Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ιδού οι πρώτες μεταγραφές Μιλόγεβιτς στον Ολυμπιακό - Συνταγή Ουζουνίδη, τον θέλει ο κόσμος»
| 2018-03-23 14:00:00

«Ιδού οι πρώτες μεταγραφές Μιλόγεβιτς στον Ολυμπιακό - Συνταγή Ουζουνίδη, τον θέλει ο κόσμος»

του Γιώργου Κτενά
«Ιδού οι πρώτες μεταγραφές Μιλόγεβιτς στον Ολυμπιακό - Συνταγή Ουζουνίδη, τον θέλει ο κόσμος»

Αποκαλυπτικές δηλώσεις από ρεπόρτερ του Πανιωνίου.

 

Την άποψη ότι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ταιριάζει στο αγωνιστικό στυλ του Ολυμπιακού, εξέφρασε στο sportdog.gr ο Θοδωρής Βασίλης.

Ο ρεπόρτερ του Πανιώνιου τόνισε πως ο Σέρβος τεχνικός βρίσκεται από πέρυσι στο «στόχαστρο» των πρωταθλητών και πως μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση που υπάρχει παραδοσιακά στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Παράλληλα, εξήγησε γιατί οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να τον αποδεχθούν, ενώ αποκάλυψε και ποιες θα είναι οι πρώτες του μεταγραφικές κινήσεις, αν και εφόσον αναλάβει την ομάδα του Πειραιά.

Iσχύει ότι πέρυσι τον ήθελε ο Ολυμπιακός, όταν έφυγε από Πανιώνιο, και ότι αρέσει πολύ προσωπικά στον Βαγγέλη Μαρινάκη; 

«Γνωρίζω ότι είχε πολλές συμπάθειες στο λιμάνι και ήταν ένα από τα ονόματα που είχαν ακουστεί και συζητηθεί. Το αν αρέσει προσωπικά στον πρόεδρο του Ολυμπιακού δεν το γνωρίζω, αλλά σίγουρα το όνομα του είχε ακουστεί για τον πάγκο των Πειραιωτών». 

«Ακολούθησε τον Ουζουνίδη»

Πώς είναι ως προπονητής; Τι σύστημα παίζει; Ταιριάζει στον Ολυμπιακό; 

«Το σύστημα που χρησιμοποιούσε στον Πανιώνιο ήταν το 4-2-3-1, ένα σύστημα που παίζει και ο Ολυμπιακός. Πρώτα από όλα πριν μιλήσουμε για το πώς είναι σαν προπονητής να πούμε ότι είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ένας πραγματικός κύριος, ευγενικός και φιλικός με τα ΜΜΕ. Ως προπονητής ο Μιλόγεβιτς είχε τη σοφία να συνεχίσει την πετυχημένη συνταγή του Μαρίνου Ουζουνίδη. Έτσι, συνέχισε την ίδια φιλοσοφία με αρκετούς παίκτες πίσω από την μπάλα, γρήγορη μετάβαση από τη φάση της άμυνας στη φάση της επίθεσης, καθώς πιεστική άμυνα στο μεσαίο τρίτο του τερέν. Βέβαια, σε σχέση με τον πρόκατοχό του έπαιξε περισσότερο ποδόσφαιρο κατοχής κάτι απολύτως λογικό αφού είχε παίκτες να το υποστηρίξει όπως ο Μασούντ.

Είχε την ικανότητα να πάρει το 100% από όλους τους παίκτες και του πιστώνεται ότι έβαλε ακόμα ένα λιθαράκι στην μεταμόρφωση του Πανιωνίου. Δεν ήταν τυχαίο ότι ο Ιστορικός έφτασε να διεκδικεί ακόμα και το πρωτάθλημα κάποια στιγμή. Νομίζω πως ταιριάζει γιατί έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους ξένους προπονητές που ήρθαν τη φετινή σεζόν στον Ολυμπιακό. Είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ξέρει καλά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, γνωρίζει τη γλώσσα μπορεί να μπει στη νοοτροπία του συλλόγου, ενώ έχει και την εμπειρία πλέον από πρωταθλητισμό από τη φετινή του σεζόν σε ένα αντίστοιχο μεγάλο μέγεθος όπως είναι ο Ερυθρός Αστέρας». 

«Θα τον αποδεχθεί ο κόσμος»

Θεωρείς ότι  μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις στους οπαδούς πιθανή συμφωνία μαζί του; Μπορεί να γίνει αποδεκτός από την εξέδρα;

«Θεωρώ με τις πολλές φετινές αλλαγές στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο κόσμος των Πειραιωτών πιστεύω ότι θα δει με καλό μάτι μια πιθανή έλευση του Μιλόγεβιτς. Και στον Πανιώνιο εντυπωσίασε και στον Ερυθρό Αστέρα -που μην ξεχνάμε οι οπαδοί των δύο ομάδων είναι αδελφοποιημένοι και μαθαίνουν την καλή του πορεία στο Βελιγράδι. Οπότε θεωρώ ότι ο κόσμος δεν θα έχει αντίρρηση ειδικά για έναν προπονητή που μόνο καλά λόγια έχουν να πουν όλοι κι έχει κάνει δουλειά όπου και να έχει πάει».   

Είναι καλύτερος από τον Γκαρσία, αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι γνωρίζει άριστα το ελληνικό πρωτάθλημα; 

«Το αν είναι καλύτερος δεν το γνωρίζω γιατί δεν γνωρίζω την δουλειά που κάνει ο Ισπανός στον Ολυμπιακό. Ως ρεπόρτερ Πανιωνίου που έζησε τον Μιλόγεβιτς για ένα ολόκληρο χρόνο πιστεύω ότι μπορεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τους Ερυθρόλευκους». 

«Οι τρεις παίκτες του Μιλόγεβιτς»

Ποιες θα μπορούσε να ήταν οι πρώτες μεταγραφές του στον Ολυμπιακό; Έχει αγαπημένα «παιδιά» σε Πανιώνιο;

«Νομίζω ότι η πρώτη του δουλειά θα ήταν να δώσει ευκαιρίες στους δανεικούς σε ποδοσφαιριστές που για μένα αυτή την στιγμή θα ήταν βασικοί στον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι Γιαννιώτης, Ρισβάνης και Σιώπης θα ήταν στο λεγόμενο βασικό γκρουπ του Ολυμπιακού. Μιλάμε για τρεις ποδοσφαιριστές που ήταν βασικοί συντελεστές στην περσινή τρομερή πορεία του Πανιωνίου και είχε πολύ καλές σχέσεις μαζί τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα άφηνε στο περιθώριο κάποιους άλλους αντίθετα, όπως και στον Πανιώνιο έτσι και στον Ολυμπιακό θα έδινε ευκαιρίες σχεδόν σε όλους τους παίκτες μέχρι να κατασταλάξει στο βασικό του σχήμα». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags