22/03/18 - 17:22

Φωτιά στο πρωτάθλημα - Συμφωνούν ΠΑΟ-Ολυμπιακός, διαφωνούν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ! Θα έχουμε σέντρα;

Απίστευτο μπλέξιμο στη Superleague.

Sportdog Team
Φωτιά στο πρωτάθλημα - Συμφωνούν ΠΑΟ-Ολυμπιακός, διαφωνούν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ! Θα έχουμε σέντρα;
10.743views 0shares

Μετά τους Ολυμπιακό, ΑΕΛ και Ξάνθη και ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην υπογράψει το έγγραφο του Γιώργου Βασιλειάδη για επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Πλέον, έγιναν τέσσερις οι ομάδες που είναι αρνητικές στις προτάσεις του υφυπουργού, την ώρα που ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και οι υπόλοιπες συμφωνούν με αυτή!

Κάτι που σημαίνει, ότι το πρωτάθλημα βρίσκεται στον... αέρα, καθώς με τέσσερις ΠΑΕ να διαφωνούν δεν μπορεί να ξεκινήσει εκ νέου, με το "λουκέτο" να διατηρείται.

Θυμίζουμε ότι οι όροι του Γιώργου Βασιλειάδη για επανέναρξη είναι οι παρακάτω:

1. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια μία αγωνιστικής περιόδου, οπαδοί μιας ομάδας προκαλέσουν φαινόμενα βίας, ήτοι α) είσοδος οπαδών στον εν γένει χώρο του γηπέδου ή/και στις κερκίδες και στα αποδυτήρια ή/και στον αγωνιστικό χώρο ή/και συμπλοκές εντός αγωνιστικού χώρου με οποιαδήποτε αφορμή, για τρεις φορές ή β) την πειθαρχική τιμωρία των ομάδων τους με βάση την εν γένει έκνομη βίαιη συμπεριφορά οπαδών τους, τουλάχιστον τέσσερις φορές, τότε η ομάδα θα τιμωρείται με ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής και υποβιβασμό.

Η ανωτέρω ρύθμιση θα ξεκινήσει να ισχύει από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 και εφεξής, με τροποποίηση των ρυθμίσεων αδειοδότησης, τόσο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όσο και της ΕΠΟ.

2. Σε περίπτωση δυσφημιστικών δηλώσεων από αξιωματούχους που υποδαυλίζουν φαινόμενα βίας και πραγματοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο, για παράδειγμα σε ΜΜΕ ή social media, τότε θα τιμωρείται η ομάδα τους.

3. Η ευθύνη για τη φύλαξη των αγώνων, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα περιέρχεται εξ ολοκλήρου στις ΠΑΕ και η αστυνομία μένει εκτός γηπέδων.

4. Καταργείται το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ως τρίτος βαθμός των πειθαρχικών αδικημάτων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ