Facebook Pixel Sportdog.gr | Θα τιναχτούν όλα στον αέρα; - «Χαμός» σε ΠΑΟ και ΑΕΚ - Καταστροφή και ανατροπή λόγω... ΠΑΟΚ
| 2018-04-11 11:25:00

Θα τιναχτούν όλα στον αέρα; - «Χαμός» σε ΠΑΟ και ΑΕΚ - Καταστροφή και ανατροπή λόγω... ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Θα τιναχτούν όλα στον αέρα; - «Χαμός» σε ΠΑΟ και ΑΕΚ - Καταστροφή και ανατροπή λόγω... ΠΑΟΚ

Κρίνονται τα πάντα σήμερα, ποιοι είναι σε αναμμένα κάρβουνα.

Πολλά κρίνονται τη σημερινή ημέρα για το παρόν και το… μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς το μεσημέρι (στις 14:00) ψηφίζεται στη Super League το αίτημα για την αλλαγή του νόμου περί υποβιβασμού, ενώ το απόγευμα (στις 18:00) εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η έφεση του ΠΑΟΚ, μετά τις τιμωρίες που επιβλήθηκαν στον Δικέφαλο του Βορρά για όσα έγιναν στο επεισοδιακό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

«Μπλόκο» από τον ΠΑΟΚ;

Όσον αφορά την ψηφοφορία που θα γίνει στο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής, ο Παναθηναϊκός περιμένει διακαώς το αποτέλεσμα, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα, μιας και ως γνωστόν με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν μπορεί να εξασφαλίσει την άδεια και κινδυνεύει με υποβιβασμό, κάτι που συνεπάγεται με αγωνιστική και οικονομική καταστροφή. Αν, όμως, ψηφιστεί σήμερα η αλλαγή του σχετικού κανονισμού, το Τριφύλλι στην ουσία θα σωθεί, έστω προσωρινά, παίρνοντας σημαντική ανάσα.

Πάντως, στο «πράσινο» στρατόπεδο επικρατούσε μέχρι χθες μεγάλος αναβρασμός, καθώς οι ψήφοι είναι οριακοί και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τελικά να μην υπερψηφιστεί η αλλαγή του κανονισμού. Κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι το «μπλοκ» που τάσσεται κατά της συγκεκριμένης απόφασης υποστηρίζεται από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αυτή την εποχή βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον σε επίπεδο διοικήσεων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ομάδες που αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής του κανονισμού είναι οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Λάρισα, Πανιώνιος, Λαμία, Απόλλων (που στο προηγούμενο Δ.Σ. είχε καταψηφίσει) και Κέρκυρα (που στο προηγούμενο Δ.Σ. είχε ψηφίσει «λευκό»). Είναι 9 σύλλογοι, ωστόσο, για περάσει το «ναι» θα πρέπει να υπερψηφίσουν τα ¾ των ομάδων που θα δώσουν το «παρών». Αν και εφόσον, λοιπόν, παρευρεθούν στη διαδικασία και οι 16 ομάδες, τότε οι «πράσινοι» θα χρειαστούν 12 ψήφους, άρα άλλες τρεις ομάδες εκτός από τις «σίγουρες». 

Οι σύλλογοι που θα ψηφίσουν κατά της αλλαγής είναι οι ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς. Οπότε όλα θα κριθούν από τις προθέσεις των Λεβαδειακού, Παναιτωλικού και Ξάνθης. Ο Λεβαδειακός στο προηγούμενο Δ.Σ. απείχε (τεχνηέντως όπως λέγεται) και τώρα φέρεται θετικός στο να παρευρεθεί και να ψηφίσει υπέρ, όπως το ίδιο εκτιμάται ότι θα κάνει και ο Παναιτωλικός, χωρίς, όμως να είναι 100% σίγουρο. Επομένως, όλο το βάρος «πέφτει» στην Ξάνθη, με τον Χρήστο Πανόπουλο να εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει μια δική του πρόταση (με βαρύτερες ποινές αφαίρεσης βαθμών αντί του υποβιβασμού) που αν περάσει, τότε θα συναινέσει κι αυτός για την αλλαγή.

Θα γίνει η ανατροπή στην Εφέσεων;

Σχετικά με τη «μάχη» που θα δοθεί το απόγευμα στην Εφέσεων, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει αν θα υπάρξει αλλαγή στις τιμωρίες, ωστόσο το γεγονός ότι στο στρατόπεδο της ΑΕΚ επικρατεί μια μικρή… αναστάτωση τις τελευταίες ώρες ίσως «μαρτυράει» και τον «φόβο» που ενδεχομένως να υπάρχει στην Ένωση.

Ενδεικτικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Ώρας» (δείτε το ΕΔΩ) που φανερώνει ένα «άγχος» ενόψει της σημερινής εκδίκασης, από την άποψη ότι παρουσιάζεται στο πρωτοσέλιδο η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ με πολύ έντονο τρόπο, κατηγορώντας παράλληλα όσα υποστηρίζει η πλευρά του ΠΑΟΚ, για μια υπόθεση που θεωρητικά, κατά τους «κιτρινόμαυρους», θεωρείται «τελειωμένη» και που σε πρώτο βαθμό δικαίωσε, σε μεγάλο βαθμό, την Ένωση. Μήπως, όμως, δεν είναι αν κρίνουμε και από τις τελευταίες αντιδράσεις από την πλευρά των Κιτρινόμαυρων;

Θυμίζουμε την ενέργεια της ΑΕΚ να ζητήσει την εξαίρεση του δικαστή Δημήτρη Σκουτέρη από την εκδίκαση στην Εφέσεων, αλλά και το γεγονός ότι από την Ένωση δεν άφησαν τίποτα αναπάντητο στις χθεσινές θέσεις του ΠΑΟΚ. Κάτι που για κάποιους δείχνει την... ανησυχία που υπάρχει στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο ενόψει της σημερινής εκδίκασης…

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags