Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεν μπορεί αυτός ο Ολυμπιακός! Έχασε και… έσωσε τον Απόλλωνα – «Φωνάζει» για τρία πέναλτι
| 2018-04-22 20:59:00

Δεν μπορεί αυτός ο Ολυμπιακός! Έχασε και… έσωσε τον Απόλλωνα – «Φωνάζει» για τρία πέναλτι

του Βαγγέλη Καράμαλη
Δεν μπορεί αυτός ο Ολυμπιακός! Έχασε και… έσωσε τον Απόλλωνα – «Φωνάζει» για τρία πέναλτι

Νίκη για τον Απόλλωνα με γκολ του Αλμπάνη στο 1ο λεπτό.

Με ήρωα τον Χρήστο Αλμπάνη, που σκόραρε μόλις 30 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα της αναμέτρησης, ο Απόλλωνας νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό και κλείδωσε την παραμονή του στην Σούπερ Λιγκ, ενώ παράλληλα έδωσε και την δεύτερη θέση στον ΠΑΟΚ.

Οι Πειραιώτες ήταν ξανά σε κάκιστη μέρα, είχαν την κατοχή (71% και τελείωσε το ματς με 20 τελικές -9 στην εστία) , αλλά δεν βρήκαν το γκολ, ενώ διαμαρτύρονται για τρία πέναλτι, τα δύο στο 91’ ήταν σίγουρα!  

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ, καθώς μόλις τριάντα δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, ο Απόλλωνας έκανε το 1-0. Μετά από ωραία συνεργασία των Τσουκαλά – Ελμπάζ, η μπάλα έφτασε στον Αλμπάνη, που έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Προτό.

Μετά το γκολ, οι Πειραιώτες πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο μόλις στο 10ο λεπτό «έχασαν» τον Κούτρη με πρόβλημα τραυματισμού και ο Κόντης πέρασε στη θέση του τον Χατζισαφί. Ο Ολυμπιακός μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου ήλεγχε πλήρως τον ρυθμό του ματς και στο 16’ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Μάριν έβγαλε την σέντρα για τον Φορτούνη, ο οποίος με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Ο Έλληνας άσος έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία στο 22’, όταν επιχείρησε το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δοκών και έφυγε άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να κυκλοφορούν καλύτερη την μπάλα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, ωστόσο δεν δημιούργησαν κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και έψαχνε το γκολ για την ισοφάριση. Στο 47’ μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο 1-1, όταν ο Μάριν έκανε την σέντρα, όμως ο Χουάντερσον απέκρουσε εντυπωσιακά την καρφωτή κεφαλιά του Ανσαριφάρντ, ενώ δύο λεπτά αργότερα η κοντινή κεφαλιά του Φορτούνη έφυγε λίγο άουτ.

Μετά τις δύο αυτές φάσεις όμως και παρά τη διπλή αλλαγή του Κόντη στο 59’ με την είσοδο των Βρουσάι και Ανδρούτσου αντί των Μιραλάς και Ρομαό, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει άλλη μεγάλη φάση, παρότι έπαιζε τον Απόλλωνα στο μισό γήπεδο. Έτσι λοιπόν, το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ οι Πειραιώτες αποχαιρέτισαν οριστικά την δεύτερη θέση.

Ο Ολυμπιακός πάντως δικαίως έχει παράπονα για την διαιτησία, καθώς στο 91΄υπήρξαν δύο παραβάσεις για πέναλτι που δεν δόθηκαν. Η πρώτη σε ανατροπή του Ανδρούτσου από τον Στάθη και η δεύτερη σε χέρι του Κοντοέ εντός περιοχής.
 

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Αλμπάνης ήταν ο MVP της αναμέτρησης, καθώς το γκολ που σημείωσε μόλις στα 30 δευτερόλεπτα, ήταν και αυτό που χάρισε τη χρυσή νίκη στον Απόλλωνα.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιώργος Παράσχος, σε ένα από τα τελευταία του ματς στον πάγκο του Απόλλωνα, παρέταξε την ομάδα του με τον Χουάντερσον κάτω από την εστία και στην άμυνα τους Κοντοέ, Στάθη, Κύργια και Ζησόπουλο. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ναδάλες, Τσουκαλάς και Κονέ, στα άκρα οι Αλμπάνης-Κονέ και στην κορυφή ο Ελμπάζ.

Ο Χρήστος Κόντης ξεκίνησε με το κλασικό 4-2-3-1, τον Προτό κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Νικολάου και Κούτρη, στη μεσαία γραμμή τους Ρομαό – Ταχτσίδη, στα άκρα τους Μιραλάς – Μάριν, τον Φορτούνη σε ρόλο επιτελικού και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή. Στο 10’ ο Χατζισαφί αντικατέστησε τον τραυματία Κούτρη, ενώ στο 59΄ ο Μιραλάς άφησε τη θέση του στον Βρουσάι και ο Ανδρούτσος αντικατέστησε τον Ρομαό.

Η ΦΑΣΗ: Το υπέροχο γκολ του Αλμπάνη με την… σέντρα, ήταν η φάση του ματς. Ο Απόλλωνας έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού και πήρε το ματς πριν καν ξεκινήσει.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: O Αλέξανδρος Κατσικογιάννης και οι βοηθοί του είχαν σχετικά ένα εύκολο ματς, αν και ο Ολυμπιακός φωνάζει και μάλλον σωστά, για πέναλτι στην φάση που τραυματίστηκε ο Κούτρης στο 9ο λεπτό. Επίσης, δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν υπήρξαν και στις καθυστερήσεις του ματς, το πρώτο σε ανατροπή του Ανδρούτσου από τον Στάθη και το δεύτερο σε χέρι του Κοντοέ εντός περιοχής.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη που ήθελε, έφυγε στο +8 από την Κέρκυρα και κλείδωσε την παραμονή του στην κατηγορία. Ο Ολυμπιακός κυνηγούσε την δεύτερη θέση, όμως πλέον δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι παραπάνω από την τρίτη θέση και το καλό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Ολυμπιακός είχε διάθεση, κυκλοφόρησε την μπάλα, όμως δεν μπορούσε να βρει λύση απέναντι στην διπλή άμυνα ζώνης του Απόλλωνα. Οι Πειραιώτες γνώρισαν άλλη μία ήττα στην Σούπερ Λιγκ και πλέον τα πράγματα για κάποιους στου Ρέντη, θα είναι εξαιρετικά δύσκολα το καλοκαίρι…

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε το γκολ του Αλμπάνη σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags