Facebook Pixel Sportdog.gr | Κυριακή του... Λαζάρου – Δεν χάνει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ
| 2018-04-15 21:20:00

Κυριακή του... Λαζάρου – Δεν χάνει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Κυριακή του... Λαζάρου – Δεν χάνει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ

Με γκολ του Χριστοδουλόπουλου η Ένωση επικράτησε 1-0 του Πλατανιά.

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, λόγω των νεκρών διαστημάτων και του κακού ρυθμού, η ΑΕΚ επικράτησε με το φτωχό 1-0 και συνέχισε νικηφόρα τη μάχη της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά από 24 χρόνια.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι άργησε να σημειωθεί, παρότι η ΑΕΚ την έψαχνε πολύ. Στο 21' ύστερα από σέντρα του Μπακάκη,ο Μπακασέτας κατέβασε τη μπάλα με το στήθος, πλάσαρε χλιαρά και στην εξέλιξη της φάσης, ο Αραούχο δεν κατάφερε να σκοράρει. Οχτώ λεπτά αργότερα ο Κλιάγιτς απέκρουσε σουτ εκτός περιοχής του Μπακασέτα και στο 30' ο Πλατανιάς έκανε την πρώτη του τελική με τον Κασάλιτσα.

Ύστερα από πίεση ήρθε και το γκολ την Ένωση, στο 39', ύστερα από συνεργασία του Λάζαρου με τον Αραούχο και εκτέλεση του Έλληνα μεσοεπιθετικού. Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με δύο τέρματα, αλλά ο τερματοφύλακας των Κρητικών αρνήθηκε για δεύτερη φορά στον Μπακασέτα να σκοράρει, ύστερα από φοβερή επιθετική συνεργασία των κιτρινόμαυρων και πάσα του Λόπες.

Στο δεύτερο μέρος ο Πλατανιάς βγήκε χώρο και ήρθε κοντά στην ισοφάριση. Στο 66' ο Ντικαμονά κατέβηκε ανενόχλητος τη μεσαία γραμμή έπιασε ωραίο σουτ, αλλά ο Τσιντώτας με μεγάλη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Η ΑΕΚ ξύπνησε στο τέλος του δεύτερου μέρους με διπλή ευκαίρια, στο 84', στην οποια πρωταγωνιστές ήταν ο Γκάλο με τον Λαμπρόπουλο. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γαλανόπουλος απέτυχε να κάνει το 0-2 και έτσι διατηρήθηκε το 0-1 ως τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος άνοιξε το σκορ και τον δρόμο της νίκης για την ΑΕΚ.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε την ενδεκάδα της ΑΕΚ στα Χανιά ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος δεν υπολόγιζε σε Λιβάγια, Βράνιες και Κλωναρίδη, ενώ ο Κονέ τέθηκε εκτός αποστολής, για να είναι ξεκούραστος για τον επαναληπτικό των ημιτελικών με τη Λάρισα. Ο Τσιντώτας υπερασπίστηκε την εστία με αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά τους Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Τσιγκρίνσκι και Λόπες. Στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Σιμόες τοποθετήθηκε ο Γαλανόπουλος. Αριστερό εξτρέμ έπαιξε ο Μπακασέτας, δεξί ο Λάζαρος και ο Μασούντ είχε οργανωτικό ρόλο, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αραούχο, που συμπλήρωνε το 4-2-3-1 του Ισπανού τεχνικού.

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάγιτς, Νιλί, Ουές, Ντικαμονά, Σκαρντοβέλι, Πατράλης, Μάλσα, Στανισάβλιεβιτς (85' Αγγελόπουλος), Παπανικολάου (82' Σινγκ), Ενσικουλού, Κασάλιτσα (75' Ουντότζι)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μασούντ (68' Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (56' Γκάλο), Μπακασέτας (Χουλτ), Αραούχο

Η ΦΑΣΗ Το γκολ του Λάζαρου ύστερα από τη συνεργασία με τον Αραούχο.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Στο 2' υποδείχτηκε λανθασμένα οφσάιντ ο Κασάλιτσα. Ο Κουμπαράκης δεν είδε πάτημα του Μάλσα στον Λάζαρο έξω από την περιοχή του Πλατανιά, παρότι ήταν κοντά στη φάση. Οι κάρτες ήταν σωστές.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ με το τρίποντο έφτασε στους 60 βαθμούς, έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου και θέλει έναν ακόμα βαθμό για την κατάκτηη του πρωταθλήματος και μαθηματικά. Περιμένει βέβαια την απόφαση της Εφέσων για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο Πλατανιάς παρέμεινε τελευταίος με 10 και οδεύει προς ολαταχώς στη Football League.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΑΕΚ είχε νωχελικό ξεκίνημα, τηρώντας την πάγια τακτική της, να κουράζει πρώτα τον αντίπαλό της και μετά να χτυπά. Αυτό φάνηκε από το γεγονός, ότι η πρώτη καλή φάση για τους παίκτες του Χιμένεθ βγήκε μετά το 20λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν περισσότερο από τις πτέρυγες, υπήρξαν όμως προσπάθειες από τον άξονα, με χαρακτηριστικότερη μία φοβερή μπαλιά του Μασούντ που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Αραούχο, στο 35'.

Έτσι ο Ισπανός αναγκάστηκε να αλλάξει πλευρά στον Χριστοδουλόπουλο, φέρνοντάς τον αριστερά ώστε να κλίνει προς τον άξονα και να δημιουργεί περισσότερους κινδύνους στην άμυνα του Πλατανιά που είχε παθητικό ρόλο. Κάπως έτσι βγήκε το 0-1 για την Ένωση, η οποία θα μπορούσε να πάει με περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Μπακασέτας που κυνήγησε το γκολ ήταν άτυχος. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έπαιξε στο ρελαντί, δεν δημιούργησε ευκαιρίες και στο 66' παραλίγο να το πληρώσει με την προσπάθεια του Ντικαμονά. Ο Τσιντώτας όμως την κράτησε όρθια.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags