Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ο Μαρτίνς θα έρθει στον Ολυμπιακό, υπάρχει λόγος - Με αυτούς θα μιλήσει να μάθει τι τον περιμένει»
| 2018-04-03 19:23:00

«Ο Μαρτίνς θα έρθει στον Ολυμπιακό, υπάρχει λόγος - Με αυτούς θα μιλήσει να μάθει τι τον περιμένει»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Ο Μαρτίνς θα έρθει στον Ολυμπιακό, υπάρχει λόγος - Με αυτούς θα μιλήσει να μάθει τι τον περιμένει»

Ο αρχισυντάκτης της A'Bola μιλάει στο Sportdog.gr.

Όπως όλα δείχνουν και αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε αλλαγή φρουράς στον πάγκο του Ολυμπιακού. Τα δεδομένα δείχνουν, ότι ο Όσκαρ Γκαρθία θα αποτελέσει παρελθόν με το όνομα του Πορτογάλου, Πέδρο Μάρτινς να παίζει πρώτο στη λίστα των υποψήφιων αντικαταστατών. Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Λουίς Μιγκέλ Κορέια προκειμένου να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για το προφίλ του προπονητή.

Ο αρχισυντάκτης της Α'Bola σκιαγράφησε την προσωπικότητα του 47χρονου τεχνικού και υποστήριξε, ότι αυτή τη φορά θα αναλάβει την ομάδα του Πειραιά. Όπως τόνισε, παρά την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η ευρωπαϊκή εμπειρία του Ολυμπιακού αποτελεί ισχυρό δέλεαρ για τον Πορτογάλο. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποια είναι η άποψή σου για τον Πέδρο Μάρτινς που φέρεται ως πρώτος στόχος για να αναλάβει τον πάγκο του Ολυμπιακού;

«Στις ομάδες που πέρασε μέχρι τώρα έκανε καλή δουλειά. Και στη Μαρίτιμο και στη Ρίο Άβε και στην Γκιμαράες. Με την τελευταία όμως δεν πήγε τόσο καλά όσο πέρσι, γι'αυτό και αποτέλεσε παρελθόν».

Ποιο είναι το στυλ του παιχνιδιού του;

«Παιζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχει καλό όνομα στην Πορτογαλία. Είναι νεαρός και έχει περιθώρια εξέλιξης ως προπονητης».

Με τους παίκτες πως τα πάει; Γιατί αν διάβασες και την ομιλία Μαρινάκη, κατηγόρισε τους παίκτες για αδιαφορία και ότι έφταιγαν που ο Ολυμπιακός άλλαξε τρεις προπονητές...

«Δεν έχει κανένα πρόβλημα με παίκτες. Τον αγαπούν. Επίσης είναι σημαντικό να τονίσω, ότι δεν μιλάει πολλές φορές στις εφημερίδες. Του αρέσει να δουλεύει, όχι οι δημόσιες σχέσεις. Είναι πολύ ήσυχος. Σχεδόν δεν πανηγυρίζει στα γκολ που σημειώνει η ομάδα του».

Ο πάγκος του Ολυμπιακού έχει πίεση. Πολλοί τον παρομοιάζουν με ηλεκτική καρέκλα. Μπορεί να ανταποκριθεί στις συνθήκες;

«Μάλλον θα πρέπει να μιλήσει με πρωην προπονητές του Ολυμπιακού. Θεωρώ, ότι θα μιλήσει σίγουρα με Σίλβα και Μπέντο για να μάθει. Να μάθει τι τον περιμένει. Ο Ολυμπιακός τον ήθελε από το καλοκαίρι. Τώρα είναι ελεύθερος και μπορεί να τον πάρει. Θα είναι μεγάλος στόχος να πάρει το πρωτάθλημα για την άλλη χρονιά».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα τον τελευταίο καιρό, λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με την εικόνα του όπλου να γίνεται πρωτοσέλιδο παγκοσμίως. Όσα συμβαίνουν εδώ δεν δημιουργούν αμφιβολίες σε έναν προπονητή όπως ο Μάρτινς;

«Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο. Αλλα ο Μάρτινς δεν έχει ομάδα και θα ήθελε να πάει σε μεγάλη ομάδα. Στην Πορτογαλία δεν είναι εύκολο να πάει Μπενφίκα, Πόρτο ή Σπόρτινγκ. Θέλει να πάει σε ομάδα που θα παίξει Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός του δίνει αυτή τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί στην καριέρα του. Οπότε πιστεύω, ότι θα έρθει να αναλάβει την ομάδα του Πειραιά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags