Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για τη νομική και ηθική δικαίωσή του – Είμαι αισιόδοξος ότι…»
| 2018-04-24 19:30:00

«Ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για τη νομική και ηθική δικαίωσή του – Είμαι αισιόδοξος ότι…»

Sportdog Team
«Ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για τη νομική και ηθική δικαίωσή του – Είμαι αισιόδοξος ότι…»

Ο δικηγόρος του Δικεφάλου σχολιάζει την απόφαση Σκουτέρη.

 

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο νομικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λάκης Σημαιοφορίδης και σχολίασε την, απορριπτική για τον Δικέφαλο, απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για τα γεγονότα του ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ: «Επειδή λειτουργώ μέσα στα πλαίσια του νομικού πεδίου σαφέστατα και αιφνιδιάστηκα. Ήταν σαν να έβλεπα την απόφαση Καποδίστρια. Δεν έχει μεγάλες διαφορές και, παράλληλα, υπάρχουν κάποια σημεία που με προβληματίζουν. Είδαμε κάποια στιγμή την Επιτροπή Εφέσεων με τον πρόεδρο Σκουτέρη για ήσσονος σημασίας ζητήματα να καλεί έναν διαιτητή να διασαφηνίσει θέματα που αφορούν τα αναγραφόμενα στο φύλλο αγώνα. Αντίθετα σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, και τόσα άλλα που προέκυψαν στην πορεία, δεν έκανε τον κόπο να τον καλέσει. Είχα την εντύπωση πως θα προχωρούσε σε μια προδικαστική απόφαση. Αντ’ αυτού, στο σκεπτικό διατυπώνεται μια άποψη ότι το φύλλο αγώνα μπορεί να είναι συνοπτικό αλλά ασαφές. Δεν το καταλαβαίνω αυτό».

Για τους λόγους που δεν κλήθηκε τελικώς ο Κομίνης: «Δεν το ξέρω αυτό. Αυτό που έχουμε σήμερα είναι ένα επικοινωνιακό μπούλινγκ. Έπρεπε φαίνεται να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για να "σωθεί" το ελληνικό ποδόσφαιρο και να αποκατασταθεί η ομαλότητα. Το λέω με ειρωνεία. Μάλλον οι υπόλοιπες ομάδες πρέπει να ευγνωμονούν τον ΠΑΟΚ διότι μέσω της τιμωρίας του γλιτώσαμε το Grexit. Πρόκειται περί τραγικών γεγονότων που αποδεικνύουν πολλά πράγματα».

Για το αν θεωρεί και ο ίδιος πως ήταν πολιτική η απόφαση: «Δεν μπορώ να το σχολιάσω. Συνηθίζω να αρκούμαι μόνο στο νομικό πεδίο. Αυτό με ενδιαφέρει. Και με θίγει ως νομικό. Κάναμε μια εργασία μαζί με όλο το νομικό επιτελείο, προβάλαμε λόγους, καταθέσαμε υπομνήματα και ακυρώνεται η δουλειά μας. Γιατί πρέπει μέσα από αυτή τη διαδικασία η εργασία να ακυρώνεται με τόσο εύκολο τρόπο; Και με μια απόφαση που δεν απαντά στους λόγους της εφέσεως. Ή έστω απαντά με τρόπο που επαναλαμβάνει αυτά που έγραφε ο Καποδίστριας. Να μην πω για κάποιες συμπτώσεις που επαναλαμβάνονται; Σύμπτωση ήταν που δεν πήγε στην Έδεσσα ο Κοντονής; Σύμπτωση ήταν που την ίδια μέρα ο Γραμμένος ήταν στη FIFA και απολογήθηκε για το Grexit; Όλα είναι συμπτώσεις; Σύμπτωση, επίσης, ήταν που ο εξαφανισμένος και απασχολημένος Κομίνης εμφανίστηκε στο σεμινάριο για το VAR; Μήπως του είπαν κάποιοι “μην φοβάσαι δεν έχεις πρόβλημα”; Είναι λογικά ερωτήματα αυτά και κάποιοι πρέπει να δώσουν απαντήσεις στις απορίες που δημιουργούνται στον κάθε απλό φίλαθλο».

Για το πώς προτίθεται να αντιδράσει νομικά ο ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να προσφύγει στο διαιτητικό και νομίζω ότι πρέπει να γίνει η προσφυγή. Ο ΠΑΟΚ πρέπει με κάθε τρόπο να επιδιώξει τη νομική και ηθική του δικαίωση. Εγώ από την πλευρά μου πάντοτε περιμένω δεν αλλάζω ούτε “και” από αυτά που έλεγα. Ήμουν και είμαι αισιόδοξος διότι πιστεύω σε αυτά που υποστηρίζω. Το νόμιμο και το δίκαιο. Τώρα αν υπάρχουν και άλλοι εξωγενείς παράγοντες αυτό δεν μπορεί να το ελέγξει ένας νομικός. Εγώ, νομικά, εξακολουθώ να υποστηρίζω τα ίδια πράγματα από αυτά που υποστήριζα από την πρώτη στιγμή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags