Facebook Pixel Sportdog.gr | Άγριο «παιχνίδι» για την ΠΑΕ, «χαμός» με Γιαννακόπουλο-Αλαφούζο - Θα τιναχτούν τα πάντα στον αέρα;
| 2018-03-21 10:32:00

Άγριο «παιχνίδι» για την ΠΑΕ, «χαμός» με Γιαννακόπουλο-Αλαφούζο - Θα τιναχτούν τα πάντα στον αέρα;

του Νίκου Στεργίου
Άγριο «παιχνίδι» για την ΠΑΕ, «χαμός» με Γιαννακόπουλο-Αλαφούζο - Θα τιναχτούν τα πάντα στον αέρα;

Τι θα κάνουν οι επενδυτές, ποιος «στράβωσε», «καυτά» ερωτήματα.

Σημαντική λέγεται ότι είναι η σημερινή ημέρα για το μέλλον του Παναθηναϊκού, καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα συναντηθεί με τους επενδυτές στο Λονδίνο, προκειμένου να τους πείσει να μπουν άμεσα στην ΠΑΕ, ανεξάρτητα από την πορεία των συζητήσεων με την κυβέρνηση για το πρότζεκτ του ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Πράσινη», ιδιοκτησίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, το αφεντικό της ΚΑΕ αναμένεται να «χαρίσει» στους «συμπαίκτες» του μέρος των μελλοντικών κερδών από την επένδυση του «Αthens Alive», προκειμένου τα χρήματα αυτά να διατεθούν τώρα για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ.

Βέβαια, κάτι τέτοιο μοιάζει λίγο ακραίο στην παρούσα φάση, από την άποψη ότι τρεις μεγάλες εταιρείες που εμπλέκονται στο πρότζεκτ ενδιαφέρονται κατά βάση για τη γενικότερη επένδυση στο ΟΑΚΑ, μιας και εκεί προβλέπεται να διατεθούν σχεδόν το σύνολο των κεφαλαίων, και όχι για τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να έχει κι άλλα «κρυφά χαρτιά» στα χέρια του, που σαφώς δεν έχουν διαρρεύσει, προκειμένου να πείσει τους «συμπαίκτες» του να επενδύσουν πρώτα για την αγορά της ΠΑΕ.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ισχύουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος παρουσιάζεται αρνητικός με την «αποκλειστικότητα» που ζήτησε μέσω της τελευταίας του επιστολής ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Προφανώς, το αφεντικό της ΠΑΕ δε θέλει να δεσμεύσει τον σύλλογο, στην πιθανότητα που προκύψει κάποιο άλλο ενδιαφέρον, ωστόσο στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι άλλο στον ορίζοντα, οπότε δύσκολα μπορεί να «κολλήσει» η μεταβίβαση σε αυτή τη «λεπτομέρεια», από την άποψη ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει λόγο να «φρενάρει» το μεγαλεπήβολο πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έχοντας εκφράσει έτσι κι αλλιώς την επιθυμία να αποχωρήσει από τον χώρο του ποδοσφαίρου. 

Όταν, μάλιστα, το αφεντικό της ΚΑΕ έχει αποκαλύψει την πρόθεση να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών της ποδοσφαιρικής ομάδας, η λογική λέει ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θα δώσει την έγκρισή του.

Πάντως, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια χρέη θα αναλάβει η πλευρά του νυν μεγαλομετόχου. Και θυμίζουμε πως αυτός ήταν ο λόγος που το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν προχώρησε στην αρχή της σεζόν. Αυτό είναι σίγουρα ένα θέμα που πρέπει να «διαλευκανθεί», εκτός αν οι δύο πλευρές έχουν καθίσει στο τραπέζι και έχουν ξεδιαλύνει το ζήτημα της ανάληψης των χρεών, κάτι που, όμως, δεν προκύπτει από τις τελευταίες κινήσεις των δύο ανδρών.

Αξίζει επίσης να θυμίσουμε κάτι που μπορεί να παίξει τον ρόλο του στην υπόθεση. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ξεκαθαρίσει στο παρελθόν ότι δεν τον ενδιαφέρει η ΠΑΕ, χωρίς το ΟΑΚΑ. Τώρα κάνει κίνηση για την ΠΑΕ, πριν πάρει την τελική έγκριση για το ΟΑΚΑ. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει πολλά, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι για να προχωρήσει συνολικά το πρότζεκτ του «Athens Alive» απαιτούνται περίπου 6 μήνες ακόμα.

Αν, λοιπόν, κάτι «στραβώσει», ποια θα είναι η αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, σε περίπτωση που έχει πάρει τη διαχείριση στην ποδοσφαιρική ομάδα; Θα την εγκαταλείψει; Πολύ δύσκολο. Ή, επομένως, έχει τις απαραίτητες εγγυήσεις για το πρότζεκτ του ΟΑΚΑ, οπότε δεν… φοβάται να προχωρήσει για την αγορά της ΠΑΕ, ή πλέον έχει αλλάξει το πλάνο του και «καίγεται» πρωτίστως για τη σωτηρία της ποδοσφαιρικής ομάδας. Όλα αυτά, βεβαίως, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν λίαν συντόμως, καθώς, όπως φαίνεται, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δείχνει αποφασισμένος να δράσει άμεσα και να μην αφήσει το Τριφύλλι να πέσει από τον γκρεμό. Εν αναμονή των «καυτών»  εξελίξεων...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags