Facebook Pixel Sportdog.gr | Τραγωδία, μόνο η φανέλα θυμίζει Ολυμπιακό από την παρωδία του Γκαρσία - Έμεινε τρίτος
| 2018-03-31 21:24:00

Τραγωδία, μόνο η φανέλα θυμίζει Ολυμπιακό από την παρωδία του Γκαρσία - Έμεινε τρίτος

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τραγωδία, μόνο η φανέλα θυμίζει Ολυμπιακό από την παρωδία του Γκαρσία - Έμεινε τρίτος

Ισοπαλία 1-1 στη Λιβαδειά, τον πέρασε ο τιμωρημένος ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος στη Λιβαδειά, με αποτέλεσμα να μείνει στο 1-1 με τον Λεβαδειακό και να πέσει στην 3η θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Οι Βοιωτοί άνοιξαν το σκορ με τον Νιάσε στο 4' και οι Πειραιώτες ισοφάρισαν με -οφσάιντ- γκολ του Ανσαριφάρντ στο 49'.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού στα πρώτα 4 λεπτά είχε ήδη σημειωθεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και ένα γκολ. Στο 2’ ο Οφόε έκανε τη σέντρα και ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε στη μικρή περιοχή του Λεβαδειακού, όμως παρά το γεγονός ότι ο Επασί έκανε κακή έξοδο, ο Ιρανός αστόχησε στέλνοντας την μπάλα με κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια. Αντιθέτως, δύο λεπτά αργότερα ο Νιάσε ήταν πιο εύστοχος. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σουμπίνιο ο μέσος του Λεβαδειακού έπιασε «καρφωτή» κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του!

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει για να βρει το γκολ της ισοφάρισης και είχε δύο καλές ευκαιρίες, όμως το ωραίο σουτ του Μάρτινς στο 12’ κατέληξε λίγο άουτ και ο Επασί μπλόκαρε μια καλή προσπάθεια του Ανσαριφάρντ στο 14’. Ωστόσο, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που είχε την μεγάλη στιγμή για να κάνει το 2-0, με τον Προτό να σώζει τον Ολυμπιακό νικώντας σε τετ α τετ τον Σαβαντογκό στο 22’. Εν συνεχεία, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους Πειραιώτες να διατηρούν την κατοχή της μπάλας, αλλά τους γηπεδούχους να κλείνουν εξαιρετικά τους χώρους έξω από τα καρέ τους. Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους για τον Ολυμπιακό ήταν ένα καλό χτύπημα φάουλ του Μιραλάς, που έδιωξε σε κόρνερ ο Επασί στο 42’.  

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και ευτύχησε να ισοφαρίσει μόλις στο 49’. Ο Κούτρης έβγαλε υπέροχη παράλληλα σέντρα προς την περιοχή, με τον Ανσαριφάρντ να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και να ισοφαρίζει με δεξί πλασέ στην κίνηση. Πάντως, το ριπλέι της μετάδοσης έδειξε ότι ο Ιρανός ξεκίνησε την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας, με τον Λεβαδειακό να κλείνεται όλο και περισσότερο όσο κυλούσαν τα λεπτά. Ο Ανσαριφάρντ σπατάλησε μια πολύ καλή ευκαιρία σουτάροντας άουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 71’ ο Ιρανός νικήθηκε από τον Επασί, που απέκρουσε την κοντινή προβολή του με το πόδι. Από την πλευρά του, ο Λεβαδειακός έφτασε πολύ κοντά στο να «κλέψει» τη νίκη στο 75’. Οι Βοιωτοί έφυγαν στην κόντρα, με τον Γιακουμάκη να βγάζει σέντρα από τα δεξιά και τον Μαρκόφσκι να αστοχεί με εξ’ επαφής κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι!

Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ανήκε στον Ολυμπιακό, όμως ο Ελαμπντελαουί δεν εκτέλεσε σωστά όντας ολομόναχος εντός περιοχής και νικήθηκε από τον Επασί στο 93’!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού, Επασί, ήταν σταθερός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (εξαίρεση η φάση του 2’, όταν έκανε κακή έξοδο και έδωσε την ευκαιρία στον Ανσαριφάρντ να απειλήσει), ενώ πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις τόσο στο 71’ όσο και στο 93’!

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Λεβαδειακό ο Ζοσέ Ανιγκό. Τερματοφύλακας ο Επασί, ο Τσαμπούρης δεξί μπακ και Ντιόγκο αριστερό, με τους Φαβάρο και Αντιλέχου στόπερ. Οι Μητρόπουλος και Νιασέ τα δύο αμυντικά χαφ, σε δημιουργικό ρόλο μπροστά τους στον άξονα ο Σουμπίνιο και στα άκρα ο Γιακουμάκης δεξιά και ο Σαβαντογκό αριστερά. Σε θέση σέντερ φορ κινήθηκε ο Μαρκόφσκι.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Όσκαρ Γκαρσία. Τερματοφύλακας ο Προτό, δίδυμο στόπερ οι Σισέ και Μποτία, δεξί μπακ ο Ελαμπντελαουί και αριστερό ο Κούτρης. Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Ρομαό και Μάρτινς με τον Οφόε μπροστά τους, τον Μάριν δεξιά και τον Μιραλάς αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Ανσαριφάρντ.

Η ΦΑΣΗ: Ο Ελαμπντελαουί είχε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως πλάσαρε πάνω στον Επασί.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης είχε καλή διαιτησία, ωστόσο τα… χάλασε ο βοηθός του, ο οποίος δεν είδε το οφσάιντ στη φάση του γκολ του Ολυμπιακού.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ασύνδετος και χωρίς εμπνεύσεις στην επίθεση. Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του αντιπάλου του, αμύνθηκε πολύ σωστά και πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Για πολλοστή φορά φέτος ο Ολυμπιακός φέτος πραγματοποίησε μετριότατη εμφάνιση, «γκέλαρε» και πλέον βρέθηκε να κυνηγά τον ΠΑΟΚ στη μάχη της 2ης θέσης.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα γκολ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Ντιόγκο, Φαβάρο Αμαράλ, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Νιάσε, Μητρόπουλος (90+2' Καραχάλιος), Σαβαντογκό (69' Καλτσάς), Σουμπίνιο (68' Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης, Μαρκόφσκι.
Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρσία): Προτό, Κούτρης, Σισέ, Μποτία, Ομάρ, Μαρτίνς (65' Σεμπά), Ρομαό, Οτζίτζα, Μιραλάς (86' Τζούρτζεβιτς), Μάριν (46' Φορτούνης), Ανσαριφάρντ.
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Βασίλειος Λάμπρου (Ανατ. Αττικής), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)
Τέταρτος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags