Facebook Pixel Sportdog.gr | Ασταμάτητος στην άδεια Τούμπα! Τριάρα στον Πανιώνιο ο ΠΑΟΚ, δεν… χαρίζει το Τσάμπιονς Λιγκ
| 2018-04-14 21:21:00

Ασταμάτητος στην άδεια Τούμπα! Τριάρα στον Πανιώνιο ο ΠΑΟΚ, δεν… χαρίζει το Τσάμπιονς Λιγκ

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ασταμάτητος στην άδεια Τούμπα! Τριάρα στον Πανιώνιο ο ΠΑΟΚ, δεν… χαρίζει το Τσάμπιονς Λιγκ

Ωραία μπάλα και εύκολη νίκη με 3-1 για τον Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, τον οποίο νίκησε εύκολα με 3-1 στην Τούμπα ανήμερα του μεγάλου συλλαλητηρίου των οπαδών του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δικέφαλος έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και πήρε τη νίκη, η οποία τον διατήρησε στη 2η θέση με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον Ολυμπιακό.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε… μόνο μία ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και «σφυροκόπησε» τον Πανιώνιο πετυχαίνοντας δύο γκολ και χάνοντας πολλές ευκαιρίες στα πρώτα 30 λεπτά. Μόλις στο 2’ οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ με ένα γκολ… δώρο του Μάτιτς Κότνικ. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου έκανε κακή έξοδο σε εκτέλεση κόρνερ και σε προσπάθεια να απομακρύνει «έστρωσε» τη μπάλα στον Σάκχοφ, ο οποίος σκόραρε σε κενό τέρμα.

Στο 6’ ο Πρίγιοβιτς σκόραρε, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, ενώ στο 14’ ο Σέρβος νικήθηκε από τον Κότνικ. Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο Σλοβένος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποσοβήσει το 2-0. Μάτος και Μακ συνδυάστηκαν ωραία, με τον δεύτερο να γυρίζει παράλληλα και τον Ελ Καντουρί να πετυχαίνει ένα πολύ εύκολο γκολ με προβολή.

Η άμυνα του Πανιωνίου συνέχισε να είναι κάκιστη και οι μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ έκαναν… πάρτι τροφοδοτώντας συνεχώς με κάθετες πάσες τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος όμως ήταν άστοχος, καθώς δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κλασικές ευκαιρίες στο 19’, στο 21’ και στο 33’. Η μοναδική στιγμή που ο Πανιώνιος έκανε αισθητή την παρουσία του ήταν στο 28’, όταν ο Κρέσπο έκανε λάθος, αλλά ο Πασχαλάκης βγήκε έγκαιρα και νίκησε τον Σπιριντόνοβιτς σε τετ α τετ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ κατέβασε ρυθμό, όμως συνέχισε να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα από τον «αναιμικό» Πανιώνιο. Ο Δικέφαλος έχασε δύο καλές ευκαιρίες με Κρέσπο (48’) και Μακ (53’) και πέτυχε τρίτο γκολ στο 66’. Οι Θεσσαλονικείς άλλαξαν την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο χωρίς να ακουμπήσουν παίκτες των αντιπάλων και μετά περισσότερες από 10 εναλλαγές της μπάλας ο Μακ βρήκε τον Πρίγιοβιτς και αυτός σκόραρε με το γκολ να μετρά, αν και ο Σέρβος ήραν σε θέση οφσάιντ.

Ο Πανιώνιος κατάφερε να πετύχει το «γκολ της τιμής» με εκπληκτικό σουτ του Ντουρμισάι, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πασχαλάκη στο 77’. Στο 87’ ο Έλληνας γκολκίπερ έκανε σπουδαία επέμβαση σε ωραίο σουτ του Μπραχίμι.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ρόμπερτ Μακ ήταν μέσα σε σχεδόν κάθε φάση που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ. Έβγαλε δύο ασίστ και του έλειψε μόνο το γκολ, σε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέβασε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, δίδυμο στόπερ με Βαρέλα-Κρέσπο, δεξί μπακ ο Μάτος και αριστερό ο Βιεϊρίνια.. Στον άξονα έπαιξαν ο Σάκχος και ο Κάνιας με «δεκάρι» τον Ελ Καντουρί. Δεξιά ξεκίνησε ο Κάμπος, αριστερά ο Μακ και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Παρόμοια ήταν η διάταξη, που εφάρμοσε ο Μιχάλης Γρηγορίου. Στο 4-2-3-1 του Έλληνα τεχνικού ο Μάτιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλο και Σαραμαντάς από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Δίδυμο στον άξονα ήταν ο Πινιώτης και ο Κόρμπος, με τον Σαββίδη μπροστά τους, τον Σπιριντόνοβιτς δεξιά και τον Μασούρα αριστερά, ενώ σε θέση σέντερ φορ κινήθηκε ο Ντουρμισάι. 

Η ΦΑΣΗ: Το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ ήταν… ζωγραφιά. Οι παίκτες του Δικεφάλου «έκρυψαν» την μπάλα αλλάζοντας την πάνω από 10 φορές, προτού ο Πρίγιοβιτς πάρει την ασίστ του Μακ (από θέση οφσάιντ) και τη στείλει στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... O Γιώργος Τζοβάρας είχε πολύ καλή διαιτησία σε ένα εύκολο σε γενικές γραμμές παιχνίδι. Ο βοηθός του, όμως έκανε λάθος στο τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, καθώς δεν είδε ότι ο Πρίγιοβιτς ήταν οφσάιντ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ανώτερος και θα μπορούσε να νικήσει με περισσότερα γκολ διαφορά.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Ο ΠΑΟΚ παραμένει συγκεντρωμένος στην προσπάθεια που κάνει να πάρει έστω τη 2η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ παράλληλα περιμένει το πόρισμα της έφεσης για το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ για να μάθει εάν έχει ελπίδες για το πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (Μπίσεσβαρ 73' ), Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Κάνιας, Ελ Καντουρί (Μουλέν 78΄), Μακ, Πρίγιοβιτς, Κάμπος (Λημνιός 85' )

Πανιώνιος: Κότνικ, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Πινιώτης, Κόρμπος, Σπιριντόνοβιτς (Οικονομίδης 68΄), Σαββίδης (Μακρύλλος 57'), Μασούρας (Μπραχίμι 73΄), Ντουρμισάι

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags