτα καινούργιο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αντικαθιστώντας τον δημιουργικό του χαφ με δημιουργικό χαφ, τον σέντερ φορ με άλλον σέντερ φορ και τον χειρότερο παίκτη του στο γήπεδο (Φελίπε Πάρντο) με άλλον εξτρέμ (Μάρκο Μάριν) στο... 89’! 

Μάλιστα, ο Ισπανός τόλμησε να δικαιολογηθεί πως δεν ήθελε να... χαλάσει την ψυχολογία της ομάδας και να περάσει λάθος μηνύματα, γι’ αυτό και οι αλλαγές του αφορούσαν μόνο μεσοεπιθετικούς παίκτες, ενώ εκείνος (είπε πως) έβλεπε προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι. Τελικά, βέβαια, δεν πρέπει να έπεισε κανέναν και πλέον, χρειάζεται με κάποιον τρόπο πείσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη πως αξίζει μιας δεύτερης ευκαιρίας τη νέα σεζόν...  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags