Facebook Pixel Sportdog.gr | ΠΑΟΚτσήδικο ξέσπασμα: «Αφαιρέθηκε πρωτάθλημα! - Ας γίνει grexit, μόνο κίνητρο η κούπα με ΑΕΚ»
| 2018-03-29 19:30:00

ΠΑΟΚτσήδικο ξέσπασμα: «Αφαιρέθηκε πρωτάθλημα! - Ας γίνει grexit, μόνο κίνητρο η κούπα με ΑΕΚ»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΠΑΟΚτσήδικο ξέσπασμα: «Αφαιρέθηκε πρωτάθλημα! - Ας γίνει grexit, μόνο κίνητρο η κούπα με ΑΕΚ»

Καρφιά του διευθυντή της Forza που ξεσπά στο sportdog.gr.

Ότι έγινε κλοπή πρωταθλήματος νιώθουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μετά την ανακοίνωση της απόφασης για όσα συνέβησαν στον αγώνα με την ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Κουβεντίδης σχολίασε στο sportdog.gr την τιμωρία του Δικεφάλου του Βορρά και υποστήριξε, ότι οι ασπρόμαυροι δέχτηκαν την ποινή λόγω κλίματος και όχι πραγματικών γεγονότων.

«Εκμεταλλεύτηκαν μία εικόνα δυνατή και έγινε μία συντονισμένη προσπάθεια να φανεί, ότι είναι το έγκλημα των εγκλημάτων και πρέπει ο ΠΑΟΚ να εξαφανιστεί για να αποδοθεί η δικαιοσύνη», τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της εφημερίδας Forza, ο οποίος είναι θετικός στην επιβολή ενός grexit. «Ας μείνουν οι ομάδες έναν χρόνο εκτός Ευρώπης, γιατί με τα χρήματα της Ευρώπης ο καθένας μπορεί να κάνει τον παράγοντα», επεσήμανε και χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ξενερωμένη ομάδα που πλέον έχει μοναδικό κίνητρο την κατάκτηση του Κυπέλλου σε τελικό απέναντι στην ΑΕΚ. «Είναι ευκαιρία του να αποδείξει, ότι είναι καλύτερος από αυτήν», υπογράμμισε στη συνέντευξη που μς παραχώρησε και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

Τι κλίμα επικρατεί στη Θεσσαλονίκη μετά την ανακοίνωση της απόφασης για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ;

«Εδώ νιώθουν, ότι τους έκλεψαν το πρωτάθλημα με αυτά που εγιναν στα δύο παιχνίδια. Σε δύο ντέρμπι, στην ουσία, ο ΠΑΟΚ έχασε 9 βαθμούς. Με την ΑΕΚ, προφανώς, αν το γκολ μετρούσε στο 90', να κέρδιζε».

Υπάρχει αισιοδοξία στον ΠΑΟΚ να κερδίσει κάτι μέσω έφεσης;

«Αυτό που πιστεύουν στον ΠΑΟΚ είναι ότι τιμωρήθηκαν λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας και όχι για πραγματικά γεγονότα. Επειδή η κοινή γνώμη ήθελε αίμα, επειδή δημιουργήθηκε κλίμα. Εκμεταλλεύτηκαν μία εικόνα δυνατή και έγινε μία συντονισμένη προσπάθεια να φανεί, ότι είναι το έγκλημα των εγκλημάτων και πρέπει ο ΠΑΟΚ να εξαφανιστεί για να αποδοθεί η δικαιοσύνη. Πέρα απ'τα όσα έχουν συμβεί, δεν υπάρχει πραγματικός φίλαθλος, ανεξαρτήτου ομάδας, που δεν κατάλαβε τι έγινε. Από τον ΠΑΟΚ αφαιρέθηκε ένα πρωτάθλημα που θα κέρδιζε μέσα στο γήπεδο. Είναι προφανές».

Ποια είναι η εκτίμησή σου, θα έχουμε grexit;

«Δεν νομίζω! Αυτά είναι απειλές. Δεν εφαρμόζονται ποτέ. Έτσι πως έρχονται τα πράγματα, δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό το grexit. Αν χρειάζεται ένα grexit για να γίνουν κάποια πράγματα, ας γίνει. Το ελληνικό πρωτάθλημα σε ποιον αρέσει; Τι κοινά έχουμε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, ακόμα και με την Τουρκία. Ας μείνουν οι ομάδες έναν χρόνο εκτός Ευρώπης, γιατί με τα χρήματα της Ευρώπης ο καθένας μπορεί να κάνει τον παράγοντα. Ας μείνουν όλοι εκτός Ευρώπης για να καθίσουν να σκεφτούν τρόπους δημιουργίας εσόδων από το προϊόν τους. Δεν τους νοιάζει αυτό.

Μέχρι τώρα έχουν επαναπαυτεί στα τηλεοπτικά έσοδα από τη Nova. Οι μεγάλοι από τα Κύπελλα Ευρώπης που είναι πολλα. Είμαστε η μόνη χώρα που θέλουμε πρωτάθλημα χωρίς κόσμο στο γήπεδο. Δεν μας ενδιαφέρει αν έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Δεν ενδιαφέρεται ο Λεβαδειακός να κόψει αντί για 400, 5000 εισιτήρια. Ούτε αυτό καίει τον Πλατανιά, τον ΠΑΣ, την Ξάνθη. Δεν καίγονται κάποιες ομάδες να φέρουν κόσμο στα γήπεδά τους. Δεν θα κάνουμε ποτέ ποδόσφαιρο αν δεν γεμίσουν τα γήπεδα. Αυτά δεν θα γεμίσουν με αυτό που βλέπουμε τώρα ως ποδόσφαιρο.

Αυτά που συνέβησαν τον τελευταίο μήνα καθόρισαν το πρωταθλητή. Εγώ δεν υπονοώ, ότι η ΑΕΚ δεν είχε καλή ομάδα. Ούτε, ότι υπό κάποιες προϋποθέσεις άξιζε ένα πρωτάθλημα. Αλλά γεγονός είναι ότι παίρνει το πρωτάθλημα με δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι μέρος του προβλήματος. Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα γιατί έχουμε τέτοιο ποδόσφαιρο. Αν θέλαμε θα είχαμε άλλο ποδόσφαιρο. Οι παραγοντες αυτό το ποδόσφαιρο θέλουν».

Στο Κύπελλο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε ξανά τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Έχουν ενδιαφέρον στον ΠΑΟΚ ή έχουν επηρεαστεί από την υποφαινόμενη απώλεια του τίτλου;

«Θα δούμε τελικό προφανώς σε άδειο γήπεδο. Δεν νομίζω η κυβέρνηση να αφήσει να γίνει με αυτήν την ατμόσφαιρα παιχνίδι με κόσμο. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος του ΠΑΟΚ για την υπόλοιπη χρονιά, να πάρει το Κύπελλο απέναντι στην ΑΕΚ. Είναι η ευκαιρία του να αποδείξει, ότι μέσα στο γήπεδο είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Είναι το μοναδικό κίνητρο για τους παίκτες, αν και είναι δύσκολο να σηκώσει κεφάλι η ομάδα. Είναι εκνευρισμένη, της έχει κοπεί η φόρα. Δεν είναι εύκολο, να μαζευτεί αυτό το πράγμα. Οι παίκτες είναι απογοητευμένοι και ξενερωμένοι. Φάνηκε και στην Τρίπολη. Τρεις παρά δέκα η ώρα, πριν το ματς και ο Κρέσπο πόσταρε χαρτιά υγείας στα Social Media. Δεν βλέπω πως αυτή η ομάδα θα επανέλθει».

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags