Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίθανα πράγματα με τον Ταϊλανδό - Τρελή «γκαζιά» από Γιαννακόπουλο, σκάνε οι ανακοινώσεις!
| 2018-04-21 11:00:00

Απίθανα πράγματα με τον Ταϊλανδό - Τρελή «γκαζιά» από Γιαννακόπουλο, σκάνε οι ανακοινώσεις!

του Νίκου Στεργίου
Απίθανα πράγματα με τον Ταϊλανδό - Τρελή «γκαζιά» από Γιαννακόπουλο, σκάνε οι ανακοινώσεις!

Tι «τρέχει» με την «Pan Asia», τι «βγαίνει» από την κυβέρνηση.

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες σχετικά με το ενδιαφέρον της «Pan Asia» για τον Παναθηναϊκό. Όπως έγινε γνωστό με σημερινό ρεπορτάζ, τα στελέχη της εταιρείας που θέλουν να επενδύσουν στο Τριφύλλι δεν τα βρίσκουν με τον Γιάννη Αλαφούζο, καθώς το αφεντικό του συλλόγου φέρεται να ζητάει 13 εκατ. ευρώ περισσότερα για να παραχωρήσει την ΠΑΕ.

Από την άλλη, όμως, μέχρι χθες η διαφορά που λεγόταν ότι χώριζε τις δύο πλευρές ήταν 7-9 εκατ. ευρώ, ενώ προχθές υπήρχε υπεραισιοδοξία ότι το deal θα γίνει. Κι όλα αυτά τη στιγμή που το ενδιαφέρον του Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ υπάρχει στην επικαιρότητα μόλις τέσσερις μέρες, με τον ίδιο να δηλώνει από τη δεύτερη μέρα κιόλας σε συνέντευξή του σε ελληνικό Μέσο ποιο είναι το πλάνο του και πώς θα... απογειώσει τον Παναθηναϊκό, χωρίς να έχει γίνει καν ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ.

Υπάρχουν, δηλαδή, πολλές και εύλογες απορίες σχετικά με το ενδιαφέρον του Ταϊλανδού μεγιστάνα, πώς αυτό ήρθε στο προσκήνιο και πώς εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις. Εξάλλου, όπως σας γράφαμε και σε χθεσινό ρεπορτάζ, η πραγματική διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι πολύ μεγαλύτερη, ενδεχομένως και διπλάσια από τα ποσά που κυκλοφορούν τώρα στον Τύπο.

Φουλάρει ο Γιαννακόπουλος

Πάντως, την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Γιανακόπουλος τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς το πρότζεκτ του «Athens Alive», με τις πληροφορίες από το κυβερνητικό ρεπορτάζ να αναφέρουν πως μπορεί να υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις από βδομάδα, Τρίτη ή Τετάρτη.

Η πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις με βάση τις αρχικές της αξιώσεις, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ωστόσο επιμένει να ζητάει διπλασιασμό του συντελεστή δόμησης, προκειμένου να μπορέσει να εκμεταλλευτεί και εμπορικά τους χώρους του ΟΑΚΑ.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο για να επιτευχθεί δεν αποτελεί αποκλειστικά κυβερνητική απόφαση, απαιτεί νομοθετικό πλαίσιο, ενώ πάντα εγκυμονεί ο κίνδυνος προσφυγών στο ΣτΕ, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να καθυστερήσει πολλούς μήνες το έργο, από 6 έως 18 μήνες.

Έτσι θα σώσει τον ΠΑΟ

Στο μεταξύ, για σήμερα είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του Γιάννη Αλαφούζου με τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτική συμφωνία (Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Απόλλων, Λαμία, Κέρκυρα, Πλατανιάς). Το αφεντικό του Παναθηναϊκού σκοπεύει να προτείνει δύο λύσεις και όποια συμφωνηθεί θα την προχωρήσει ο ίδιος, εκπροσωπώντας και τους υπόλοιπους. Με αυτή την κίνηση, βέβαια, το αφεντικό του Παναθηναϊκού ευελπιστεί να πάρει αυτές τις ομάδες με το μέρος του και να ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής του κανονισμού περί υποβιβασμού.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags