Facebook Pixel Sportdog.gr | Απόφαση ΒΟΜΒΑ: Πήρε πίσω τους βαθμούς ο ΠΑΟΚ, γεμάτη η Τούμπα στο ντέρμπι με ΑΕΚ!
| 2018-03-11 01:04:00

Απόφαση ΒΟΜΒΑ: Πήρε πίσω τους βαθμούς ο ΠΑΟΚ, γεμάτη η Τούμπα στο ντέρμπι με ΑΕΚ!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Απόφαση ΒΟΜΒΑ: Πήρε πίσω τους βαθμούς ο ΠΑΟΚ, γεμάτη η Τούμπα στο ντέρμπι με ΑΕΚ!

Χαμός στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Η… βόμβα έσκασε στο πρωτάθλημα, το -3 δεν υπάρχει πλέον για τον ΠΑΟΚ και στο ντέρμπι στην κατάμεστη Τούμπα την Κυριακή το απόγευμα κόντρα στην ΑΕΚ, θα κριθεί πιθανότατα ο φετινός πρωταθλητής της Σούπερ Λιγκ.

Συγκεκριμένα, μετά από 10 ώρες διάσκεψης, η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε να πάρει πίσω την τιμωρία του Δικεφάλου για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ, λόγω του ρολού της ταμειακής που χτύπησε τον Όσκαρ Γκαρσία!

Ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών, αποκλεισμό της έδρας του για δύο αγώνες, ενώ το ματς με τους Ερυθρολεύκους είχε κατακυρωθεί με σκορ με 0-3 στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε πως πρέπει να επιστραφούν οι τρεις βαθμοί στον ΠΑΟΚ, να μην υπάρξει τιμωρία της έδρας, ενώ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, «νικητές» παραμένουν στα χαρτιά οι Πειραιώτες με 0-3.

Η επίσημη ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. συνεκδίκασε  α) την έφεση της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE, β) την με αρ. πρωτοκ. εισερχ. της SUPER LEAGUE 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) την με αριθμό πρωτοκ. εισερχ. 79/01.03.2018 SUPER LEAGUE κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπό στοιχείο Β΄ ένστασης της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Εξαφάνισε την εκκαλουμένη ως προς τις επιμέρους διατάξεις: α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

Αποφάνθηκε ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

Κατακύρωσε τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Επέβαλε στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ.

 

Τρέχουν στον ΠΑΟΚ για την γεμάτη Τούμπα!

Στον Δικέφαλο περίμεναν την δικαίωση από την Επιτροπή Εφέσων και ήδη τρέχουν οι διαδικασίες στο Μακεδονίας Παλλάς, ώστε να προλάβουν τα χρονικά περιθώρια και να παίξουν κανονικά σε γεμάτη Τούμπα, την Κυριακή στις 19.30, με την ΑΕΚ.

Ιδού η νέα βαθμολογία

Μετα τις τελευταίες εξελίξεις το πρωτάθλημα παίρνει... φωτιά. Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία έχει ως εξής: ΑΕΚ 54β., ΠΑΟΚ 52β., Ολυμπιακός 47β.*, Ατρόμητος 47β.

*Εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για την τιμωρία της αφαίρεσης των 3 βαθμών στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags