Facebook Pixel Sportdog.gr | Live: Η εκδίκαση του ντέρμπι - Εξέλιξη-βόμβα: Όλα τα κρίνει ο Κομίνης, έστειλε mail-φωτιά!
| 2018-03-16 10:03:00

Live: Η εκδίκαση του ντέρμπι - Εξέλιξη-βόμβα: Όλα τα κρίνει ο Κομίνης, έστειλε mail-φωτιά!

Sportdog Team
Live: Η εκδίκαση του ντέρμπι - Εξέλιξη-βόμβα: Όλα τα κρίνει ο Κομίνης, έστειλε mail-φωτιά!

Παρακολουθήστε ζωντανά τη διαδικασία από το sportdog.gr. 

* Ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η απόφαση θα βγει από Τετάρτη και μετά.

* Κάλεσαν εκ νέου τον Κομίνη σε ένα από τα διαλείμματα. Τον κάλεσε να εμφανιστεί τη Δευτέρα και ο διαιτητής απάντησε με δύο mail... Ο Κομίνης δηλώνει ότι δυστυχώς ως την Τετάρτη δεν είναι εφικτή η παρουσία του εξ αιτίας σοβαρού οικογενειακού προβλήματος. Και στο δεύτερο mail γράφει: Δεν μπορώ να δηλώσω με απόλυτη βεβαιοτητα ότι θα μπορώ και μετά την Τετάρτη λόγω του οικογενειακού προβλήματος. Συνεπώς εντός 48 ωρών θα του ζητηθεί να τοποθετηθεί εγγράφως επί της ενστάσεως. Όλη η αλληλογραφία θα κοινοποιηθεί στις δύο πλευρές. Οι ομάδες ζήτησαν 48 ώρες από την στιγμή που θα απαντήσει ο διαιτητής, για να υποβάλλουν υπομνήματα.

Λάμπρος Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Για τον Σαββίδη δεν υπάρχει απειλή, δεν υπάρχει πρόκληση τρόμου και ανησυχίας. Δεν προκύπτει το άρθρο 19, ούτε για τον Σαββίδη ούτε για τον Μίχελ.

* Τώρα μιλάει ο κ. Μπίρδας, ο τρίτος νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ.

* Κλείνοντας, ο Λάκης Σημαιοφορίδης στάθηκε στην καταγωγή του Ιβάν Σαββίδη και στο ότι αμφισβητείται ο πατριωτισμός του. "Υπάρχει αμφισβήτηση ακόμα και για τον αν είναι Έλληνας ο κ. Σαββίδης. Εγώ χαίρομαι που μπορώ να μιλάω μαζί του στα ποντιακά".

Λάκης Σημαιοφορίδης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Ο φόβος και ο τρόμος είναι κατά δήλωση της ΑΕΚ. Ο διαιτητής του αγώνα δεν τον διαπιστώνει. Ο φόβος και ο τρόμος και η ανασφάλεια, είναι διαπιστωμένη από τον διαιτητή; Όχι, διαπιστώνεται ότι υπάρχει απόλυτη ασφάλεια.

Και χρονικά πόσο διαρκεί αυτός ο φόβος και ο τρόμος; Αφού μετά από μιάμιση ώρα τους ζητάνε να βγουν στο γήπεδο.

Πώς αποδεικνύεται ο φόβος και ο τρόμος των παικτών της ΑΕΚ; Αφού δεν ενοχλούνται από κανέναν. Από που προέρχεται ο φόβος και ο τρόμος, από την εμφάνιση ενός πιστολιού, λες και ο κ. Σαββιδης είχε σκοπό να το χρησιμοποιήσει;

Υπήρξα ποδοσφαιριστής και έχω ζήσει πολύ χειρότερα πράγματα με μπράβους να μας δέρνουν πριν μπούμε στο γήπεδο, όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό. Οι ποδοσφαιριστές δεν ένιωσαν τίποτα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν βγήκαν από μόνοι τους στον αγωνιστικό χώρο κάποιος τους ειδοποίησε, σφύριξε ο διαιτητής. Ο διαιτητής λέει να βγείτε στο γήπεδο, τελειώσαμε. Έχει διαπιστώσει μέσω του κύριου Στυλιάρα ότι οι συνθήκες είναι ομαλές. Άρα με τι δικάζουμε; Με το φύλλο αγώνα ή με κάτι άλλο;

Είναι δεδομένα ότι η διακοπή του αγώνα οφείλεται στη μη κάθοδο της ΑΕΚ, που είναι η υπαίτια.

Ο κ. Δημητριάδης είπε το εξής, το θέμα ήταν η είσοδος του κ. Σαββίδη με τους συνοδούς του. Εντοπίζεται ο φόβος και ο τρόμος σε ένα και μόνο πρόσωπο, στον κ. Σαββίδη. Πρέπει να τα λάβετε αυτά υπόψιν σας αλλά θέλουμε και να μας τα διευκρινίσει και ο κ. Κομίνης.

Οι συνοδοί του Ιβάν Σαββίδη, τι παράνομο έκαναν; Δεν αναφέρεται πουθενά τίποτα. Τι έκαναν; Επειδή ήταν σωματώδεις; Η ΑΕΚ αυτοδιαψεύδεται. Από τη μία λένε δεν κατεβαίνουμε, από την άλλη το λένε μετά από 1.5 ώρα. Τι είδους φόβος και τρόμος είναι αυτός; Ο φόβος υπήρχε και μετά την αποχώρηση Σαββίδη; Έφυγε η αιτία του φόβου και του τρόμου.

Επειδή γίνεται μεγάλη προσπάθεια να δικάσουμε με τα δημοσιεύματα και την ευαισθησία που δείχνουν κάποιοι σε άλλους. Δεν θα ερχόμασταν σε εσάς αλλά θα πηγαίναμε στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ή του ΠΣΑΤ. Εσείς πρέπει να αποδώσετε δικαιοσύνη με βάση τα πειθαρχικά έγγραφα.

* Σειρά έχει ο έτερος νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Λάκης Σημαιοφορίδης.

* Αχίλλεας Μαυρομμάτης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Το κατηγορητήριο μιλάει για βίαιη είσοδο, αλλά δεν προκύπτει από το βίντεο. Ούτε έτρεχε, ούτε τίποτα. Έκανε απλά μια κίνηση για να φύγει η ομάδα από το γήπεδο. Μετά κάτι άκουσε και πήγε προς τον πάγκο της ΑΕΚ. Όταν προκληθεί κάποιος, δεν είναι ανθρώπινο να κινηθεί προς τα εκει; Και αν δεν είχε βγάλει το μπουφάν δεν θα υπήρχε σήμερα ζήτημα όπλου.

Δεν καταλάβει ότι είχε το όπλο πάνω του. Ούτε η απώθηση του Δημητριάδη προκύπτει από κάπου. Η παρουσία Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο δεν κρατάει πάνω 3 λεπτά. Το όπλο δεν το είδε κανένας.

Ο Βράνιες λέει ότι είδε το όπλο ενώ στην πραγματικότητα κάθεται και γελάει με τον Πρίγιοβιτς. Ο Κονέ λέει ότι περίμεναν αν θα μετρήσει το γκολ για να βγούνε. Υπήρξε μεθόδευση. Αυτό ακριβώς έγινε. Είδα την άνεση με την οποία κινούνταν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και στα πρόσωπά τους δεν υπήρχε κανένας φόβος.

Ο κ. Μαυρομμάτης προσκομίζει την άδεια οπλοφορίας, όπου αναφέρεται ότι μόνο στα αεροδρόμια απαγορεύεται να έχει όπλο πάνω του. "Συμφωνούμε ότι δεν είναι ωραία εικόνα, αν ήθελε να απειλήσει κάποιον θα το έκανε έτσι σε κοινή θέα;", ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ αναφέρθηκε και στη συγγνώμη που ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης για την εισβολή του στο γήπεδο.

"Το πιο χοντρό λάθος του διαιτητή είναι ότι δεν βγήκε στη σέντρα να σφυρίξει και αν δεν θέλει η ΑΕΚ ας μην παίξει".

* Ολοκλήρωσε ο Μάκης Γκαγκάτσης και ακολουθούν οι αγορεύσεις των δικηγόρων. Πρώτα ο Αχιλλέας Μαυρόμματης...

* Μάκης Γκαγκάτσης (διευθύνων σύμβουλος ΠΑΟΚ): Από την Κυριακή το βράδυ υπάρχει ανθρωποφαγία κατά του Σαββίδη. Επιχειρείται μια προσπάθεια εξόντωσης του Σαββίδη και του ΠΑΟΚ.

Ξαφνικά το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας και του ποδοσφαίρου είναι ο Σαββίδης. Το τι λένε τα κανάλια και τα ξένα δίκτυα δεν μας απασχολεί.

Ακούσαμε ότι είναι αλαζόνας. Προφανώς δεν ήταν αλαζόνας όταν έδινε χορηγία στη Σούπερ Λιγκ. Όταν έπαιρνε την ΣΕΚΑΠ για να μην πέσει σε χέρια Τούρκων. Ο κ. Σαββίδης δεν θα γίνει Ιφιγένεια.

Η απόφαση της ECA πάρθηκε με βάση μόνο μια εικόνα.

Τα πάντα ήταν απόλυτα ασφαλή για να βγει η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο. Και ο κ. Βασιλειάδης και όλοι, έχουν δει απλώς την εικόνα. Το όπλο εκείνη τη στιγμή δεν το έχει δει κανείς! Άρα δεν μπορούσε ποτέ ο Κομίνης να διακόψει λόγω του όπλου. Το λέει και ο Αλεξέας σε συνέντευξή του ότι δεν είδαν ποτέ το όπλο. Ο κ. Σαββίδης είπε συγγνώμη για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο.

* Τον λόγο θα πάρει ξανά ο Μάκης Γκαγκάτσης. 

* Ολοκλήρωσε η δικηγόρος της ΑΕΚ.

* Έλλη Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): Απ' όσα έγιναν, σείστηκε όχι η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η υφήλιος. Ο Κομίνης υπήρξε θύμα απειλής εκ μέρους του Ιβάν Σαββίδη, που εισήλθε βίαια και οπλοφορών!

Ο Κομίνης υπέστη την εισβολή στον χώρο του. Μπήκε μέσα ένας ένοπλος, με 7-8 συνοδούς και ο ένοπλος δεν ενοχλήθηκε από κανέναν!

Η κατακύρωση του γκολ στα αποδυτήρια, μας δείχνει ότι ο διαιτητής ήταν σε μια κατάσταση στην οποία δεν έπρεπε να βρεθεί.

Ο Μίχελ του είπε τελείωσες! Σκεφτείτε σε τι κατάσταση βρέθηκε ο διαιτητής.

Ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται, διότι με μια αυταρχική διάθεση, θέλει να διαρκεί ο φόβος και η τρομοκρατία όσο τους συμφέρει. Ήθελε να πατήσουμε ένα κουμπί, να συνέλθουμε και να αγωνιστούμε.

Ο εισβολέας δεν είχε συλληφθεί. Ποιος έδινε εγγύηση ότι δεν θα ξαναέμπαινε μέσα ο ένοπλος;

Πού ήταν η αστυνομία όταν μπήκε μέσα ο κ. Σαββίδης και οι 8 συνοδοί; Πού ήταν όταν απώθησε βίαια τον Δημητριάδη; Πού ήταν όταν απείλησε τον Κομίνη; Πού ήταν όταν απείλησε και ο Μίχελ τον Κομίνη; Η αστυνομία έλαμψε δια της απουσίας της.

 Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε αιφνιδιαστεί. Κοιμήθηκε με 5 βαθμούς διαφορά και ξύπνησε με 2 βαθμούς διαφορά. Και παρόλα αυτά δεν έκανε καμία ανακοίνωση, παρά πήγε να αγωνιστεί. Ολο αυτό, προσέδωσε στον Σαββίδη ασυδωσίας, παντοδυναμίας και θράσυτητας! Η αλαζονεία συνιστά ύβρη και ασέβεια!

* Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο Μηνάς Λυσάνδρου.

* Μηνάς Λυσάνδρου: Η ECA ανακάλεσε την ιδιότητα του μέλους στον ΠΑΟΚ.

Η απόφαση του Υπουργού ελήφθη σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Στο ανώτατο κλιμάκιο όλων των επιπέδων. Αυτή η απόφαση ονοματίζει το όπλο και τον κ. Σαββίδη. Είναι ποτέ δυνατόν αυτό να αποτελεί λόγω διακοπής μιας ολόκληρης διοργάνωσης, και να μην αποτελεί λόγο διακοπής ενός αγώνα;​ Η κυβέρνηση αντέδρασε ακαριαία, δεν άφησε να γίνει ούτε το ΠΑΣ-Απόλλων! Ακούστηκε ότι κρίνεται τίτλος! Αυτό είναι συναισθηματικός εκβιασμός! Αφού μένουν άλλες 5 αγωνιστικές!

Έχουμε έναν ιδιοκτήτη ομάδας που μπήκε μαινόμενος οπλοφορώντας μέσα στο γήπεδο! Είναι τόσο ισχυρό αυτό, που δεν ασχολήθηκε κανείς με τον Μίχελ.

* Μηνάς Λυσάνδρου (αντιπρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος ΠΑΕ ΑΕΚ): Όταν συμμετείχα στη συζήτηση για το γκολ, μέσα στα αποδυτήρια, ρώτησα τον Κομίνη σε τι κατάσταση είναι. Εγώ είπα ότι είναι καθαρά θέμα ασφάλειας. Η ασφάλεια υπαγορεύει το να βγει ο διαιτητής και να πει 1-0. Αν έλεγε κάτι άλλο, θα έμπαιναν όλοι μέσα.

Εμείς αυτό που είπαμε στον Κομίνη, ότι αδυνατούμε λόγω ανασφάλειας, του το είπαμε για να το αξιολογήσει. Δεν του το είπαμε ως αντίρρηση.

​Μπήκε ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας, ένοπλος και συνοδευόμενος! Το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη! Σκεφτείτε την εικόνα! Ήταν σοκαριστικό! Έγινε πρωτοσέλιδο σε 17 χώρες.

* Η διαδικασία έχει ξεπεράσει τις 4 ώρες. 

* Μηνάς Λυσάνδρου (αντιπρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος ΠΑΕ ΑΕΚ): Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να συγκεντρωθούμε όλοι στον πάγκο. Αρνούμαι κατηγορηματικά το ειρωνικό χειροκρότημα προς τον Σαββίδη και είναι προκλητικός ως ισχυρισμός.

Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση στα αποδυτήριά μας. Η πλειοψηφία, για να μην πω το σύνολο, είχε φοβηθεί, είχε τρομοκρατηθεί, ένιωθε ανασφάλεια.

* Μηνάς Λυσάνδρου: Ο διαιτητής μπορούσε να βγει στο γήπεδο να ξεκινήσει το ματς. Και τότε εμείς να μη βγούμε. Εγώ δεν άκουσα κάποιο σφύριγμα. Άκουσα μια φασαρία, έτρεξα να δω τι γίνεται. Ο Κομίνης δεν μου είπε για σφύριγμα, ούτε ότι βγαίνει. Μου είπε ότι με φώναζε και δεν πήγαινα. Ότι με έψαχνε. Δεν υπήρχε σφύριγμα.

Ο κ. Κομίνης τοποθετήθηκε με το φύλλο αγώνα. Ουδέποτε και με κανέναν τρόπο, δεν κάλεσε τις ομάδες στον αγωνιστικό χώρο! Είναι διεθνής και έμπειρος διαιτητής και ξέρει πολύ καλά με ποιες ενέργειες θα ξεκινούσε και πάλι ένας αγώνας.

Όταν εγώ πήγα στη φυσούνα να δω τι γίνεται, ήταν ο Σαραϊδάρης. Και μετά εμφανίστηκε ο Γκαγκάτσης. Εγώ, στη διάρκεια όλων των περιστατικών στον αγωνιστικό χώρο με Σαββίδη και Μίχελ, δεν είδα ποτέ τον Γκαγκάτση.

Ο μάρτυρας είπε ότι ο Σαββίδης δεν φέρει πάντα το όπλο. Άρα, επέλεξε τη στιγμή για να το φέρει.

* Μηνάς Λυσάνδρου (αντιπρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος ΠΑΕ ΑΕΚ): Αν είμαι τόσο ισχυρός που τρομοκρατώ την Τούμπα και ένας διαιτητής κρέμεται από τη δικιά μου μαγκιά, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γκαγκάτσης, τότε να ζητήσω αύξηση από την ΑΕΚ!

* Ο ΠΑΟΚ είπε ότι προτίθεται να ζητήσει προθεσμία για υπόμνημα. Η ΑΕΚ έχει έτοιμο το υπόμνημά της, αλλά δεν θα το καταθέσει, προκειμένου να το συμπληρώσει. Συνεπώς, δε θα βγει απόφαση σήμερα.

* Αρχίζει εκ νέου η εκδίκαση.

* Αυτή τη στιγμή προσκομίζονται έγγραφα και από τις δυο πλευρές.

Έχουμε πεντάλεπτη διακοπή...

* Θα ακολουθήσει ο Μηνάς Λυσάνδρου, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ.

* Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση του Μάκη Γκαγκάτση.

* Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): Είπατε ότι για δυο ώρες ο κ. Λυσάνδρου έλεγε στον διαιτητή ότι δεν βγαίνει αν δεν ξέρει την απόφαση. Ξέρετε ότι έπρεπε να καταχωρηθεί μια τέτοια συμπεριφορά στο φύλλο αγώνα;

Γκαγκάτσης: Ο κ. Κομίνης συνέταξε μετά το φύλλο αγώνα. Είναι ανακριβές το φύλλο αγώνα. Είπε ότι θα κάνω δήλωση για την ομάδα του. Ο Κομίνης είπε ότι ξέρει τι δήλωσε ο Λυσάνδρου. 

Η κ. Ρίζου ρώτησε για το γκολ και την κλήση των αρχηγών: Η αλλαγή απόφασης έγινε μετά την εισβολή του Σαββίδη;

Γκαγκάτσης: Ο διαιτητής αποφάσισε πριν την εισβολή του κ. Σαββίδη. Απλά εμείς μάθαμε την απόφασή του μετά την εισβολή του κ. Σαββίδη

Μάκης Γκαγκάτσης: Εγώ ζήτησα από τον διαιτητή να γράψει και τη δική μας θέση. Δεν το έκανε. Έγραψε μόνο την θέση του Λυσάνδρου. Γι' αυτό θέλουμε να έρθει εδώ.

* Μάκης Γκαγκάτσης (διευθύνων σύμβουλος ΠΑΟΚ): Είναι μια μεθόδευση της ΑΕΚ. Δεν τρομοκρατήθηκε κανείς. Υπάρχουν και δηλώσεις του Κονέ που λέει ότι ο διαιτητής μας είπε να βγούμε έξω. Και δηλώσεις του Χιμένεθ ότι ο πρόεδρος τους είπε να μη βγουν να παίξουν επειδή υπάρχει όπλο. Και άλλες δηλώσεις παικτών της ΑΕΚ ότι εκείνη τη στιγμή δεν είδαν το όπλο. Και υπήρχαν και φωνές χαράς από τα αποδυτήρια της ΑΕΚ όταν ανακοινώθηκε ότι το παιχνίδι δε θα συνεχιστεί.

Ο κ. Κομίνης έλεγε μπείτε, ενώ η ΑΕΚ έλεγε οτι θέλουμε να ξέρουμε την απόφαση για το γκολ. Αυτό γινόταν για μιαμιση ώρα. Αν ο διαιτητής έλεγε 0-0, η ΑΕΚ θα έβγαινε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο

* Δικαστής: Γιατί δεν τα γράφει αυτά ο Κομίνης στο φύλλο αγώνα;

Μάκης Γκαγκάτσης (διευθύνων σύμβουλος ΠΑΟΚ): Γι' αυτό λέμε να έρθει ο Κομίνης. Γράφει ανακρίβειες.

Δικαστής: Από πού προκύπτει αυτός ο εκβιασμός από την ΑΕΚ;

Μάκης Γκαγκάτσης: Ήμουν μάρτυρας. Γι' αυτό σας λέμε να έρθει ο Κομίνης.

Η ΑΕΚ του έλεγε να ανακοινώσει την απόφαση του ο Κομίνης. Ήταν επιλεκτική τρομοκρατία από την πλευρά της ΑΕΚ. Μόλις είπε ο Κομίνης ότι μετράει το γκολ, η ΑΕΚ είπε δεν βγαίνω. Ο Κομίνης σφυρίζει, εμείς βγήκαμε, η ΑΕΚ δεν βγήκε.

Μέχρι να εμφανιστούν οι φωτογραφίες με το όπλο, δεν υπήρχε κανένα θέμα με το αν θα συνεχιστεί το παιχνίδι.

* Μάκης Γκαγκάτσης: Δεν ξέρω αν στα αποδυτήρια ο διαιτητής έκανε χρήση οπτικοακουστικού υλικού για να μετρήσει το γκολ.

Η ΑΕΚ είπε ότι θέλει να ξέρει την απόφαση του διαιτητή για το γκολ, για να αποφασίσει αν θα μπει να παίξει. Ο Λυσάνδρου είπε ότι αν το μετρήσει το γκολ, δεν θα μπουν να παίξουν.​

* Μάκης Γκαγκάτσης: Όπως τον κρατούσε η ασφάλειά του, βγήκε το μπουφάν του. Δεν αποκλείεται να το έβγαλε από αγανάκτηση. Όπως ο Γιάννης Ιωαννίδης που είχε βγάλει το σακάκι του από αγανάκτηση.

Δεν το έκανε για επίδειξη, για να φανεί το όπλο.

Ούτε έκανε κάποια κίνηση με το όπλο του. Δεν είδα να απωθεί τον Δημητριάδη.

Σε καμία περίπτωση δεν προκάλεσε τρόμο στην αποστολή της ΑΕΚ. Το όπλο δεν το είδε κανείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε η ΑΕΚ δεν αποχωρεί αμέσως από τον αγωνιστικό χώρο. Μετά από 2-3 λεπτά αποχώρησε. Η κοινή λογική λέει ότι αν το είχαν δει το όπλο, θα αποχωρούσαν αμέσως.

Δεν ήθελε να επιδείξει το όπλο του. Λογικά το ξέχασε, το είχε απλά στη ζώνη του και δεν έκανε κάποια κίνηση. Δεν είδα το περιστατικό με τον κ. Δημητριάδη, το διάβασα μετά στο φύλλο αγώνα.

* Μάκης Γκαγκάτσης: Υπήρχαν ειρωνικά χειροκροτήματα από τον πάγκο της ΑΕΚ προς τον Σαββίδη. Γι' αυτό πήγε προς το πάγκο της ΑΕΚ. Δεν μπορούσε να τους πει κάτι, γιατί δεν ξέρει ούτε ελληνικά ούτε αγγλικά.

* Μάκης Γκαγκάτσης: Μπορεί ο Κομίνης να το θεώρησε απειλητικό, αλλά αυτό που του είπε δεν είχε απειλητική χροιά. Δεν έχει ούτε ικανότητα ούτε δικαιοδοσία να τον τελειώσει διαιτητικά ο ίδιος ο Μίχελ.

* Δικαστής: Συγγνώμη, δηλαδή έχει δικαίωμα όποιος θέλει να μπει μέσα;

Γκαγκάτσης: Δεν ήταν σωστό, αλλά ήταν ένα ματς το οποίο έκρινε τίτλο έπειτα από 33 χρόνια για την ομάδα μας.

* Μάκης Γκαγκάτσης: Ο Μίχελ απ' ότι πληροφορηθήκαμε του είπε "you are finished". Είσαι τελειωμένος επαγγελματικά εννοούσε, γιατί ήταν ένα καθαρό γκολ. Τελειωμένος διαιτητικά.

* Μάκης Γκαγκάτσης (διευθύνων σύμβουλος ΠΑΟΚ): Εν μέσω διαμαρτυριών, ο Κομίνης ακυρώνει το γκολ μετά από τουλάχιστον 8 λεπτά από την επίτευξή του.  Ο κ. Σαββίδης μπήκε αγανακτισμένος αμέσως μετά. Έκανε νόημα στους παίκτες να αποχωρήσουν. Δεν είχε δικαίωμα να μπει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ήταν αγανακτισμένος. Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος είναι.

Δεν ήταν ένα απλό ματς. Έκρινε τίτλο για εμάς μετά από 33 χρόνια. Η ομάδα δεν έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο. Τον διαιτητή ο Σαββίδης δεν τον προσέγγισε.

Θα εξεταστεί ως διάδικος και ο Μάκης Γκαγκάτσης.

* Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση του κ. Γεροντίδη (μάρτυρα του ΠΑΟΚ).

* Για τον Λούμπος Μίχελ είπε: "Δεν είχε απειλητική διάθεση ο κ. Μίχελ. Την ώρα που μπήκε ο Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο, οι αστυνομικοί ήταν στη φυσούνα".

* Ρίζου: Οι αστυνομικοί είδαν το όπλο του Σαββίδη;

* Γεροντίδης: Όχι, αλλιώς θα του έλεγαν κάτι.

* Ρίζου: Επιτρέπεται στη σουίτα να φέρει όπλο ο κ. Σαββίδης; Ο καθένας δεν ελέγχεται μπαίνοντας στο γήπεδο;

Γεροντίδης: Όποιος έχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας μπορεί παντού να φέρει το όπλο του, ακόμα και στην κερκίδα.

* Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): Μπήκανε μέσα με τον κ. Σαββίδη άλλα οκτώ άτομα, δεν αισθάνεστε ότι έχετε υποχρέωση να τους εμποδίσετε;.

Γεροντίδης (μάρτυρας ΠΑΟΚ): Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε παιχνίδι, είχε διακοπεί.

Ρίζου: Είχε κηρύξει διακοπή ο διαιτητής;.

Γεροντίδης: Όχι.

Ρίζου: Την ώρα που μπήκε ο κ. Σαββίδης υπήρχαν αστυνομικοί;.

Γεροντίδης: Υπήρχαν δεξιά και αριστερά από τη φυσούνα.

* Ηλίας Γεροντίδης: Βλέπω απλώς μια κίνηση. Ήταν σε ήρεμη κατάσταση.

Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): Σε αυτή τη φωτογραφία που τον κρατάνε τέσσερις, είναι σε ήρεμη κατάσταση;

Ηλίας Γεροντίδης (μάρτυρας ΠΑΟΚ): Ο κ. Σαββίδης ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ρίζου: Ήταν νόμιμη η εισβολή του κ. Σαββίδη;

Γεροντίδης: Όχι...

* Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): Αποτρέψατε τον κ. Σαββίδη να φέρει όπλο;

Γεροντίδης: Όχι, δεν τον απέτρεψα. Ενδεχομένως να μην έπραξα και εγώ σωστά.

Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Η ΑΕΚ αν δεν μετρούσε το γκολ, θα έβγαινε να παίξει;

Γεροντίδης: Πιστεύω ναι.

Μπίρδας: Το ακούσατε;

Γεροντίδης: Ναι.

Γεροντίδης: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βγήκανε, ενώ της ΑΕΚ όχι. Το γκολ κατακυρώθηκε στα αποδυτήρια περίπου μια ώρα μετά...

* Ερώτηση Ρίζου (δικηγόρου ΑΕΚ) για το αν οι αστυνομικοί μπορούν να φέρουν όπλα στο γήπεδο...

Γεροντίδης: Απ' όσο ξέρω, δεν απαγορεύεται. Υπάρχει μια πρακτική που λέει ότι αν υπάρχει συνάθροιση κόσμου, να μην φέρουν όπλο. Αν και στις διμοιρίες, 1-2 άτομα έχουν όπλο.

* Γεροντίδης: Όταν βγήκε ο Στυλιαράς δεν υπήρχε κίνδυνος για τη διεξαγωγή του αγώνα. Είχαν αποχωρήσει όλοι, είχαν μείνει μόνο 200 άτομα.

* Γεροντίδης: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βγήκανε, ενώ της ΑΕΚ όχι. Το γκολ κατακυρώθηκε στα αποδυτήρια περίπου μια ώρα μετά..

Γεροντίδης: Ο Κομίνης σε κάποια φάση βγήκε και σφύριξε για να βγουν στον αγωνιστικό χώρο, δεν ξέρω γιατί δεν βγήκαν οι παίκτες της ΑΕΚ. Ορισμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν ήδη έξω.

Πρόεδρος: Η ΑΕΚ ποιον λόγο επικαλέστηκε;

Γεροντίδης: Δεν ξέρω.

* Γεροντίδης: Στα αποδυτήρια η κατάσταση ήταν ήρεμη. Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν σε φυσιολογική κατάσταση. Ο κόσμος στο γήπεδο ήταν υποδειγματικός και μετά απ όλα όσα έγιναν.

* Γεροντίδης (μάρτυρας ΠΑΟΚ): Εκ των υστέρων ο διαιτητής έφυγε στα αποδυτήρια του και έμεινε εκεί. Η ΑΕΚ ύστερα από 7-8 λεπτά αποχώρησε από το γήπεδο. Κανένας δεν κατάλαβε αν έγινε διακοπή από τον διαιτητή. Στα αποδυτήρια, η κατάσταση ήταν πέρα για πέρα ομαλή.

Γεροντίδης: Φαίνεται ότι η λαβή του όπλου είναι ανάποδα για αριστερόχειρες όπως ο κ. Σαββίδης. Η ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί να υποστηρίζει τα δικά της.

* Γεροντίδης: Μετά τη δεύτερη είσοδο έφυγε ο κ. Σαββίδης.

* Γεροντίδης: Σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε τρόμος και ανησυχία. Άλλωστε, εκ των υστέρων κατάλαβαν όλοι ότι έφερε το όπλο πάνω του. Κανένας μας δεν ήξερε ότι ο κ. Σαββίδης είχε όπλο πάνω του.

* Καποδίστριας: Αφού απαγορεύεται η κατοχή αντικειμένων γενικά που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, γιατί το έφερε πάνω του;

* Γεροντίδης: Προφανώς ούτε εκείνος το κατάλαβε ότι το είχε πάνω του. Εκ παραδρομής το ξέχασε. Το ότι έβγαλε το σακάκι του φανερώνει ότι δεν το είχε πάνω του επίτηδες.

* Καποδίστριας: Ένιωθε απειλή στο γήπεδο της Τούμπας και είχε όπλο; Έχει απειληθεί ο κ. Σαββίδης;

* Γεροντίδης: Έχει απειληθεί ο κ. Σαββίδης. Δεν γνωρίζω από ποιον. Το γνωρίζω από το περιβάλλον του.

* Καποδίστριας: Γιατί είχε το όπλο μαζί του;

* Γεροντίδης: Προφανώς από κεκτημένη ταχύτητα...

* Γεροντίδης: "Προφανώς από αγανάκτηση και ένταση έβγαλε το μπουφάν", όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον κ. Καποδίστρια.

* Γεροντίδης: "Μετά, βγήκε ξανά έξω. Δεν είδα καμιά απώθηση από τον κ. Σαββίδη. Την δεύτερη φορά δεν φορούσε το μπουφάν του. Έφερε όπλο, στη ζώνη του, στη δεξιά πλευρά του. Το όπλο παρέμεινε στη θήκη".

* Γεροντίδης: Απ' όσο ξέρω, δεν τους είπε κάτι. Κάποια στιγμή, έφυγε μόνος του χωρίς να τον αποτρέψει κανένας. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έφυγε.

* Γεροντίδης: Ο κ. Σαββίδης πρέπει να προκλήθηκε από τον πάγκο της ΑΕΚ. Άκουσα κάποιες φωνές από τον πάγκο της ΑΕΚ.

* Ο κ. Γεροντίδης δεν είδε την απώθηση του ρεπόρτερ της NOVA από τον κ. Μίχελ.

Γεροντίδης: Δεν ξέρω τι είπε ο κύριος Μίχελ. Μετά απ' όσο ξέρω, έφυγε κι αυτός.

* Δικαστής: Εκείνη την ώρα εισήλθε και ο κ. Μίχελ και προσέγγισε τον διαιτητή.

* Γεροντίδης: Ο κ. Σαββίδης μπήκε με διάθεση να διαμαρτυρηθεί. Πήγε να απομακρύνει τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν προσέγγισε τον διαιτητή. Η απόστασή τους ήταν 15 με 20 μέτρα.

* Για την κίνηση του Βιεϊρίνια, ο κ. Γεροντίδης είπε: "Με την κίνησή του, ο παίκτης ήθελε να αποτρέψει από το να πάρει ο κ. Σαββίδης την ομάδα και να φύγει. Εκείνος επέμενε".

* Γεροντίδης: Επειδή το γκολ έκρινε τα πάντα. Ο διαιτητής άλλαζε τις αποφάσεις του. Η πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη ήταν να απομακρυνθούν από το γήπεδο, σε ένδειξη αγανάκτησης και διαμαρτυρίας

Δικαστής: Ένα διαιτητικό λάθος δικαιολογεί την είσοδό του;

* Γεροντίδης: Ο διαιτητής δεν ήξερε μετά το τι να σφυρίξει. Σταμάτησε το ματς και μετά έγιναν όλα τα υπόλοιπα. Υπήρχε αγανάκτηση. Ο κόσμος όμως ήταν άψογος. Υπήρχε τάξη και ασφάλεια. Μετά έγινε ό,τι είδαμε. 

Μετά έγινε η είσοδος του κ. Σαββίδη με 2-3 άτομα. Εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο από τα αποδυτήρια. Μπήκε μέσα από τη φυσούνα.

Ήταν μέλη της συνοδείας του, τα δυο εξ αυτών και αστυνομικός που νόμιμα τού έχει παραχωρηθεί. Μπήκε από αγανάκτηση για όλα όσα έγιναν.

* Γεροντίδης: Τα πάντα ήταν ήρεμα, όπως όλοι είδατε και μετά το γκολ είδαμε έναν διαιτητή να κατευθύνεται προς τη σέντρα μαζί με τον βοηθό. Όλοι κατάλαβαν αυτό. Εν συνεχεία, βλέπουμε διαπραγματεύσεις μεταξύ του διαιτητή και των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Εγώ ήμουν δίπλα στη φυσούνα.

* Τον λόγο θα πάρει ο μάρτυρας του ΠΑΟΚ. Ο κ. Γεροντίδης είναι υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ και μέλος του Δ.Σ.

* Ξεκινάει και πάλι η διαδικασία.

* Θα έχουμε άλλο ένα δεκάλεπτο καθυστέρηση σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

* Ο κ. Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΟΚ) ρώτησε τον Βασίλη Δημητριάδη αν έχει δώσει καταθέσεις στην Αθλητική Βία. "Έχω δώσει δύο", είπε ο κ. Δημητριάδης, προτού αποχωρήσει.

* Ολοκληρώθηκε η εξέταση του Βασίλη Δημητριάδη. Σε λίγο η εξέταση του μάρτυρα του ΠΑΟΚ, του υπεύθυνου ασφαλείας, Ηλία Γεροντίδη.

* Λίγο πριν τη διακοπή ο κ. Γκαγκάτσης ρώτησε: "Ο κ. Στυλιάρας που ήταν ο 4ος βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να επιθεωρήσει;". Δημητριάδης: "Δεν το γνωρίζω".

* Διακοπή δυο λεπτών...

Σημαιοφορίδης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Λέτε ότι οι παίκτες τρομοκρατήθηκαν και από τους συνοδούς;

Δημητριάδης: Οι συνοδοί δεν είδα να χτυπούν. Αυτοί που ήρθαν πίσω από εμένα, δεν με πείραξαν. Ένας που ήταν από πίσω, προσπάθησε να κρατήσει τον Σαββίδη. Οι παίκτες τρομοκρατήθηκαν από τον Ιβάν Σαββίδη, τους συνοδούς και από το όπλο.

* Γκαγκάτσης: Δεν μπήκατε καμία στιγμή στα γραφεία των διαιτητών;

Δημητριάδης: Όχι, έφτασα μέχρι την πόρτα για να ενημερωθώ

Γκαγκάτσης: Δεν είπατε κάτι για την οικογένεια του διαιτητή;

Δημητριάδης: Όχι...

* Ο Δημητριάδης τονίζει ξανά ότι οι συνοδοί του Ιβάν Σαββίδη δεν πείραξαν κανέναν, ούτε φυσικά τον ίδιο.

* Μπίρδας: Βγήκε ο ΠΑΟΚ για προθέρμανση σε αυτή τη δίωρη διακοπή;

Δημητριάδης: Δεν μπορώ να το γνωρίζω, εμείς ήμασταν στα αποδυτήρια.

Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Πότε μάθατε ότι το γκολ θα μετρήσει;

Δημητριάδης: Ήρθε ο κ. Λυσάνδρου μετά από δυο ώρες και μας είπε ότι το γκολ μέτρησε και ότι διακόπτει το ματς.

Μπίρδας: Είπε κάτι ο Σαββίδης στον διαιτητή;

Καποδίστριας (δικαστής): Δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στο φύλλο αγώνα

* Ο κ. Μπίρδας ζητάει να εξηγήσει ποια σημασία είχε το "τελείωσες" του Λούμπος Μίχελ στον Κομίνη. "Εχει διπλή σημασία", λέει ο Δημητριάδης.

* Ο κ. Δημητριάδης αναφέρεται και πάλι στην κίνηση του κ. Μίχελ κατά του διαιτητή.

Δημητριάδης: Το σοκ ήταν η εισβολή, η παρουσία των ανθρώπων που ήταν από πίσω του και του όπλου.

Μπίρδας: Το σοκ απ' ό,τι είπατε, ήταν το όπλο του κ. Σαββίδη;.

Δημητριάδης: Τα κινητά δεν απαγορεύονται. Είναι πλέον η προέκταση των χεριών του

* Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Κύριε μάρτυρα, είστε 37 χρόνια στα γήπεδα, εσείς ως αρχηγός αφήσατε τους ποδοσφαιριστές σας να μιλήσουν στα κινητά;

* Βασίλης Δημητριάδης: Ο διαιτητής δεν μας είπε ποτέ να βγούμε στο γήπεδο. Δεν μας κάλεσε ποτέ (απαντώντας σε ερώτηση).

* Δικαστής: Επιφυλάσσομαι με την απόφασή μου.

* Μαυρομμάτης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Υποβάλλω αίτημα να αναζητήσετε το υλικό από τις κάμερες μέσα στα αποδυτήρια, για να δείτε ότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν είχαν κανένα πρόβλημα στα αποδυτήρια.

Μαυρομμάτης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Κανείς ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ δεν είδε το όπλο - Βασίλης Δημητριάδης: Μην το λέτε αυτό.

* Βασίλης Δημητριάδης: Εμένα δουλειά μου είναι παραμένω ψύχραιμος για να προστατεύσω την αποστολή μας.

* Ο κ. Μαυρομμάτης (δικαστής) προσκομίζει φωτογραφίες του κ. Δημητριάδη από το περιστατικό και τον ρωτάει: "Εδώ είστε τρομαγμένος;"

Βασίλης Δημητριάδης: Η συνοδεία Σαββίδη δεν προπηλάκισε κανέναν από την αποστολή μας.

Αυτή η απάντηση ήταν σε ερώτηση των δικηγόρων του ΠΑΟΚ, οι οποίοι υποβάλλουν τώρα ερωτήσεις στον Βασίλη Δημητριάδη.

* Αντιδράει ο ΠΑΟΚ για την ερώτηση του κ. Λυσάνδρου και το αν μπορεί να την καταθέσει. Φωνές από τον κ. Καποδίστρια (δικαστής) προς όλους να πέσουν οι τόνοι.

Λυσάνδρου: "Μετά τη διακοπή ξαναβγήκε στον αγωνιστικό χώρο ο διαιτητής;"

Δημητριάδης: "Όχι, δεν ξαναβγήκε στο γήπεδο...".

Ρίζου: "Παρενέβησαν οι αστυνομικοί να συλλάβουν τον Ιβάν Σαββίδη;".

Δημητριάδης: "Όχι...".

* Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): "Η κατάσταση των παικτών ήταν τέτοια που θα τους επέτρεπε να παίξουν ή ήταν σε μια κατάσταση έκρυθμη;".

Δημητριάδης: "Οι παίκτες ήταν σε κατάσταση φόβου, ανησυχίας, με τα κινητά ενημερώνονταν, μιλούσαν με τους συγγενείς τους".

* Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): "Ποιος ήταν ο λόγος που δεν αντιδράσατε στην επίθεση του Σαββίδη;" - Δημητριάδης: "Προσπαθούσα να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Πριν την επίθεση του κ. Σαββίδη, δεν υπήρξε καμία ένταση".

* Πρόεδρος: "Από τη βίαιη απώθηση, τρομάξατε;" - Δημητριάδης: "Δεν θα φοβηθώ;".

* Ένταση μεταξύ εκπροσώπων του ΠΑΟΚ και του κ. Καποδίστρια για την ερώτηση αυτή. Εκείνος τους είπε ότι διευθύνει την εκδίκαση και τόνισε στην δικηγόρο της ΑΕΚ ότι δεν θέλει να γίνονται υποθετικές ερωτήσεις.

* Αντιδράει έντονα ο ΠΑΟΚ σε ερώτηση της κα Ρίζου στον Βασίλη Δημητριάδη για το τι μπορεί να συνέβαινε αν αμυνόταν στον Ιβάν Σαββίδη. "Θα έβγαινε το όπλο;", ρώτησε η κα. Ρίζου.

* Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ)Έβγαλε τυχαία το μπουφάν ο κ. Σαββίδης;

* Βασίλης Δημητριάδης: Σίγουρα όχι γιατί ζεσταινόταν. Το έβγαλε για να φανεί το όπλο; Δεν ξέρω τι να πω...

* Η κα. Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ) δείχνει τη φωτογραφία με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει το όπλο στη θήκη και να έχει βγάλει το μπουφάν του.

* Πρώτη φορά βλέπω όπλο, ανέφερε ο Βασίλης Δημητριάδης σε ερώτηση της κα. Ρίζου (δικηγόρου της ΑΕΚ) για το πόσες φορές έχει δει όπλο σε γήπεδο όσα χρόνια ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

* Βασίλης Δημητριάδης: Είναι σοκαριστικό να υπάρχει όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Δεν προπηλακίστηκε, ούτε χτύπησε κάποιος παίκτες. Όμως όλο αυτό που έγινε και όταν οι πάντες είδαν το όπλο και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, έκαναν τους παίκτες να φοβηθούν να βγουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο.

Αν θέλαμε να φύγουμε από το γήπεδο, θα φεύγαμε μετά την εισβολή, όχι μετά τον διαιτητή.

* Δικαστής: Τι φοβήθηκαν οι παίκτες; Εγώ οφείλω να τα ρωτάω όλα...

* Βασίλης Δημητριάδης: Ήταν στα αποδυτήρια τρομοκρατημένοι όλοι οι παίκτες από την εισβολή και τη θέα του όπλου.

* Ο κ. Καποδίστριας λέει ότι στο φύλλο αγώνα τονίζεται ότι ο κ. Λυσάνδρου ανέφερε στον διαιτητή ότι εξαιτίας της ανασφάλειας που υπήρχε, η ΑΕΚ αδυνατούσε να μπει στο γήπεδο και να συνεχιστεί το ματς.

* Βασίλης Δημητριάδης: Όταν με απώθησε, δεν είδα κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να κάνει κίνηση για να βγάλει το όπλο, ανέφερε έπειτα από σχετική ερώτηση του κ. Καποδίστρια.

Οταν πήγαμε στα αποδυτήρια όλοι οι ποδοσφαιριστές μιλάγανε για το όπλο και υπήρχε αναστάτωση στα αποδυτήρια τα δικά μας. Παίρνανε τηλέφωνα οικεία τους πρόσωπα για να δουν αν είναι καλά η σωματική τους ακεραιότητα.

Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν ο Λυσάνδρου από εμάς και ο Γκαγκάτσης από τον ΠΑΟΚ. Δεν ήμουν εγώ. Εγώ κοιτούσα να είμαι κοντά στους παίκτες, να είναι ασφαλείς. Υπήρχε και έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Η τελευταία ενημέρωση από τον διαιτητή ήταν ότι ματς θα κατακυρωθεί με 1-0 υπέρ της ΑΕΚ. Δεν μας κάλεσε για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μας είπε ότι διακόπτει τον αγώνα για τα γεγονότα στον αγωνιστικό χώρο. Για την ένταση που υπήρξε και την εισβολή του προέδρου του ΠΑΟΚ.

* Βασίλης Δημητριάδης: Ο Λούμπος Μίχελ, την πρώτη φορά που μπήκε ο κ. Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο, κατευθύνθηκε στον διαιτητή και κάτι του είπε. "Σήμερα εσύ τελείωσες" στα αγγλικά γράφει το φύλλο αγώνα. Είδα ότι κάτι του είπε στο αυτί και του έδειξε με το χέρι που δείχνουν ότι τελείωσες

Η επίθεση στον ρεπόρτερ της NOVA, δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου.

Αφού αποχώρησε ο κ. Σαββίδης, ο κ. Κομίνης ζήτησε από τους βοηθούς του να πάνε στα αποδυτήρια. Είχαμε προσωρινή διακοπή. Εμείς μαζέψαμε όλα τα μέλη της ομάδας για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα και ύστερα από πέντε λεπτά φύγαμε και εμείς για τα αποδυτήρια.

Δημιουργήθηκε μια ένταση στην κερκίδα εξαιτίας του ακυρωθέντος γκολ. Υπήρχε ένας αναβρασμός για τη φάση, όχι κάτι παραπάνω. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάτι παραπάνω.

Βασίλης Δημητριάδης: Το όπλο το είδα όταν γύρισε πίσω, τη δεύτερη φορά δηλαδή. Φώναζε, δεν κατάλαβα αν έβριζε. Ήταν σε μια έκρυθμη κατάσταση. Προσέγγισε τον πάγκο μας μια φορά, έφυγε και επέστρεψε πάλι στον πάγκο μας. Μετά πήγε να βγει από τον αγωνιστικό χώρο. Την πρώτη φορά φορούσε το μπουφάν και την δεύτερη δεν το φορούσε. Ήρθε σε μένα και με απώθησε βίαια. Εγώ το μόνο που του είπα. "Γιατί σε μένα; Είναι οφσάιντ...". Μου είπε κάτι, αλλά δεν κατάλαβα. 

Όταν γύρισε να φύγει, φάνηκε το όπλο. Δεν έκανε κίνηση να το βγάλει. Ήταν σε θήκη. Δεν το έβγαλε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έβγαλε το μπουφάν την δεύτερη φορά. Προφανώς ήθελε να φανεί το όπλο; Προσπαθώ να σκεφτώ για ποιο λόγο βγήκε χωρίς μπουφάν την δεύτερη φορά. Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική για όλους μας και ειδικά για τους ποδοσφαιριστές.

Στον αγωνιστικό χώρο απαγορεύονται τα όπλα ακόμα και από αστυνομικούς. Μου προξένησε σοκ, φόβο και ανησυχία. Φοβήθηκα, βεβαίως. Όταν ήρθε σε μένα, με απώθησε βίαια, μου είπε κάτι, αλλά δεν το κατάλαβα. Μας χώρισαν οι άνθρωποι που ήταν πίσω του, τον τράβηξαν. Μπήκε να διαμαρτυρηθεί για το ακυρωθέν γκολ. Ο κ. Σαββίδης έγινε έξαλλος από τη στιγμή που ξεκάθαρα τού είπε κάτι ο Μαουρίσιο.

Η αποστολή τρομοκρατήθηκε από την στιγμή που είδαμε το όπλο και την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο. Και τις δυο φορές, συνολικά πέντε λεπτά έμεινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τη συνοδεία του.

Βασίλης Δημητριάδης: Στη γραμμή του αγωνιστικού χώρου έχει κατέβει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Μόλις ακυρώνεται το γκολ μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία 6-8 ατόμων και κάνει νόημα να φύγει η ομάδα του από το γήπεδο. Δεν ήταν διαπιστευμένος στο φύλλο αγώνα ο κ. Σαββίδης. Έκανε χειρονομία έντονα να σηκωθεί η ομάδα του και να φύγει. Μετά έφτασε στα 2-3 μέτρα από τον διαιτητή. Κάτι του είπε, αλλά δεν κατάλαβα τι. Ήταν εκνευρισμένος και δεν έγινε κίνηση από κάποιον να τον σταματήσει. Ο κ. Βιεϊρίνια μόνο, του έκανε κίνηση με το χέρι να μη ζητήσει από την ομάδα να φύγει.

* Βασίλης Δημητριάδης (μάρτυρας, διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος ΑΕΚ): Ο διαιτητής έδειξε αρχικά ότι μπήκε γκολ και δείχνει σέντρα. Μετά κάνει μια κουβέντα με τον βοηθό του. Με την επίτευξη του γκολ υπάρχει διαμαρτυρία από τους παίκτες μας ότι ήταν οφσάιντ. Αφού μίλησαν διαιτητής και βοηθός, δόθηκε οφσάιντ. Δημιουργήθηκε αναστάτωση και ένταση από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Δικαστής: Θα προχωρήσουμε την αποδεικτική διαδικασία και θα κρίνουμε μετά. Επιφυλασσόμαστε. Αν προκύψουν νέα στοιχεία, θα έχετε δικαίωμα να εκφράσετε τις θέσεις σας, είτε με υπόμνημα είτε σε ζωντανή διαδικασία.

* Αχιλλέας Μαυρομμάτης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Ζητάμε μια δίκαιη νίκη, όχι με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

* Συνεχίζεται η διαδικασία και ο πρόεδρος επιφυλάσσεται επί του αιτήματος του ΠΑΟΚ. Δε γίνεται δεκτή η αναβολή, αλλά ο ΠΑΟΚ επιμένει. 

* Ο πρόεδρος κ. Σπύρος Καποδίστριας, πριν διακόψει τη διαδικασία, ρώτησε τον ΠΑΟΚ: Το δικαστήριο θα διακόψει για να εξετάσει το αίτημα της αναβολής. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί ο κ. Κομίνης, θέλετε ένορκη κατάθεσή του ή συμπληρωματικές εξηγήσεις επί της ενστάσεώς σας;

* Το δικαστήριο διακόπτει για πέντε λεπτά για να αποφασίσει επί του αιτήματος αναβολής από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

* Έλλη Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): Το πρωτάθλημα διεκόπη ακριβώς εξ αιτίας αυτών των γεγονότων, της Τούμπας. Οποιαδήποτε αναβολή θα είναι εις βάρος της υπόθεσης και του πρωταθλήματος. Υπάρχει παγκόσμιος σάλος για την υπόθεση. Πρέπει να υπάρξει άμεση εκδίκαση. Το φύλλο αγώνα παράγει πλήρη αποτελέσματα, άρα παρέλκει οποιαδήποτε άλλη προσωπική εμφάνιση του κ. Κομίνη. Οποιαδήποτε αναβολή, έστω και ωρών, θα είναι σε βάρος της υπόθεσης και του ελληνικού ποδοσφαίρου εν γένει.

* Μάκης Γκαγκάτσης (γενικός διευθυντής ΠΑΟΚ): Ούτως ή άλλως τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν υπάρχει πρωτάθλημα. Οπότε δεν επείγει το να γίνει η δίκη. Μπορείτε να δώσετε την αναβολή.

* Σημαιοφορίδης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι παρών. Είναι απαραίτητη η παρουσία του για μια δίκαιη δίκη και μια δίκαιη κρίση.

Δικαστής: Δεν είμαστε ποινικό δικαστήριο, δεν μπορούμε να διατάξουμε βίαιη προσαγωγή.

* Σημαιοφορίδης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Είναι μια υπόθεση που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα. Πρέπει να έρθει ο Κομίνης να μας διευκρινίσει γιατί το φύλλο αγώνος είναι αναληθές. Εμείς θεωρούμε ότι υπαίτια για την διακοπή του αγώνα είναι η ΑΕΚ. Αν δεν έρθει ο Κομίνης δεν θα έχουμε μια δίκαιη δίκη και μια σωστή κρίση.

* Αχιλλέας Μαυρομμάτης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Η κατάθεση Κομίνη είναι άκρως απαραίτητη για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Δεν μας καλύπτει η απάντησή του. Ζητούμε την αναβολή της υπόθεσης και την κλήση του Κομίνη οποιαδήποτε μέρα μπορεί.

* Όπως ήταν γνωστό, οι Ιβάν Σαββίδης και Λούμπος Μίχελ δεν είναι παρόντες, εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους.

* Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ, συζητείται η υπόθεση του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Λάμπρος Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Ο φροντιστής μας εξέφρασε μια δυσαρέσκεια για τις συνθήκες του αγώνα, όχι προς τον διαιτητή, δεν υπάρχει εξύβριση. Ζητάμε την απαλλαγή μας.

* Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ, συζητείται η υπόθεση του Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ.

* Αργύρης Λίβας (δικηγόρος Ολυμπιακού): Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας προτίμησε να θέσει την καταγγελία μας στο αρχείο και αυτό είναι το μεγάλο μας παράπονο. Δεν μπήκε καν στον κόπο να δει το υλικό που του προσκομίσαμε.

* Λάμπρος Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Ζητάμε την απόρριψη της δίωξης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και την απόρριψη της παρέμβασης του Ολυμπιακού. Δεν προκύπτει ευθύνη του ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στους Ζωσιμάδες.

* Αρχίζει η εκδίκαση.

* Η ΑΕΚ εκπροσωπείται από τη δικηγόρο Έλλη Ρίζου και τον αντιπρόεδρο και ο διευθύνων σύμβουλο, Μηνά Λυσάνδρου. Παρόντες είναι και οι Βασίλης Δημητριάδης, Ανδρέας Δημάτος. Τον ΠΑΟΚ εκπροσωπούν ο αντιπρόεδρός του, Μάκης Γκαγκάτσης, και οι δικηγόροι Αχιλλέας Μαυρομμάτης, Λάμπρος Μπίρδας, Λάκης Σημαιοφορίδης.

* Η ΑΕΚ βρίσκεται στο δικαστήριο όχι για να απολογηθεί, αφού δε τη βαραίνει κάποια κατηγορία, αλλά για να αντικρούσει την ένσταση του ΠΑΟΚ εναντίον της. 

* Όπως ανέφερε ο αθλητικός δικαστής, η καταγγελία του Ολυμπιακού κατά του ΠΑΟΚ στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, για τα επεισόδια στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ, αρχειοθετήθηκε.

* Αλλαγή στο πρόγραμμα, πρώτα θα εκδικαστεί η υπόθεση για όσα έγιναν στο ΠΑΣ Γιάννενα - ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πρόσθετη παρέμβαση στην υπόθεση, ζητώντας αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Τον Ολυμπιακό εκπροσωπεί ο δικηγόρος του, Αργύρης Λίβας.

* Πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Σούπερ Λίγκας είναι ο κ. Σπύρος Καποδίστριας.

* Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από το χώρο υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας. 

* Ο διαιτητής Κομίνης δεν αναμένεται να παρευρεθεί για να καταθέσει, κάτι που αναμένεται να ζητήσει η πλευρά του ΠΑΟΚ. 

* Θυμίζουμε ότι το κατηγορητήριο βαραίνει τον ΠΑΟΚ, ενώ δε θεωρεί την ΑΕΚ υπαίτια για τη μη ολοκλήρωση του αγώνα. 

* Αν δεν πάρει αναβολή η υπόθεση και εκδικαστεί κανονικά σήμερα, υπάρχει περίπτωση να έχουμε απόφαση και εντός της ημέρας. 

* Η εκδίκαση της υπόθεσης για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έχει οριστεί για τις 10:30. Μαζί θα παρακολουθήσουμε αυτά που θα συμβούν στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λίγκας.  
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags