Facebook Pixel Sportdog.gr | «Χειροβομβίδα» στα χέρια του Αλαφούζου - Ποιος τραβάει την περόνη, εξελίξεις-τρόμος
| 2018-03-14 22:27:00

«Χειροβομβίδα» στα χέρια του Αλαφούζου - Ποιος τραβάει την περόνη, εξελίξεις-τρόμος

Sportdog Team
«Χειροβομβίδα» στα χέρια του Αλαφούζου - Ποιος τραβάει την περόνη, εξελίξεις-τρόμος

Τι θα γίνει σε δύο εβδομάδες στον Παναθηναϊκό! Τι φοβούνται...

Ο Παναθηναϊκός απειλείται άμεσα με πολύ σοβαρές ποινές εξαιτίας των προσφυγών που έχουν καταθέσει οι πρώην παίκτες του, αφού κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό.

Το τετραπλό ανοιχτό μέτωπο για τους Πράσινους αφορά στις υποθέσεις των Λέτο, Τοτσέ, Εσιέν και Βέμερ. Αναφορικά με τους τρεις πρώτους, το καθησυχαστικό νέο είναι πως το πιθανότερο δεδομένο είναι να βρεθεί άκρη, αφού οι άνθρωποι του Τριφυλλιού γνώριζαν ότι δεν μπορούν να πάρουν άλλη αναβολή στις εκδικάσεις των προσφυγών και είχαν προετοιμαστεί καταλλήλως.

Μεταξύ των τεσσάρων υποθέσεων, πιο ζόρικη είναι αυτή του Βέμερ, η πλευρά του οποίου δεν δείχνει διάθεση συμβιβασμού και ζητά την εξόφληση ολόκληρου του ποσού που οφείλουν στον παίκτη οι Πράσινοι (περίπου 500.000). Ειδάλλως, η αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα φαντάζει πάρα πολύ πιθανή για τον Παναθηναϊκό.

Το... μπαλάκι πλέον βρίσκεται στα χέρια του μεγαλομετόχου του Τριφυλλιού, Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη, σε διαφορετική περίπτωση ο Παναθηναϊκός απειλείται ακόμα και με υποβιβασμό, αφού αυτή είναι η ποινή που προβλέπεται για μια ομάδα εάν της επιβληθούν τρία συνεχόμενα -3. Σε αυτό δε θα πρέπει να ξεχνάμε το νέο πρόβλημα που προέκυψε με τη δέσμευση των λογαριασμών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έπειτα από κινήσεις του Στέφανου Κοτσόλη για 63.000 ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αποφασίσει να μην κάνει πίσω και να πληρώσει τα ανάλογα ποσά, ώστε καμία από τις τέσσερις υποθέσεις να μην καταλήξει σε αφαίρεση βαθμών για το Τριφύλλι. Άλλωστε, μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για τους Πράσινους, που προσπαθούν να πάρουν ένα από τα φετινά ευρωπαϊκά εισιτήρια για να εκτίσουν όσο πιο άμεσα γίνεται την ποινή αποκλεισμού, που τους έχει επιβάλλει η UEFA.

Φυσικά, δεν θεωρείται διόλου αμελητέο το γεγονός ότι για να κλείσουν και οι τέσσερις υποθέσεις θα χρειαστεί η καταβολή ενός ποσού, που πιθανότατα θα ξεπεράσει περίπου 1.3 εκατ. ευρώ, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ωστόσο στο σημείο αυτό δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, εννοείται πως η όλη κατάσταση κάνει μεγάλο κακό στο πρεστίζ της ομάδας, αλλά αυτή είναι μια πραγματικότητα, με την οποία έχουν μάθει να ζουν οι φίλοι του Τριφυλλιού τη φετινή σεζόν.

Τουλάχιστον, ο Παναθηναϊκός ευνοείται από την διακοπή του πρωταθλήματος στην προσπάθεια που κάνει να καλύψει τις οφειλές του και να γλιτώσει τα απανωτά -3. Και αυτό γιατί οι προβλεπόμενες ποινές τίθενται σε εφαρμογή μετά το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας, κάτι που σημαίνει ότι οι Πράσινοι θα έχουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες στη διάθεσή τους να κάνουν τα απαραίτητα για να διευθετήσουν τα θέματα που τους «καίνε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags