Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ντου» της Τρόικας, γιατί ανησυχεί ο Γιαννακόπουλος - Οι κινήσεις Αλαφούζου και οι ξένοι
| 2018-03-18 23:20:00

«Ντου» της Τρόικας, γιατί ανησυχεί ο Γιαννακόπουλος - Οι κινήσεις Αλαφούζου και οι ξένοι

του Νίκου Στεργίου
«Ντου» της Τρόικας, γιατί ανησυχεί ο Γιαννακόπουλος - Οι κινήσεις Αλαφούζου και οι ξένοι

Οι... παρατρεχάμενοι, οι τρικλοποδιές και η αισιοδοξία για σωτηρία.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού περιμένουν πώς και πώς εξελίξεις σχετικά με το μεγαλεπήβολο πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που θα «σώσει» την ΠΑΕ και θα απογειώσει το σύλλογο με την κατασκευή νέου γηπέδου.

Όπως σας έχουμε ξαναγράψει, οι συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές είναι σε πολύ καλό στάδιο και, πλέον, η… μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της κυβέρνησης, η οποία καλείται με τους σωστούς χειρισμούς να ανάψει το πράσινο φως για να πάρει σάρκα και οστά το όνειρο του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του sportdog.gr, η Τρόικα βλέπει με θετική διάθεση το όλο πρότζεκτ, οπότε σε πρώτη φάση δεν φαίνεται πιθανό να «μπλοκάρει» από τους Ευρωπαίους το συγκεκριμένο πλάνο, την ίδια στιγμή που το ΟΑΚΑ φέρεται να έχει φύγει από το TAΪΠΕΔ, κάτι που επίσης εξυπηρετεί την υλοποίηση του έργου, χωρίς να προκύψουν περαιτέρω αργοπορίες και κολλήματα.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, όταν πρόκειται για ένα τόσο μεγάλο έργο ανάπτυξης, να προκύψουν από το πουθενά εμπόδια και «τρικλοποδιές» από οποιονδήποτε που «θίγεται» από το συγκεκριμένο πλάνο, ή δεν εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα.

Στο μεταξύ, όπως σας έχουμε ξαναγράψει, η νυν διοίκηση συνεχίζει απερίσπαστη τον προγραμματισμό της ενόψει της νέας σεζόν κι αυτό είναι -σε ένα βαθμό- ανησυχητικό, από την άποψη ότι υπάρχει η αίσθηση ότι τελικά μάλλον δε θα προχωρήσει το σχέδιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Αν και η αλήθεια είναι πως η ΠΑΕ δε θα μπορούσε να «παγώσει» τα πάντα, περιμένοντας τις εξελίξεις, καθώς η ομάδα έχει μπροστά της «καυτά» θέματα να ασχοληθεί, με πρώτο απ’ όλα την εξασφάλιση της αδειοδότησης.

Στο μεταξύ, το «περιβάλλον» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ανησυχεί για όλους τους «τρίτους» που έχουν επιχειρήσει να εμπλακούν στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, προφανώς όχι για να το βοηθήσουν, αλλά για να το «διαβάλλουν» με τις ενέργειές τους, έτσι ώστε να κερδίσουν λίγη… δόξα. Γι’ αυτό το αφεντικό της «πράσινης» ΚΑΕ επιχείρησε από την πρώτη στιγμή να ξεκαθαρίσει ποιο είναι το ακριβές πλάνο και ποιοι είναι οι «συμπαίκτες» του που θα το βγάλουν εις πέρας, αν και εφόσον η κυβέρνηση δώσει το τελικό «ΟΚ».  

Πάντως, είναι γεγονός ότι οι εταιρείες που εμπλέκονται στο πρότζεκτ ενδιαφέρονται περισσότερο για το ΟΑΚΑ και την πολιτεία που μπορεί να χτιστεί εκεί και όχι για τον Παναθηναϊκό και το μέλλον του. Αυτό προκύπτει, άλλωστε, και από το πώς θα αξιοποιηθούν το σχεδόν 1,5 δισ. της συνολικής επένδυσης. Αν και εφόσον, λοιπόν, για κάποιο λόγο «μπλοκάρει» το deal για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, ακόμα και μελλοντικά και σε έναν πιθανό διαγωνισμό, οι συγκεκριμένες εταιρίες να πάρουν μέρος διεκδικώντας τα «φιλέτα» της συγκεκριμένης έκτασης, «αδιαφορώντας», φυσικά, για την τύχη του Τριφυλλιού. Ένα σενάριο, φυσικά, που μπορεί να προκύψει και στο ενδεχόμενο που «τα σπάσει» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για οποιονδήποτε λόγο με τους «συμπαίκτες» και, βέβαια, μπορεί να προκαλέσει ένα ισχυρό ΣΟΚ στον κόσμο του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags