12/03/18 - 13:45

Οριστικό: Το αποφάσισε η κυβέρνηση - Διακοπή του πρωταθλήματος!

«Δεν κάνουμε πίσω», δήλωσε ο Βασιλειάδης. 

Sportdog Team
Οριστικό: Το αποφάσισε η κυβέρνηση - Διακοπή του πρωταθλήματος!
5.894views 0shares

Επ' αόριστον διακοπή της Superleague αποφάσισε η Κυβέρνηση μετά τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα, λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από ώρες συζητήσεων ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ τις επόμενες ώρες ο πρώτος αναμένεται να προβεί και σε επίσημη δήλωση για τους λόγους που πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση.

Εφόσον, λοιπόν, υπάρξει διακοπή, τότε θα έχουμε κενό τουλάχιστον 20 ημερών, καθώς το πρωτάθλημα θα διακοπτόταν ούτως ή άλλως για τα φιλικά της Εθνικής Ελλάδας.

Φυσικά, μέσα σε αυτό το διάστημα της διακοπής η κυβέρνηση και ο Γιώργος Βασιλειάδης θα έχουν να πάρουν γενναίες αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε συνεννόηση και με την UEFA.

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχε δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, αλλά μένουν πολλά περισσότερα να γίνουν. Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η προσπάθεια, να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Οι κανόνες ισχύουν για όλους.

Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα, τις αμέσως επόμενες ώρες θα αρχίσουν συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου, την ΕΠΟ, τη Λίγκα, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει αν δεν υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνημένο από όλους, με όρους και κανόνες. Δεν κάνουμε πίσω», τόνισε αρχικά o Γιώργος Βασιλειάδης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα για πιο ακραίες αποφάσεις (π.χ. διακοπή πρωταθλήματος, αποχώρηση από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κλπ.), απάντησε: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι, εφόσον δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Περιμένουμε τις προτάσεις από την ΕΠΟ και τη Λίγκα. Το σημαντικό είναι πως πάμε σε μια επ’ αόριστον διακοπή και βλέπουμε». 

Όσο για το τι μπορεί να αλλάξει, είπε: «Ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους. Το πλαίσιο είναι σαφές, οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους και πρέπει να αυστηροποιηθ9ούν ακόμη περισσότερο. Θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρόνοιες».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ