09/03/18 - 17:09

Ερώτηση στη Βουλή για τον ΠΑΟΚ!

Ποιος την έκανε και τι ζήτησε.

Sportdog Team
Ερώτηση στη Βουλή για τον ΠΑΟΚ!
2.256views 0shares

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελληνων, Γιώργος Λαζαρίδης, για την τιμωρία σε βάρος του ΠΑΟΚ για τον ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αυτή τιτλοφορείται «Παράπονα και Κρίσιμες Ημέρες για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο» και ο κ. Λαζαρίδης, για ανομία, αδικία και προκλητικά μεροληπτική συμπεριφορά των αρμόδιων οργάνων στο Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, ο κ. Λαζαρίδης τονίζει ότι δεν αντέχεται μια νέα αδικία στο χώρο του ποδοσφαίρου και πως θα σταθεί στο πλευρό του κόσμου, οι αντιδράσεις του οποίου «θα είναι σκληρές και ανεξέλεγκτες»

Αναλυτικά, το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης του κ. Λαζαρίδη:

«H ανομία, η αδικία και η προκλητικά μεροληπτική συμπεριφορά των αρμοδίων οργάνων στο Ελληνικό Επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και επιτέλους πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα υπέρ της ισονομίας, μιας και το ποδόσφαιρο τυγχάνει μεγάλης κοινωνικής απήχησης και το τελευταίο διάστημα ελλοχεύει ο κίνδυνος το θέμα να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας των ομάδων της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας από την διεκδίκηση τίτλων, έφτασε η ώρα που ο ΠΑΣΟΚ βγήκε μπροστά.

Παρότι, λοιπόν, ξεκίνησε το πρωτάθλημα με το ντεζαβαντάζ της εξοντωτικής τιμωρίας, μετά την περσινή κατάκτηση του κυπέλου και προηγείτο στον βαθμολογικό πίνακα, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ομάδα που έχει καταστρατηγήσει τους κανόνες και έχει ταυτιστεί με τις μελανότερες σελίδες του ποδοσφαίρου, με πράξεις διοικήσεων τους που έχουν εξαντλήσει τον ποινικό μας κώδικά.

Το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτα με κόσμο, ο οποίος αντέδρασε άψογα. Ωστόσο, εφόσον το γεγονός αυτό αποτελέσει προηγούμενο και δεδικασμένο και σε παρόμοια περίπτωση χρησιμοποιηθεί και από άλλες ομάδες, υπάρχει ο κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο και να υπάρξουν σοβαρά επεισόδια.

Πάντα με σεβασμό στους κανονισμούς του πρωταθλήματος και τους νόμους, βρισκόμαστε πια στη  πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, βλέπουμε το πρωτάθλημα να κρίνετε στις δικαστικές αίθουσες  και όχι στους αγωνιστικούς χώρους. Οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους όταν δεν συντρέχουν λόγοι για οποιαδήποτε διαφορετική εξέλιξη.

Δεν αντέχουμε μια νέα αδικία στο χώρο του ποδοσφαίρου, οι αντιδράσεις του κόσμου θα είναι σκληρές και ανεξέλεγκτες και δεν θα αφήσουμε τον κόσμο μόνο του στον δίκαιο αγώνα και πρέπει να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα πριν είναι αργά.

 

Η πολιτεία έχει μια τεράστια ευκαιρία να γκρεμίσει το σάπιο, δείχνοντας τη σοβαρότητα και την αποφασιστικότητα που απαιτούνται για τις περιστάσεις.

 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

 

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε με αποφασιστικότητα για την πάταξη της διαφθοράς, της εγκληματικότητας, της χειραγώγησης του χρηματισμού και των παρανόμων πρακτικών, μάστιγες που διαιωνίζονται λόγω της κακής διάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και για την προστασία του περί δικαίου αισθήματος των Ελλήνων και της κοινωνικής ειρήνης;

 

-Θα επισπεύσετε τις διαδικασίες της πραγματικής κάθαρσης του ποδοσφαίρου και Αν ναι, με ποιον τρόπο;»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ