Facebook Pixel Sportdog.gr | Ματσάρα και διακοπή – Αυτά συνέβησαν πριν το γκολ του Βαρέλα στην Τούμπα
| 2018-03-12 00:35:00

Ματσάρα και διακοπή – Αυτά συνέβησαν πριν το γκολ του Βαρέλα στην Τούμπα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ματσάρα και διακοπή – Αυτά συνέβησαν πριν το γκολ του Βαρέλα στην Τούμπα

Και όμως είδαμε και μπάλα στην Τούμπα.

Η μάχη των Δικεφάλων στην Τούμπα ήταν όπως την περιμέναμε. Έγινε πολύ δυνατό και όμορφο παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, η κατάληξή του όμως ήταν επεισοδιακή. Η αναμέτρηση διακόπηκε στο 90' και δεν ξεκίνησε ποτέ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένταση και πολύ δυνατά μαρκαρίσματα στον χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα ο ρυθμός να μην είναι καλός στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα από την ΑΕΚ, η οποία όμως ήταν αυτή που έκανε πρώτη επισκέψεις στα καρέ των γηπεδούχων. Στο 15' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με ψαλιδάκι του Αραούχο. Η απάντηση των Θεσσαλονικιών ήρθε εφτά λεπτά αργότερα όταν ο Κάμπος έκανε το γύρισμα αλλά ο Σιμόες έκοψε σε κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι. Στο 32' οι ασπρόμαυροι είχαν άλλη μία καλή στιγμή, πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με το σουτ του Μαουρίτσιο να κοντράρει στα σώματα και να φεύγει εκτός γηπέδου.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο 52' έχασε φοβερή ευκαιρία με το πλασέ του Κάμπος να αποκρούεται από τον Λαμπρόπουλο. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πρίγιοβιτς ξεμαρκαρίστηκε εκτός περιοχής αλλά το σουτ με το αριστερό εξουδετερώθηκε από τον Μπάρκα. Στο 63' ο Πασχαλάκης έσωσε τους γηπεδούχους σε σουτ του Μπακασέτα μέσα στην περιοχή, ενώ στο 64' ο Πρίγιοβιτς σημάδεψε άουτ σε φάση παρόμοιας βαρύτητας. Αν και σε εκείνο το σημείο το ματς απέκτησε ρυθμό, η επόμενη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 74', όταν το σουτ του Μπακασέτα έφυγε λίγα εκατοστά από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 90' ο Βαρέλα σκόραρε αλλά ο Κομίνης μετά από διαβουλεύσεις και αφού έγινε σύσκεψη με τον δεύτερο βοηθό Ποντίκη, το ακύρωσε, ως οφσάιντ. Εκείνη τη στιγμή επικράτησε ένταση και το παιχνίδι διακόπηκε!

Αντί να συνεχιστεί το παιχνίδι, μετά από 8 λεπτά, εισήλθε έξαλλος ο Ιβάν Σαββίδης στο γήπεδο και αφού έδωσε εντολή να βγει η ομάδα του εκτός γηπέδου, κατευθύνθηκε με απειλητικές διαθέσεις στον πάγκο των κιτρινόμαυρων. Μάλιστα η ΠΑΕ ΑΕΚ κατήγγειλε επίθεση στον Βασίλη Δημητριάδη από τον ηγέτη του ΠΑΟΚ και σε δημοσιογράφο της Nova από τον Λούμπος Μίχελ.

Ο Βιεϊρίνια ως αρχηγός και προς τιμήν του αρνήθηκε από τον Σαββίδη να φύγει η ομάδα του από το γήπεδο! Η Τούμπα πήρε φωτιά με τον κόσμο να φωνάζει «νάτοι οι πρωταθλητές» και στο χορτάρι να εισβάλλει ο Λούμπος Μίχελ με πλήθος κόσμου. Στη συνέχεια οι διαιτητές αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια και μετά από αρκετή ώρα οι παίκτες ακολούθησαν. Το ματς διακόπηκε οριστικά, υστερά από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο δεύτερος βοηθός, Ποντίκης πήρε την απόφαση του αιώνα και το ματς τινάχτηκε στον αέρα.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Δύο επκλήξεις παρουσίασε στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Στο αρχικό σχήμα βρέθηκε τόσο ο Κάνιας, όσο και Λημνιός, που προτιμήθηκαν αντί των Σάκχοφ και Μακ. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν είχαμε αλλαγές. Τερματοφύλακας ήταν ο Πασχαλάκης, δεξί μπακ ο Μάτος, στόπερ οι Βαρέλα-Κρέσπο και αριστερό μπακ ο Βιεϊρίνια. Στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Ισπανό μέσο έπαιξε ο Μαουρίτσιο. Δεκάρι ήταν ο Πέλκας, δεξί χαφ ο Κάμπος και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς, με τους Θεσσαλονικείς να παίζουν σε διάταξη 4-2-3-1.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επεφύλαξε επίσης εκπλήξεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ο Ισπανός προτίμησε τον Μπάρκα, αντί του Τσιντώτα κάτω από τα γκολπόστ και Χούλτ αντί Λόπες στο αριστερό άκρο της άμυνας. Δεξί μπακ έπαιξε ο Μπακάκης και δίδυμο στόπερ ο Βράνιες με τον Λαμπρόπουλο. Στο άξονα ανασταλτικοί χαφ έπαιξαν ο Σιμόες με τον Κονέ. Στην αριστερή πτέρυγα τοποθετήθηκε ο Μπακασέτας, στην απέναντι πλευρά ο Γκάλο, δεκάρι αγωνίστηκε ο Λιβάγια και μοναδικός προωθημένος ο Αραούχο που συμπληρώνει το 4-2-3-1 του 54χρονου τεχνικού.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (79' Σάκχοφ)Μαουρίτσιο, Λημνιός (55' Μακ), Πέλκας (72' Μπίσεσβαρ) , Κάμπος, Πρίγιοβιτς

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Γκάλο (82' Μασούντ), Λιβάγια (65' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο, Μπακασέτας

Η ΦΑΣΗ Η ευκαιρία του Αραούχο στο 15'. Ύστερα από γέμισμα ο Κρέσπο έχασε τον Αργεντίνο που με ψαλιδάκι έστειλε τη μπάλα για λίγο άουτ σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Κομίνης είχε δύσκολο έργο σε αυτόν τον τελικό τίτλου. Μόνο στο πρώτο ημίχρονο αναγκάστηκε να βγάλει πέντε φορές κάρτα από το τσεπάκι. Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται ότι δεν δόθηκε κόκκινη στον Μάτος για αγκωνιά στον Λιβάγια, ενώ στο 83' αποβλήθηκε ο Χιμένεθ από τον πάγκο για διαμαρτυρίες. Το γκολ του Βαρέλα που ακυρώθηκε επειδή ο Μαουρίσιο κινείται προς τη μπάλα ήταν πολύ δύσκολη φάση. Μετά από διαβουλεύσεις και με τις πιέσεις, κατά τη διάρκεια της διακοπής, ο διαιτητής μέτρησε το γκολ, αλλά η ΑΕΚ δεν επιθυμούσε να παίξει. Οι απόψεις των ειδικών διίστανται. Ο Περικλής Βασιλάκης μιλώντας στην Αθλητική Κυριακή, υποστήριξε, ότι είναι ξεκάθαρα οφσάιντ, ενώ ο Παναγιώτης Βαρούχας διαφώνησε.

Οι διαιτητές υποστήριξαν, ότι για να συνεχιστεί το ματς, πρέπει να αδειάσει ο χώρος γύρω από το γήπεδο, η ΑΕΚ όμως λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας και επικαλούμενη κλίμα τρομοκρατίας από πλευράς ΠΑΟΚ, αρνούταν να βγει στο γήπεδο. Αφού πέρασαν πάνω από δύο ώρες, η ΑΕΚ, αρνήθηκε να βγει να παίξει και το ματς διακόπηκε οριστικά.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Το γκολ μέτρησε, μετά από τις πιέσεις που δέχτηκε ο Κομίνης. Το παιχνίδι, αφού διακόπηκε οριστικά (με το σκορ στο 1-0) θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες, ανάλογα με αυτά που έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα. Είναι ηλίου φαεινότερο, όμως, ότι με τέτοια έκτροπα και υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΠΑΟΚ με την ώθηση που πήρε από τον κόσμο πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Δεν κατάφερε όμως να δημιουργήσει στο πρώτο ημιχρονο με το δυνατό του όπλο, τα άκρα του, αφού η ΑΕΚ περιόρισε τον Μάτος και τον Βιεϊρίνια. Ο Κάμπος ήταν κινητιτικότατος, όπως και ο Λημνιός που δεν πήρε σωστές μπαλιές, ενώ ο Πέλκας μπλοκαρίστηκε. Έτσι μόνιμη απειλή για την άμυνα της ΑΕΚ αποτέλεσαν οι στατικές φάσεις, στις οποίες ο Μπάρκας λειτούργησε πολύ θετικά μαζεύοντας πολλές ψηλές μπαλιές. Από την άλλη μεριά η Ένωση προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να εκβιάσει το λάθος. Ο προσανατολισμός της όμως ήταν λανθασμένος αφού ο μοναδικός τρόπος για να απειλήσει ήταν μέσω γεμισμάτων, με τον Λιβάγια να περιορίζεται σε σημαντικότατο βαθμό. Οι κιτρινόμαυροι αντιμετώπισαν θέματα ανάπτυξης και είναι χαρακτηριστικό, ότι πολλές φορές γυρνούσαν τη μπάλα πίσω.

Στο δεύτερο μέρος η αλλαγή του Μπίσεσβαρ φρέσκαρε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Ο Μακ δεν φάνηκε, ο Σάκχοφ όμως βοήθησε με το ύψος του στα στημένα. Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου δεν έδωσε πολλά πράγματα στην ΑΕΚ, όπως και του Μασούντ.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags