Facebook Pixel Sportdog.gr | Νέες «καρφάρες» Κούγια για το…κύκλωμα του ΠΑΟΚ και τις προστατευόμενες ομάδες Σαββίδη!
| 2018-03-27 16:56:00

Νέες «καρφάρες» Κούγια για το…κύκλωμα του ΠΑΟΚ και τις προστατευόμενες ομάδες Σαββίδη!

Sportdog Team
Νέες «καρφάρες» Κούγια για το…κύκλωμα του ΠΑΟΚ και τις προστατευόμενες ομάδες Σαββίδη!

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ μιλάει με ονόματα.

Ο Αλέξης Κούγιας φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του Μetropolis, όπου μίλησε για το θέμα της αλλαγής του κανονισμού για τον υποβιβασμό και προχώρησε σε απίστευτες καταγγελίες εις βάρος του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ περί στημένων αγώνων και προστατευόμενων ομάδων την περασμένη σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας για:

- την ψήφο του κόντρα στον κανονισμό και υπέρ της παραμονής του Παναθηναϊκού: «Εχω μεγαλώσει με την ιδέα του Παναθηναϊκού και καθαρά για λόγους συναισθηματικούς ψήφισα υπέρ του γιατί το μέγεθός του όπως και του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ δεν είναι κάτι που μπορείς να το αγνοήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση αφού δεν πλήττεται κανείς αφού θα πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στον να υπάρχει ο Παναθηναϊκός στη Superleague η ο Απόλλων Λάρισας ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα».

- το ότι πρέπει να στηρίζονται οι νόμοι και οι κανονισμοί: «Εδώ είναι ένας συνεταιρισμός που ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του. Έτσι το συμφέρον της ΑΕΛ για να έχει το προϊόν μεγαλύτερη απήχηση για να πάρω μεγαλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι να μείνει στη Superleague o Παναθηναϊκός, γιατί τα 300-400 χιλιάρικα επιπλέον είναι το 1/10 του προϋπολογισμού μου και δε μου περισσεύουν. Με τον υποβιβασμό του Ηρακλή πέρσι, το τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν άλλαξε.     

Πέρσι που ήταν να πέσει ο Ηρακλής, βλέποντας το πρόγραμμα και τη βαθμολογία των ομάδων, διαπίστωσα στον δεύτερο γύρο ο Ηρακλής ευνοείτο από το «κύκλωμα» του ΠΑΟΚ γι αυτό κέρδισε μέσα στη Βέροια, στα Γιάννενα, στην Κέρκυρα ενάντια στο συμφέρον της ΑΕΛ».

- το τι θέλουν τους κανονισμούς εφόσον όλα λειτουργούν βάσει συμφερόντων: «Αν δεν είχαμε τον κανονισμό δε θα κάναμε χθες την ψηφοφορία. Μπήκε το θέμα προς ψήφιση και ανάλογα την άποψη και το συμφέρον του καθενός, βγήκε μια απόφαση με ψήφους 7-6. Αρα ο κανονισμός υπάρχει κι εφαρμόζεται».

- το ότι ο κανονισμός, όμως, πάει να ανατραπεί σύμφωνα με το συμφέρον του καθενός: «Θα μπορούσε, αλλά δεν ανατράπηκε. Ο συνεταιρισμός της Superleague είναι μια ένωση νομικών προσώπων, εταιρίες, που μοναδικό γνώμονα έχουν το συμφέρον τους και το προϊόν που διαχειρίζονται είναι το ποδόσφαιρο. Ετσι προτίμησα να τον υποστηρίξω τον Παναθηναϊκό γιατί θα πάρω περισσότερα και γιατί τον προτιμώ να είναι στη Superleague από τον Απόλλωνα Λάρισας η οποιαδήποτε άλλη ομάδα».

 

- το ότι τελικά οι παράγοντες ασχολούνται με την τσέπη τους και όχι με το ποδόσφαιρο: «Αν όμως δεν είχατε εμάς να βάζουμε χρήματα; Για ρωτήστε τον Σαββίδη πόσα έχει χάσει ή αν υπάρχει κανείς που να κέρδισε. Αντί να εισπράττω «μπράβο» που ασχολούμαι τόσα χρόνια με το ποδόσφαιρο και ούτε μια ομάδα μου δεν έχει πτωχεύσει, λέμε γιατί έριξες τον Ηρακλή που χρωστά σε όποιον μιλά ελληνικά, γερμανικά. Εμένα συναισθηματικά και οικονομικά με εξυπηρετεί η παραμονή του Παναθηναϊκού».

- το ότι οι κανονισμοί γίνονται «κουρελόχαρτο» και οι ψήφοι στη Λίγκα είναι βάσει του συμφέροντος του καθενός: «Όταν κάνετε ερωτήσεις να ξέρετε ποιον ρωτάτε γιατί και ο άλλος έχει τις απαντήσεις. Ο ΠΑΟΚ χθες είπε «εγώ θα άλλαζα τον κανονισμό αν μπορούσε να επανέλθει ο Ηρακλής. Αρα θα τον άλλαζε και ο ΠΑΟΚ που ξαφνικά έγινε προστάτης του Ηρακλή όπως πέρσι. Ο Σαββίδης αγόρασε τον Λάμπρου με 300 χιλιάρικα από τον Ηρακλή. Εμένα πέρσι το συμφέρον για την ΑΕΛ ήταν να πέσει ο Ηρακλής. Ευθέως. Με κάθε τρόπο να σωθεί η ομάδα μου γιατί ο Ηρακλής ευεργετείτο από τον προστάτη πλέον της Θεσσαλονίκης, τον Σαββίδη, και τις ομάδες του».

- το ότι όμως πέρσι ο ΠΑΟΚ ψήφισε κατά του Ηρακλή: «Αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου. Και μην ψήφιζε κατά του Ηρακλή ήταν δεδομένο. Και πέρσι πήγε να ανατραπεί ο κανονισμός και είχαμε ψηφοφορία. Και πάλι ο ΠΑΟΚ είπε ότι δεν έχουμε κανονισμούς. Και πέρσι για λογαριασμό του Ηρακλή κάποιοι ήγαν να αλλάξουν τον κανονισμό. Πέρσι γιατί δεν κάνατε εκπομπή όταν έγινε η ψηφοφορία για να αλλάξει ο κανονισμός υπέρ του Ηρακλή και να πείτε ότι υπάρχει ήδη κανονισμός;»

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας ρωτά τον Γιώργο Μπούζο αν έκανε εκπομπή για να πέσει ο Ηρακλής και πήρε την απάντηση ότι «εγώ κάκισα τον Σαββίδη γιατί ο Πουρτουλίδης έφερε χαρτιά στη Λίγκα και είπε ότι πληρώθηκε».

Ο κ. Κούγιας συνέχισε: «Ο Ηρακλής πέρσι έπεσε από την αδειοδότηση. Χρωστούσε σε ΙΚΑ, Εφορία, σε 50 ποδοσφαιριστές. Τι σχέση έχει με όλα αυτά ο Πουρτουλίδης; Είδατε που δεν ξέρετε καλά την υπόθεση; Ο Ηρακλής δεν έπεσε για τον Πουρτουλίδη. Αυτή η απόφαση για τον παίκτη ανατράπηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Εγώ είπα ότι πέρσι συμφέρον της ΑΕΛ ήταν να πέσει ο Ηρακλής γιατί στήνανε παιχνίδια. Αυτή είναι η άποψή μου. Να βλέπω τον Ηρακλή που δεν έχει πάρει ούτε ισοπαλία να κερδίζει στο 90’ στη Βέροια, κερδίζει μέσα στα Γιάννενα. Αυτή είναι η αίσθησή μου. Έχω καταγγείλει εγγράφως ότι είναι ύποπτο το περσινό ματς Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα, το Βέροια- Ηρακλής. Ο Ηρακλής που δεν μπορούσε να βάλει γκολ, έβαλε 4 στα Γιάννενα, 3 στην Κέρκυρα, έγινε ξαφνικά Μπαρτσελόνα. Δεν θα προστατέψω, λοιπόν, τη Λάρισα και θα σκεφτώ τις προστατευόμενες ομάδες του Σαββίδη; Γιατί έδωσε 300 χιλιάρικα για έναν παίκτη, τον Λάμπρου, που δεν έπαιξε και τον έδωσε δανεικό; Δεν έπεσε από την ψήφο του ΠΑΟΚ ο Ηρακλής, υπήρχαν 16 ομάδες που ψήφισαν».    

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags