Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτοιμος να εκραγεί ο ΠΑΟ - Η απόφαση Αλαφούζου, η ατάκα σε Νταμπίζα και ο... υποβιβασμός
| 2018-03-15 13:20:00

Έτοιμος να εκραγεί ο ΠΑΟ - Η απόφαση Αλαφούζου, η ατάκα σε Νταμπίζα και ο... υποβιβασμός

του Νίκου Στεργίου
Έτοιμος να εκραγεί ο ΠΑΟ - Η απόφαση Αλαφούζου, η ατάκα σε Νταμπίζα και ο... υποβιβασμός

Θα πληρώσει; Θα πέσει; Ποιος παίζει παιχνίδι; Όλο το ρεπορτάζ.

Λίγο πριν τον γκρεμό βρίσκεται ξανά ο Παναθηναϊκός και τα σενάρια για την επόμενη μέρα του συλλόγου δίνουν και παίρνουν, καθώς υπάρχει ακόμα και η πιθανότητα του υποβιβασμού της ομάδας, αν και εφόσον δεν τακτοποιηθούν άμεσα οι οφειλές προς συγκεκριμένους παίκτες.
 
Βεβαίως, μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να μην είναι και τόσο πιθανή, ειδικά που στην περίπτωση οι τελευταίοι χειρισμοί αποτελούν ένα καλό επικοινωνιακό «τρικ» της υπάρχουσας διοίκησης, με βασικό σκοπό να «τρέξει» πιο γρήγορα το ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών. Να πιέσει, δηλαδή, η διοίκηση, έτσι ώστε να γίνει πιο άμεσα η μετάβαση στη νέα εποχή, έτσι όπως την έχει οραματιστεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
 
Παράλληλα, το σενάριο του υποβιβασμού θα μπορούσε να είναι ένα καλό «κόλπο», προκειμένου η πλευρά του μεγαλομετόχου της «πράσινης» ΚΑΕ να μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά με τα άμεσα προβλήματα της ΠΑΕ. Από τη μία, δηλαδή, να μπει στη διαδικασία να ενημερώσει την υπάρχουσα διοίκηση για το πλάνο που είναι έτοιμο και δε φαίνεται να έχει καμία γνώση, και από την άλλη, να «βοηθήσει» προκειμένου η μετάβαση να γίνει πιο ομαλά, χωρίς πρώτα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στο σύλλογο. 
 
Στο μεταξύ, υπάρχουν οι πληροφορίες που αναφέρτουν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος προετοιμάζει μόνος του τον Παναθηναϊκό της επόμενης μέρας, χωρίς να υπολογίζει σε… σωτήρες. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα που φέρεται να έχει πει στον Νίκο Νταμπίζα ότι «εγώ θα είμαι του χρόνου», αποκαλύπτοντας, μάλιστα, το μπάτζετ της νέας σεζόν, ύψους 5 εκατ. ευρώ μεικτά. Βέβαια, αυτό μπορεί να έχει να κάνει με την πεποίθηση του νυν αφεντικού της ΠΑΕ και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατραπεί, στην περίπτωση που προχωρήσουν οι εξελίξεις. Δε θα μπορούσε, άλλωστε, ο Γιάννης Αλαφούζος να τα «παγώσει» όλα περιμένοντας τις κινήσεις των επενδυτών και μη σχεδιάζοντας το μέλλον.
 
Παράλληλα, δε φαίνεται να έχει βάση ένα σενάριο που θα ήθελε τον νυν μεγαλομέτοχο να «σπρώχνει» την ομάδα προς τον υποβιβασμό, καθώς οι συνέπειες από μία τέτοια ενέργεια θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από το όποιο οικονομικό -ενδεχομένως- όφελος. Ακόμα πιο ακραίο, άλλωστε, φαντάζει και το σενάριο που θα ήθελε να είναι «συμφωνημένο» κάτι τέτοιο με τους νέους επενδυτές, ειδικά όταν μιλάμε για ένα πρότζεκτ που έχει παρουσιαστεί και αφορά εκατομμύρια ευρώ. Για πιο λόγο να υποβιβαστεί η ομάδα για μερικές χιλιάδες ευρώ; 
 
Εξάλλου, οι πληροφορίες του sportdog.gr αναφέρουν ότι άμεσα μπορεί να βρεθεί λύση για τα οφειλόμενα που «καίνε» τους «πράσινους» και αφορούν τις περιπτώσεις των Γενς Βέμερ, Χοσέ Τοτσέ, Μίκαελ Εσιέν και Σεμπάστιαν Λέτο. Δεν μπορεί να διευκρινιστεί αν τη λύση θα δώσει, για μια ακόμα φορά, ο Γιάννης Αλαφούζος, κάτι που μοιάζει και το πιο πιθανό άλλωστε, αν και αναμένονται προσεχώς τα λεφτά των Αράβων από την πώληση του Μάρκους Μπεργκ. Ωστόσο υπάρχει η εκτίμηση στα πέριξ της ομάδας ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα και πως θα δοθούν τα χρήματα που απαιτούνται. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα συμβεί το ίδιο και με την αδειοδότηση.
 
Τα χρήματα που απαιτούνται για να εξασφαλίσει ο Παναθηναϊκός την άδεια για τη συμμετοχή του στις εγχώριες διοργανώσεις αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται οι πληρωμές προς τους ποδοσφαιριστές), σύμφωνα με δημοσιεύματα, κι αυτό το ποσό είναι δύσκολο να βρεθεί, με τα υπάρχοντα δεδομένα. Μάλιστα, υπάρχει η εκτίμηση ότι δεν υπάρχει ο χρόνος, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να ρυθμίσει τα πάντα και να καταθέσει πλήρη φάκελο, εκτός αν αλλάξουν, όπως λέγεται, τα κριτήρια για την αδειοδότηση, προς όφελος πιθανότητα του Τριφυλλιού, κάτι που έχει συμβεί και κατά το παρελθόν.
 
Όπως και να έχει, φαίνεται ότι παίζεται στο παρασκήνιο... χοντρό παιχνίδι για την επόμενη μέρα στο σύλλογο και προς το παρόν όλα κρέμονται σε μια κλωστή. Μένει να δούμε, λοιπόν, πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τις επόμενες μέρες να θεωρούνται από πολλούς πολύ κρίσιμες και καθοριστικές
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags