Facebook Pixel Sportdog.gr | Να ’τοι να ’τοι οι πρωταθλητές - Φοβερή ΑΕΚ, τριάρα στον Παναθηναϊκό (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-04-01 21:25:00

Να ’τοι να ’τοι οι πρωταθλητές - Φοβερή ΑΕΚ, τριάρα στον Παναθηναϊκό (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Να ’τοι να ’τοι οι πρωταθλητές - Φοβερή ΑΕΚ, τριάρα στον Παναθηναϊκό (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλμα τίτλου από την Ένωση που νίκησε 3-0 το Τριφύλλι.

Ντέρμπι για τριάντα λεπτά ήταν το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, στο ΟΑΚΑ, όπου βρέθηκε πάνω από 30.000 κόσμου για να στηρίξει την προσπάθεια των παικτών του Χιμένεθ. Η Ένωση αφού πήρε το προβάδισμα δεν άφησε κανένα περιθώριο, επικράτησε του Τριφυλλιού, που έπαιξε για 56 λεπτά με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Ινσούα και σημείωσε σημαντικό βήμα κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Με εξαίρεση το 2' που γλίτωσε το λάθος του Κουρμπέλη, το Τριφύλλι ήταν απειλητικότερο από την ΑΕΚ, την οποία έσωσε ο Μπάρκας στο 2' σε σουτ του Κάτσε και στο 8' σε τρομερή ενέργεια του Κουλιμπαλί που άδειασε την άμυνα της Ένωσης από αριστερά και σούταρε, ενώ στο κόρνερ ο Δώνης δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά με το κεφάλι τον τερματοφύλακα της Ένωσης. Αυτή η φάση ξύπνησε τους γηπεδούχους που απάντησαν με το σουτ του Αραούχο και έβγαλαν κάποιες προσπάθειες από τα άκρα, χωρίς ωστόσο να τις εκμεταλλευτούν.

Στο 30' όμως η πίεση της Ένωσης απέφερε αποτέλεσμα. Ύστερ από μακρινή μπαλιά του Λάζαρου ο Αραούχο κατέβασε παλικαρίσια τη μπάλα με το στήθος και με αριστερό βολέ τίναξε τα δίχτυα του Βλαχοδήμου για το 1-0. Στο 45' ο Δώνης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια έπιασε γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά, πέτυχε γρήγορα το 2-0 με τον Γκάλο ύστερα από ασίστ του Χουλτ και συνέχισε να πιέζει ψηλά μη δίνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Παναθηναϊκό που έπαιζε από το 34' με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω της αποβολής του Ινσούα. Στο 58' η φοβερή προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 67' η διπλή ευκαιρία του Μπακασέτα δεν βρήκε δίχτυα (στην πρώτη απέκρουσε ο Βλαχοδήμος). Ο Αραούχο ήταν τυχερότερος στο 69' σημειώνοντας το 3-0 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στο 79' Ο Μπακασέτας έχασε άλλη μία φοβερή ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αλλά το δοκάρι και ο Βλαχοδήμος «έκλεψαν» τη δόξα από τον παίκτη του Δικεφάλου που ήταν από τους πρωταγωνιστές, βοήθησε πολύ το παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» και έψαξε το γκολ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Με δύο γκολ ο Σέρχιο Αραούχο ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ. Ειδικά το πρώτο ήταν ποίημα και θύμισε το τέρμα επί του Ολυμπιακού, στο 2-1, στο Κύπελλο Ελλάδας. Ύστερα από βαθιά μπαλιά του Λάζαρου, ο Αργεντινός κατέβασε τη μπάλα με το στήθος και με αριστερό βολέ νίκησε τον Βλαχοδήμο.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε την ΑΕΚ ο Χιμένεθ. Σίγουρα η παρουσία του Χουλτ στην αρχική σύνθεση είχε μεγάλο ενδιαφέρον, καθότι ο Σουηδός αγωνίστηκε για πρώτη φορά εις βάρος της παλιάς του ομάδας. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία, ο Μπακάκης ήταν το δεκί μπακ με τους Βράνιες-Τσιγκρίνσκι να πλαισιώνουν τα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή ο Κονέ τοποθετήθηκε διπλα στον Σιμόες. Αριστερό εξτρέμ έπαιξε ο Χριστοδουλόπουλος, δεξί ο Γκάλο, επιτελικό ρόλο είχε ο Μπακασέτας και μοναδικός προωθημένος στο 4-2-3-1 του 54χρονου προπονητή της Ένωσης ήταν ο Αραούχο.

Ο Χιμένεθ αφού η ΑΕΚ καθάρισε τη νίκη με δύο γκολ, έριξε στο ματς τον Μασούντ. Στο 77' πέρασε τον Γαλανόπουλο και έκλεισε τις αλλαγές του στο 83' με την είσοδο του Γιακουμάκη.

Στο σχήμα του Παναθηναϊκού ο Μαρίνος Ουζουνίδης επανέφερε στην υπεράσπιση των δοκαριών τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, στην άμυνα τοποθέτησε τους Ινσούα, Κολοβέτσιο, Κουρμπέλη και Γιόχανσον. Στη θέση των αμυντικών χαφ βρέθηκαν Κάτσε και Τζανδάρης, Κουλιμπαλί και Μουνιέ έπαιξαν δεξιά και αριστερά αντίστοιχα στα χαφ, μπροστά τους ο Λουντ και ο Δώνης στην κορυφή της επίθεσης.

Λόγω της αποβολής του Ινσουά, στο 34', ο Ουζουνίδης τοποθέτησε τον Γιόχανσον αριστερό μπακ και γύρισε τον Κουλιμπαλί στην άμυνα. Στο 62' ο Λουτσιάνο εισήλθε στο χορτάρι και έκανε το πρώτο του παιχνίδι μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Στο 74' μπήκαν στο ματς ο Μυστακίδης με τον Οικονόμου.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ (77' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (63' Μασούντ), Μπακασέτας, Γκάλο, Αραούχο

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Ινσούα, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Τζανδάρης, Κάτσε 74΄ Οικονόμου), Λουντ, Κουλιμπαλί, Μουνιέ (62' Λουτσιάνο), Δώνης (74' Μυστακίδης).

Η ΦΑΣΗ Το δοκάρι στο 58' Ο Λάζαρος απέφυγε Κουλιμπαλί και Τζανδάρη και έπιασε σουτάρα, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Δημήτρης Θάνος προκάλεσε διαμαρτυρίες στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν κάποια παράπονα για κάρτες που βγήκαν, αλλά και φάουλ που δεν δόθηκαν (42' Βράνιες στον Δώνη έξω από την περιοχή. Η αποβολή του Ινσουά με δεύτερη κίτρινη, στο 34', ήταν ορθή. Στην εξέλιξη της φάσης ο πρώτος βοηθός, Ευθυμιάδης, σήκωσε κακώς το σημαιάκι του για οφσάιντ στον Χουλτ, ο οποίος καλυπτόταν, ενώ παρόμοια λανθασμένη απόφαση έγινε σε φάση με τον Μουνιέ, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στο 55' οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Βράνιες με τον διαιτητή να δείχνει «παίζετε».

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ με τη νίκη παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος, έκανε ένα ακόμα σημαντικό άλμα κατάκτησης του τίτλου και περιμένει την έκβαση των δικαστικών υποθέσεων. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στην ένατη θέση με 32 βαθμούς και θα δώσει μάχη (με Ξάνθη, Πανιώνιο, Αστέρα και Παναιτωλικό) στις εναπομείνουσες αγωνιστικές, για να μπει στην πεντάδα.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο Παναθηναϊκός κοίταξε στα ίσα την ΑΕΚ, έπαιξε πολύ έξυπνα από τα δεξιά με τον Κουλιμπαλί, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάποιες ανορθογραφίες στην κιτρινομαυρη άμυνα, δημιούργησε ευκαιρίες για να ανοίξει στο σκορ, αλλά ο Μπάρκας κράτησε τους γηπεδούχους. Η Ένωση έβγαλε εκνευρισμό και άγχος στα πρώτα λεπτά. Δεν μπορούσε να μεταφέρει σωστά τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση.

Άλλοτε προσπαθούσε να βγάλει μπαλιές από τον άξονα και άλλοτε από τα πλάγια, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές στο πρώτο ημίχρονο που γίνονταν γεμίσματα με στόχο τα κεφάλια των δύο στόπερ, Βράνιες και Τσιγκρίνσκι, που προωθούνταν. Στο 30' όμως στην πρώτη σωστή συνεργασία των γηπεδούχων ο Αραούχο πέτυχε πανέμορφο γκολ, έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του και απέβαλλε το άγχος όλου του οργανισμού της ΑΕΚ.

Η αποβολή του Ινσούα τέσσερα λεπτά αργότερα διευκόλυνε το έργο των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ. Έτσι η εδραίωση της νίκης ήταν εύκολη υπόθεση για τους γηπεδούχους στο δεύτερο ημίχρονο, όπου με ένα γκολ του Γκάλο και ένα ακόμα του Αραούχο πανηγύρισε το τρίποντο.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Τα γκολ του αγώνα

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags