Facebook Pixel Sportdog.gr | Παίρνει... ανάποδες και ξελασπώνει τον ΠΑΟ - Ποιος βάζει το χέρι στην τσέπη, όλα τα σενάρια
| 2018-03-22 11:30:00

Παίρνει... ανάποδες και ξελασπώνει τον ΠΑΟ - Ποιος βάζει το χέρι στην τσέπη, όλα τα σενάρια

του Νίκου Στεργίου
Παίρνει... ανάποδες και ξελασπώνει τον ΠΑΟ - Ποιος βάζει το χέρι στην τσέπη, όλα τα σενάρια

Σε μια κλωστή το Τριφύλλι, τι γίνεται από σήμερα, τα πάντα ανοιχτά.

Το αποτέλεσμα από το ραντεβού που έγινε στο Λονδίνο ανάμεσα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους ξένους επενδυτές, επιβεβαίωσε αυτό που έχει επισημάνει σε διαδοχικά ρεπορτάζ το sportdog.gr. Ότι, δηλαδή, οι «συμπαίκτες» του αφεντικού της «πράσινης» ΚΑΕ ενδιαφέρονται κυρίως για το «Athens Alive» και όχι για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κάτι που, άλλωστε, διαφαίνεται και από το πού και πώς θα διανεμηθούν τα κεφάλαια στο όλο πρότζεκτ.

Έτσι, λοιπόν, ήταν φυσικό επακόλουθο οι εταιρείες που συμμετέχοουν στο σχέδιο για την αξιοποίηση της έκτασης του ΟΑΚΑ να αρνηθούν να χρηματοδοτήσουν από τώρα για την αγορά της ποδοσφαιρικής ομάδας, πριν πάρουν την τελική έγκριση για το «Athens Alive».

Μία εξέλιξη που παρουσιάζει με εντυπωσιακό τρόπο σήμερα η εφημερίδα «Πράσινη», αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι οι ξένοι επενδυτές χαρακτήρισαν ως «επενδυτική αυτοκτονία»(!) να προχωρήσει η απόκτηση της «πράσινης» ΠΑΕ, πριν ξεκινήσει η υλοποίηση του πρότζεκτ για το ΟΑΚΑ.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, δεν μπορεί να προχωρήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την ΠΑΕ, αν δεν πάρει από την κυβέρνηση το τελικό «ΟΚ» για να πάρει σάρκα και οστά όλο το πλάνο, κάτι που σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι θέμα χρόνου να γίνει, μετά και το πρώτο «ναι» που πήρε ο ιδιοκτήτης της μπασκετικής ομάδας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Επομένως, τα «φώτα», πλέον, πέφτουν από τη μία στην κυβέρνηση και από την άλλη, στη νυν διοίκηση της ΠΑΕ, η οποία καλείται να φανεί τυπική στις υποχρεώσεις της για να αποφευχθούν τα προβλήματα και οι πιθανές -καταδικαστικές- τιμωρίες.

Εξάλλου, τις τελευταίες ώρες προκύπτει κινητικότητα από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι τρέχουσες οφειλές που «καίνε» τον σύλλογο και λογικά ο νυν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι αυτός που θα δράσει σε αυτή τη φάση για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Αν και δεν υπάρχει πολύς χρόνος, προκειμένου να διευθετηθούν όλες οι υποθέσεις που επείγουν, υπάρχει η αίσθηση ότι έστω και την τελευταία στιγμή ο Γιάννης Αλαφούζος θα δώσει τη λύση. Ειδικά, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τους «πράσινους» να παίρνουν παράταση για την υποβολή του φακέλου τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αδειοδότηση.

Την ίδια στιγμή, πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι διαρρέονται «περίεργες» πληροφορίες σχετικά με νέους ενδιαφερόμενους που έχουν έρθει στο προσκήνιο, κάτι που, πάντως, δεν επιβεβαιώνεται από τη νυν διοίκηση, ωστόσο συντηρείται ως φημολογία και πολλοί το «συνδέουν» με το γεγονός ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν ήταν θετικός με τον όρο «αποκλειστικότητα» που του υπέβαλλε μέσω επιστολής ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Γενικά, υπάρχει μια… περίεργη στάση από την υπάρχουσα διοικητική κατάσταση στον Παναθηναϊκό και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων, ειδικά αν δεν προχωρήσει άμεσα το πρότζεκτ του «Athens Alive».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags