Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκα Ζαμάνη για πρωτάθλημα και ΑΕΚ – Τί είπε για Μασούντ;
| 2018-04-30 04:33:00

Ατάκα Ζαμάνη για πρωτάθλημα και ΑΕΚ – Τί είπε για Μασούντ;

Sportdog Team
Ατάκα Ζαμάνη για πρωτάθλημα και ΑΕΚ – Τί είπε για Μασούντ;

Ο Νίκος Ζαμάνης μίλησε για όσα έχει ζήσει την τελευταία 4ετία στον Πανιώνιο.

Αναλυτικά, όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM:

Για τους τραυματισμούς: «Είχαμε μεγάλη ατυχία φέτος. Σχεδόν η μισή ομάδα δεν έπαιξε στον ένα γύρο. Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 19 διαφορετικές 11άδες, ενώ πέρυσι είχαμε μια από τις πιο σταθερές 11άδες στην Ευρώπη. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Οι ατυχίες είναι απρόβλεπτες, δεν μπορείς να κάνεις κάτι».

Για τα κρίσιμα φετινά ματς: «Παίξαμε με Αστέρα, Ατρόμητο, Ξάνθη, Παναθηναϊκό -ομάδες που θα θέλαμε δύο νίκες- με πάρα πολλές απουσίες. Ο Σιώπης, για παράδειγμα, έχει παίξει 13 ματς από τα 40. Ήμασταν πάρα πολύ άτυχοι. Υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει τι έχουμε περάσει φέτος».

Για τον απολογισμό της φετινής σεζόν μέχρι τώρα: «Τις χαρές και τις λύπες τις φέρνουν τα αποτελέσματα. Οι παίκτες έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Ο Μιχάλης Γρηγορίου ήταν άτυχος φέτος. Τα προηγούμενα τρία χρόνια δεν είχαμε καθόλου τραυματισμούς. Φέτος αυτό το ρόστερ αν έπαιζε σε πληρότητα, θα είχαμε βγει Ευρώπη πριν επτά αγωνιστικές. Ο Γρηγορίου χειριζόταν ρόστερ ειδικών συνθηκών».

Για τους προπονητές που ανέδειξε ο Πανιώνιος: «Ο Πανιώνιος είναι μεγάλος σύλλογος που δημιουργεί παίκτες και προπονητές. Όπως στο παρελθόν, έτσι και φέτος ο Γρηγορίου θα μπορούσε να είχε την ίδια τύχη, αλλά του βάλαμε δύσκολα».

Για τον Χρήστο Δάρα: «Είναι το… έτερο μου ήμισυ στην ομάδα. Μαζί περνάμε όλες τις δυσκολίες και τις χαρές. Ό,τι και αν πω για αυτόν είναι λίγο. Έχουμε δεθεί πάρα πολύ. Δεν είναι υπερβολή ότι αυτή την 4ετία θυσιάσαμε τα πάντα για να πετύχουμε την εξυγίανση του συλλόγου. Θέλουμε να δούμε την ομάδα στις θέσεις που αξίζει. Δεν επιδιώξαμε να πάρουμε τον Πανιώνιο ή να γίνουμε παράγοντες. Θέλουμε να δούμε χαμόγελα στα χείλη των φιλάθλων μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες που ήταν μαζί μας σε αυτή την πορεία».

Για τους πρώτους μήνες που ανέλαβαν την ομάδα: «Όταν ξεκινήσαμε περάσαμε διάφορες φάσεις. Αναλάβαμε την ομάδα λίγο πριν το τέλος της σεζόν, όταν κινδύνευε να πέσει στην Γ’ Εθνική, από λάθη άχρηστων διαχειριστών. Δεν ήταν στο μυαλό μου να αναλάβω τη διαχείριση του Πανιωνίου. Πίστευα ότι κάποιος άλλος θα βρισκόταν στην πορεία να αναλάβει, όμως μετά το καλοκαίρι και παρότι σώθηκε η ομάδα δεν υπήρξε κανείς. Βέβαια, με ένα χρέος 7 εκατομμυρίων που υπήρχε, δεν θα ήταν εύκολο να βρεθεί. Εγώ ανακατεύτηκα, παρά τις δυσκολίες, γιατί αγαπάω το σύλλογό μου. Εφόσον μας δόθηκε η δυνατότητα, προσπαθήσαμε, μαζί με τον Χρήστο και όλους όσους ήταν δίπλα μας, να βάλουμε το λιθαράκι μας. Όταν δεν εμφανίστηκε κανείς να πάρει την ομάδα, εγώ με τον Χρήστο Δάρρα, τον Κυριάκο Σκούρα, τον Νίκο Παρασκευόπουλο και άλλους, βάλαμε κάτω τα πράγματα. Φαινόταν πως αυτό το χρέος δεν ήταν διαχειρίσιμο. Αναλάβαμε, όμως, για να δούμε αν θα πετύχουμε, σε δρόμο που δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, κάτω από άσχημες συνθήκες, με πολλά χρέη. Η ομάδα είχε κατασχεθεί, ουσιαστικά, από το κράτος. Υπήρχε χρέος προς τους παίκτες πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι είναι δύσκολο να πρωταγωνιστείς στο γήπεδο, να είσαι ανταγωνιστικός και σοβαρός και παράλληλα να προσπαθείς για την εξυγίανση.

Για τις πρώτες τους κινήσεις: «Τραβήξαμε πάρα πολλά. Δεν θέλω να τα θυμηθώ, με πιάνει άγχος. Δεν θέλω να περάσει κάτι τέτοιο ούτε εχθρός μου. Υπήρχαν βράδια που δεν κοιμόμασταν. Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω φαίνεται δυνατή, γιατί ο σύλλογος είναι μεγάλος. Κάποιοι άλλοι δεν δούλευαν για τον σύλλογο. Δεν θέλω να μιλήσω για την προηγούμενη διοίκηση, δεν θέλω να εκφραστώ άσχημα. Έπρεπε να βάλουμε τα χρέη σε μια σειρά. Κάτσαμε με λογιστές και δικηγόρους να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ήταν πάρα πολύ δύσκολος ο δρόμος. Άνθρωποι χτύπαγαν κάθε μέρα την πόρτα, για τα χρέη. Προσπαθούσαμε να μαζεύουμε τα κομμάτια μας, χωρίς να φαίνεται αυτή η αδυναμία προς τα έξω. Ήταν άσχημη τετραετία στον ψυχολογικό τομέα.

Σίγουρα αυτά που έχουμε καταφέρει μας ευχαριστούν και μας κρατούν ενεργούς, να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Έχουν γίνει απίστευτα πράγματα. Κάποια τα περίμενα, αλλά άλλα δεν πίστευα ότι θα γίνουν. Η δουλειά και η αφοσίωση έδειξε ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα».

Για το όνειρό του για τον Πανιώνιο: «Είμαστε σαν τσιγγάνοι. Από όταν ο Κωνσταντίνος (σ.σ. Τσακίρης) έδωσε το αθλητικό κέντρο στον Παναθηναϊκό, η ομάδα έχει μείνει χωρίς προπονητικό κέντρο. Φέτος κάναμε προπονήσεις σε τρία διαφορετικά προπονητικά κέντρα. Πήγαμε στον Ασπρόπυργο, μετά στην Κερατέα και τώρα στην Παιανία. Δεν είναι εύκολο να το βιώνουν αυτό οι παίκτες. Θα ήθελα ένα προπονητικό κέντρο, να προπονούνται οι ακαδημίες για να βγουν παίκτες στην πρώτη ομάδα. Αυτό είναι το μεγάλο μου όνειρο. Από κει και πέρα, μπορείς να βάζεις στόχους κάθε χρόνο. Θέλω να πρωταγωνιστεί η ομάδα μου στις υψηλές θέσεις κάθε χρόνο. Να είναι ανταγωνιστική και ας βγει και έκτη. Να κοιτάει κατάματα τον αντίπαλο και να παίρνει τα αποτελέσματα. Η φιλοσοφία μας πρέπει να δίνει περιθώριο στα παιδιά να έχουν όραμα στον Πανιώνιο».

Για το πώς θα είναι του χρόνου ο Πανιώνιος: «Θα έρθουν παίκτες που θα διψούν για διάκριση, θα έχουν χαρακτηριστικά για να φορέσουν αυτή τη φανέλα. Θα είναι αρκετοί, θα είναι νεαροί παίκτες, θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα τριετίας. Τα χαρακτηριστικά των παικτών θα δώσουν νέο κίνητρο για ένα καλύτερο μέλλον στης ομάδας».

Για την [πέμπτη θέση: «Ο Αστέρας είναι ο πιο σταθερός, όσον αφορά το πλάνο του. Ανέβηκε βήμα βήμα, οι παίκτες του έχουν σταθερότητα. Όχι ότι η Ξάνθη δεν θα μπορούσε να πάρει την Πέμπτη θέση, ξέρει τι θέλει από το παιχνίδι της. Βάσει όσων έχουμε δει πιστεύω τον Αστέρα».

Για τις φετινές μεταγραφές του Ιανουαρίου: «Δεν φοβάμαι να πάρω ευθύνες. Σίγουρα δεν ήταν μόνο δικές μου επιλογές, όμως οι αρχικές επιλογές ήταν άλλες. Ο Σίγκνιεβιτς που έπαιζε πέρυσι στον Πλατανιά, ο Μαρτίνεζ από τον Λεμεσό, και ένα αμυντικό χαφ από το Ιράν. Πρώτη Ιανουαρίου χάλασαν οι δύο πρώτες μεταγραφές. Έτσι άλλαξαν τα πλάνα. Υπήρχαν και καλύτεροι παίκτες από αυτούς που ήρθαν, αλλά δεν μας έπαιρνε το μπάτζετ. Από τα λεφτά αυτά πληρώνονται χρήματα για την εξυγίανση του συλλόγου. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς παράλληλα».

Για το μπάσκετ του Πανιωνίου: «Ο Πανιώνιος είναι μπασκετοομάδα, του αξίζει η μεγάλη κατηγορία. Όσο εύκολο είναι, ταυτόχρονα είναι και τόσο δύσκολο».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Οι αλλαγές είναι ευχάριστες. Όταν το ποδόσφαιρο αλλάζει μορφές έχει το δικό του ενδιαφέρον. Φέτος ήταν πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ανεξάρτητα από κάποια πράγματα που έγιναν. Ήταν πολύ καλό το πρωτάθλημα. Υπάρχουν αδικίες, όταν τα παιχνίδια δεν παίζονται στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχει ένα μούδιασμα στους οπαδούς που πιστεύουν ότι θα έπρεπε να πάρουν τον τίτλο. Τέτοια περιστατικά θα πρέπει να εκλείψουν από το πρωτάθλημα. Το μέλλον να είναι διαφορετικό και να είναι οι συνθήκες που θα ευχαριστιέται ο κόσμος. Αυτός αναβαθμίζει το πρωτάθλημα με το ενδιαφέρον του».

Για το ότι η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια: «Η ΑΕΚ έδειξε ότι είναι η πιο συμπαγής ομάδα. Δίνω συγχαρητήρια στον Μανόλο Χιμένεθ, που έκανε το καλύτερο ροτέισον που θα μπορούσε να κάνει προπονητής φέτος. Πήρε από κάθε παίκτη το καλύτερό του. Δίκαια πήρε πρωτάθλημα αν εξαιρέσουμε τα κακώς κείμενα… Είναι στον τελικό Κυπέλλου και πιστεύω ότι θα μπορούσε να παίξει άλλο ένα ματς στην Ευρώπη. Ήταν άτυχη. Είναι ομάδα που αυτό που ζήταγε στο γήπεδο το έπαιρνε».

Για την κατάργηση των πλέι οφ: «Ο πρωταθλητής, αν έχει διαφορά από τους άλλους είναι άδικο να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Αν δεν υπάρχει βέβαια ο πρωταθλητής, δεν έχουν ενδιαφέρον τα πλέι οφ. Είναι άδικο να τερματίζεις πρώτος και στο τέλος να χάνεις το πρωτάθλημα στα πλέι οφ».

Για την κατάσταση στην Ομοσπονδία: «Η ΕΠΟ έχει γίνει φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Μας καλούν τώρα για ανακοινώσεις που βγάλαμε τον Οκτώβριο. Τι να πούμε όλα αυτά τα χρόνια για αυτά που ακούμε από τους υπόλοιπους; Μπορεί να με καλέσουν σε απολογία αν πω κάτι. Τώρα θυμηθήκαμε να εφαρμόσουμε τους κανόνες; Ίσως θέλουν να μαζέψουμε λεφτά για τη διοργάνωση του Κυπέλλου».

Για τη φετινή διαιτησία: «Η διαιτησία ήταν καλύτερη φέτος και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη. To VAR θα μοιράσει την αθλητική δικαιοσύνη. Ό,τι δικαιούται ο ένας παίκτης, το δικαιούνται όλοι. Κάποιες παραφωνίες μπορεί να υπάρξουν, αλλά θα είναι μικρότερος ο αριθμός. Αν διορθωθεί η αξιοπιστία, κατευθείαν θα εξαλειφθούν οι μουρμούρες, οι καυγάδες. Το ένα θα βάζει στη θέση του το άλλο. Δεν θα υπάρχουν αμφιβολίες, αν ο διαιτητής έχει δει και βίντεο. Όλα αυτά τα χρόνια προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα εξαλειφθούν. Πρέπει να θέσουμε τέτοια πλαίσια στο πρωτάθλημα, για να υπάρχει δικαιοσύνη και να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Εμείς σαν Πανιώνιοι έχουμε ζήσει στο πετσί μας διαιτητικά λάθη. Δεν μπορείς να πας κόντρα στο δίκαιο. Οι ξένες χώρες δεν έχουν κακές διαιτησίες; Θέλουν όμως να προστατέψουν το προϊόν τους. Εμείς γιατί να μην κάνουμε το αυτονόητο»

Για το ότι βρήκε γρήγορα τηλεοπτική στέγη ο Πανιώνιος: «Όταν δείχνεις αξιοπιστία, την εξαργυρώνεις. Για τη δουλειά σου ανταμείβεσαι κάποια στιγμή. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ομάδα που δεν θα βρει άκρη με τα τηλεοπτικά».

Για τις συζητήσεις Σούπερ Λίγκας 12 ομάδων: Για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν άλλα πράγματα πρώτα. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν βάσεις. Πριν 7-8 χρόνια έπαιζαν ομάδες με πλαστές ενημερότητες. Τώρα πρέπει να είναι πεντακάθαρη η ΑΕ για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Αυτά θα έπρεπε να είχαν γίνει από τα πρώτα χρόνια, να βρεθούν τρόποι να μεγαλώσει το ποδόσφαιρο. Έτσι οι ομάδες δεν θα γίνονταν έρμαια».

Για το θέμα αλλαγής του κανονισμού υποβιβασμού: Δεν συμφωνώ η ποινή να είναι ο υποβιβασμός. Προσπαθούν σε δύο-τρία χρόνια να αλλάξουν 100% το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν οι υποδομές στις ομάδες. Σιγά-σιγά πρέπει να γίνει η αναδιοργάνωση. Δεν είναι τρόπος αυτός. Μέσα σε έναν χρόνο αλλάζεις τους νόμους και λες στις ομάδες να προσαρμοστούν. Όλα πρέπει να γίνουν καθαρά, αλλά σε καλούπια που χτίζονται πάνω σε σωστές βάσεις, ώστε να υπάρξει καλύτερο μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Πανιώνιος ψήφισε να μην ισχύσει ο κανονισμός. Ιστορικά ο Πανιώνιος δεν έχει καλές σχέσεις με τον Παναθηναϊκό, αλλά εμείς κοιτάξαμε να γίνει το σωστό, ανεξάρτητα από αυτό. Έχουμε κι εμείς διακανονισμένα χρέη, προσπαθούμε να τα πληρώνουμε στην ώρα μας. Αν κάπου κολλήσουμε πρέπει να μας τελειώσουν; Έτσι είναι οι ΑΕ. Αν γίνονταν αυτά για τον Ατρόμητο, για τον Πανιώνιο, για ομάδες κάτω των τεσσάρων, δεν θα έλεγαν οι μεγάλες ομάδες να σωθούμε. Το μέγεθος του Παναθηναϊκού το έκανε αυτό. Αυτό είναι μια αδικία που υπάρχει».

Για την γκρίνια που υπάρχει: «Είμαι 45 χρόνια Πανιώνιος. Έχω δει το γήπεδο γεμάτο με 15.000 κόσμο. Γκρινιάζω όταν σχολιάζεται μόνο ότι δεν κερδίσαμε ένα ματς. Λένε ότι δεν θα ξανάρθουν στο γήπεδο. Είμαστε απαιτητικοί φίλαθλοι, δεν το συζητάμε αυτό, αλλά κάποιες στιγμές πρέπει να σκεφτόμαστε και τις συνθήκες. Άλλο να έχεις ομάδα που γίνονται λάθη και άλλο να διορθώνεις λάθη άλλων και να φέρνεις παίκτες. Πρέπει να σεβαστούν τη δική μας κατάσταση, που προσπαθούμε νυχθημερόν για αυτόν τον σύλλογο».

Για το αν έχει υπάρξει επενδυτής για τον Πανιώνιο: «Ας έρθει κάποιος επενδυτής και εγώ θα είμαι μαζί του. Δεν έφτιαξα τον Πανιώνιο για να τον πουλήσω και να γίνω πλούσιος. Θέλω να έχουμε την υγεία μας και να είναι καλά η οικογένειά μου. Κάνουμε το καλύτερο για τον Πανιώνιο».

Για το αν αναζητούν παίκτες στην ιρανική αγορά: «Υπάρχει σκόπευση προς το Ιράν για αμυντικό χαφ και στόπερ. Όταν κλείσουμε, την άλλη Κυριακή, τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, θα δούμε τι θα γίνει. Είναι πολύ ενσυνείδητοι επαγγελματίες οι Ιρανοί. Κοιτούν να βγουν προς την Ευρώπη λόγω της κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους. Ο Μασούντ, για παράδειγμα, είναι φανταστικό παιδί. Έβγαζε στο γήπεδο κάποια νεύρα παραπάνω, αλλά είναι φανταστικό παιδί, όπως και ο Ανσαριφάρντ και ο Χατζισαφί».

Για το ότι είχε πει πως θα κυνηγήσει τους προηγούμενους διοικούντες: «Μερικές φορές το να κυνηγάς αυτούς είναι σαν να κυνηγάς τον εαυτό σου. Όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν».

Για τον προπονητή: «Μόλις τελειώσει και η άλλη αγωνιστική θα συζητήσουμε και όλα θα γίνουν γνωστά».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν στον Πανιώνιο Ρισβάνης και Μασούντ: «Για τον Σπύρο ο Πανιώνιος είναι πάντα ανοιχτός. Όσο για τον Μασούντ, τον αγαπάω τον λατρεύω, μπορεί να γυρίσει στον Πανιώνιο από άλλο πόστο, όταν θα μπορούμε να βρούμε κοινή γραμμή. Σίγουρα όμως δεν θα επέστρεφε στον αγωνιστικό χώρο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags