Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι τινάζεται στον αέρα το ΟΑΚΑ - Τι μπλοκάρει Γιαννακόπουλο-κυβέρνηση; Χαμός θα γίνει αν...
| 2018-04-22 11:00:00

Έτσι τινάζεται στον αέρα το ΟΑΚΑ - Τι μπλοκάρει Γιαννακόπουλο-κυβέρνηση; Χαμός θα γίνει αν...

του Νίκου Στεργίου
Έτσι τινάζεται στον αέρα το ΟΑΚΑ - Τι μπλοκάρει Γιαννακόπουλο-κυβέρνηση; Χαμός θα γίνει αν...

Το μεγαλύτερο «εμπόδιο» για το «Athens Alive». Μπορεί να ξεπεραστεί;

Το πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που προβλέπει την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στο κονσόρτιουμ ξένων επιχειρηματιών που έχει στο πλευρό του ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, προχωρά με σύμμαχο την κυβέρνηση, η οποία είδε εξ’ αρχής θετικά την προοπτική του συγκεκριμένου πρότζεκτ.

Η εφαρμογή του πλάνου αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία μέσα στον Μάιο με την κατάθεση της τελικής πρότασης των «συμπαικτών» του Γιαννακόπουλου στην κυβέρνηση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρώτες ανακοινώσεις μπορεί να προκύψουν και την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, παρά διάθεση που υπάρχει για να υλοποιηθεί το πρότζεκτ, δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα ένα βασικό πρόβλημα. Ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη το όλο ζήτημα, καθώς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος υπάρχει η άποψη πως για να παραχωρηθεί το fund του ΟΑΚΑ θα πρέπει να προκηρυχθεί διαγωνισμός, ακόμα και διεθνής κατά κάποιους, προκειμένου να παραχωρηθούν προς αξιοποίηση όλοι οι χώροι των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που η κυβέρνηση ανοίξει διαγωνισμό, καταλαβαίνει κανείς ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και το πλάνο Γιαννακόπουλου θα πάει πίσω.

Αυτό είναι ουσιαστικά και το μεγαλύτερο εμπόδιο για την υλοποίηση του πρότζεκτ, που πρέπει να βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί. Κάτι που ναι μεν είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα όχι ακατόρθωτο, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει δείξει από την αρχή ότι είναι υπέρμαχος της επένδυσης που επιχειρεί να κάνει ο Γιαννακόπουλος. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως η παραχώρηση του ΟΑΚΑ στο κονσόρτιουμ των επενδυτών δίχως διαγωνισμό θα προκαλέσει αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags