Facebook Pixel Sportdog.gr | Ψήνεται επιστροφή-έκπληξη στο Λιμάνι - Έλληνας άσος που έχει τρελάνει την Ευρώπη ξανά στα κόκκινα;
| 2018-03-19 09:25:00

Ψήνεται επιστροφή-έκπληξη στο Λιμάνι - Έλληνας άσος που έχει τρελάνει την Ευρώπη ξανά στα κόκκινα;

του Παναγιώτη Νικολάου
Ψήνεται επιστροφή-έκπληξη στο Λιμάνι - Έλληνας άσος που έχει τρελάνει την Ευρώπη ξανά στα κόκκινα;

Αν έρθει, «διώχνει» μεταγραφή του περασμένου Ιανουαρίου. 

Έχει... τρελάνει κόσμο και η πόρτα του Ολυμπιακού είναι πολύ πιθανό να ανοίξει το καλοκαίρι ξανά γι' αυτόν!

Ο λόγος για τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος «βγάζει μάτια» στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Βίλεμ και δείχνει να έχει ωριμάσει τόσο ώστε να διεκδικήσει την επιστροφή του στο Λιμάνι του Πειραιά και την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Στη θέση του οι Ερυθρόλευκοι διαθέτουν τους Λεονάρντο Κούτρη και Εχσάν Χατζισαφί, ωστόσο είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν ανακατατάξεις στο ρόστερ των Πειραιωτών το καλοκαίρι, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Έλληνας μπακ βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών δυνατών ομάδων, τόσο από την Ιταλία όσο και από την Πορτογαλία (Μπενφίκα).

Παράλληλα, αν παραμείνει στον ερυθρόλευκο πάγκο ο Όσκαρ Γκαρθία είναι αρκετά πιθανό να τεθεί θέμα παραμονής του νεοφερμένου Ιρανού μπακ, καθώς έχει φανεί μέχρι τώρα πως δεν έχουν ταιριάξει απολύτως τα... χνώτα τους. 

Γι' αυτό και ο Κώστας Τσιμίκας με τις 27 εμφανίσεις φέτος στο ολλανδικό πρωτάθλημα (τις 26 ως βασικός), καθώς και τις 2 ασίστ με 1 γκολ, είναι στη λίστα των υποψηφίων να επιστρέψουν στον Ολυμπιακό και να δοκιμάσουν την τύχη τους, προκειμένου να καθιερωθούν στην ομάδα του Πειραιά. Είναι κάτι που και ο ίδιος το θέλει πάρα πολύ, ενώ και στον Ολυμπιακό τον πιστεύουν, γι' αυτό και τον έχουν δανείσει δύο φορές σε ομάδες (Έσμπιεργκ και Βίλεμ) όπου θα έπαιζε βασικός και θα μπορούσε να εξελίξει την καριέρα και το ταλέντο του.

Άλλωστε, ο 21χρονος μπακ πήρε πολλές ευκαιρίες και έδειξε πολύ καλά στοιχεία επί θητείας Μάρκο Σίλβα στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, ωστόσο ο Πάουλο Μπέντο δεν τον εμπιστεύτηκε καθόλου και ζήτησε την παραχώρησή του.

Την ίδια ώρα πάντως, στο προσκήνιο έχουν έρθει πληροφορίες περί ενδιαφέροντος για τον Κοσταρικανό αριστερό μπακ, Ρόναλντ Ματαρίτα, ο οποίος αγωνίζεται στις ΗΠΑ για λογαριασμό της Νιου Γιορκ Σίτι και του οποίου το συμβόλαιο λήγει τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Ωστόσο, δεν είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου και αν δεν αποχωρήσει ο Εχσάν Χατζισαφί, δύσκολα θα διαθέσει ο Ολυμπιακός δύο θέσεις ξένων για ισάριθμα αριστερά μπακ... Οπότε, ο Κώστας Τσιμίκας έχει έναν επιπλέον λόγο να ελπίζει για επιστροφή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags