Facebook Pixel Sportdog.gr | Τριάρα με Μεγαλέξανδρο στη Λεωφόρο – Σαν... μεζέ έφαγε ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό
| 2018-04-29 20:51:00

Τριάρα με Μεγαλέξανδρο στη Λεωφόρο – Σαν... μεζέ έφαγε ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τριάρα με Μεγαλέξανδρο στη Λεωφόρο – Σαν... μεζέ έφαγε ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό

Ο Δικέφαλος 3-0 το Τριφύλλι με 2 γκολ του «Πρίγιο» και 1 του Σάκχοφ.

Σε ένα παιχνίδι που δεν ίδρωσε ιδιαίτερα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, επικρατώντας 3-0, σε ένα παιχνίδι που ο κόσμος στήριξε τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, οι οποίοι δίνουν αγώνα για να κρατήσουν την ομάδα όρθια.

Το παιχνίδι άργησε να πάρει ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο, χωρίς όμως να καταφέρει να τον αξιοποιήσει. Μετά το 15' ανέβηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε δοκάρι με τον Δώνη στο 18' και στο 21' έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Μυστακίδη και τον Ινσούα. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού όμως, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να προηγηθούν στο 27' με τον Πρίγιοβιτς να νικά τον Βλαχοδήμο σε τετ α τετ.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν πολύ στη συνέχεια και έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Μακ, τη μία εκ των οποίων απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των πρασίνων. Το Τριφύλλι πίεσε αλλά έκανε βεβιασμένες επιλογές, όπως αυτή του Λουτσιάνο, στο 33', ενώ στο 35' ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση, όπως και στο 40' σε εκτέλεση φάουλ του Κάτσε.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν με την ίδια διάθεση. Ο ΠΑΟΚ απείλησε με εκτέλεση φάουλ του Μαουρίτσιο (52') και με τον Πέλκα (58'), ενώ ο Παναθηναϊκός με τον Μυστακίδη (54'). Στο 65' οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν και δεύτερο τέρμα με τον Πρίγιοβιτς, ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να μειώσει ένα λεπτό αργότερα, αλλά ο Πασχαλάκης και πάλι είπε όχι σε σουτ του Λουτσιάνο. Στο 84' ο νεοεισελθέντας Σάκχοφ και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έκανε το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Το λογικό θα ήταν να βγει MVP ο Πρίγιοβιτς που σκόραρε δις στη Λεωφόρο. Ο άνθρωπος του ΠΑΟΚ όμως ήταν ο Πασχαλάκης που με τις αποκρούσεις του διατήρησε το μηδέν και οδήγησε τον Δικέφαλο του Βορρά στο διπλό.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ, αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά τους Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Κουρμπέλης, Ινσούα. Ανασταλτικά χαφ έπαιξαν ο Κάτσε με τον Τζανδάρη. Αριστερό εξτρέμ ήταν ο Μουνιέ, την απέναντι πλευρά κάλυψε ο Λουντ. Ο Λουτσιάνο είχε ρόλο κρυφού φορ με τον Δώνη να παίζει μόνος μπροστά, συμπληρώνοντας το 4-4-1-1 του Έλληνα τεχνικού.

Για τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Πασχαλάκη τερματοφύλακα. Δεξί μπακ έπαιξε ο Μάτος, αριστερό ο Βιεϊρίνια και στα στόπερ τοποθετήθηκαν ο Βαρέλα με τον Κρέσπο. Στον άξονα έπαιξαν ο Κάνιας με τον Μαουρίτσιο. Αριστερός φουνταριστός αγωνίστηκε ο Μπίσεσβαρ, δεξί ο Μακ, ο Πέλκας είχε ρόλο... ψευτοδεκαριού πίσω από τον Πρίγιοβιτς που συμπλήρωνε το 4-2-3-1 του Ρουμάνου προπονητή.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης (85' Οικονόμου), Κολοβέτσιος, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε, Μουνιέ, Λουντ (16' Μυστακίδης), Λουτσιάνο, Δώνης (54' Μολίνς)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίτσιο, Μπισεσβαρ (82' Σάκχοφ), Πέλκας, Μακ (66' Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς

Η ΦΑΣΗ Το 0-1 από τον Πρίγιοβιτς το οποίο μπήκε κυριολεκτικά από σπόντα. Η μπάλα κόντραρε στον διαιτητή, Τζήλο, στρώθηκε στον Σέρβο που νίκησε τον Βλαχοδήμο στο τετ α τετ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Τζήλος ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις από πλευράς Παναθηναϊκού για φάουλ που δεν δόθηκαν. Χαρακτηριστικό ήταν το φάουλ του Πέλκα στον Ινσούα πριν το δεύτερο γκολ του Πρίγιοβιτς. Οι βοηθοί, Κουρουμπίλια, Τουμπακάρης δεν έκαναν κάποιο τρανταχτό λάθος.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ο ΠΑΟΚ πήρε το διπλό, συνεχίζει δεύτερος με 61 βαθμούς και περιμένει την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου. Ο Παναθηναϊκός παραμένει δέκατος με 32, έχοντας πολλές υποθέσεις ανοικτές σε δικαστικό επίπεδο, οι οποίες θα καθορίσουν το αν θα παραμείνει στην κατηγορία. Ειδικά η υπόθεση του Βέμερ είναι αυτή που τον καίει περισσότερο, καθώς έχει επιδικαστεί ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος, αφού στο 16' ο Λουντ αποκόμισε πρόβλημα και ο Ουζουνίδης αναγκαστικά πέρασε στη θέση του τον Μυστακίδη. Η απώλεια δεν επηρέασε τους πράσινους που ανέβηκαν μετά το πρώτο τέταρτο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε μία ανούσια κατοχή. Το Τριφύλλι δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι και ευτύχησαν να προηγηθούν. Μάλιστα αν εκμεταλλευόντουσταν το μομέντουμ που είχαν, θα είχαν σημειώσει και δεύτερο τέρμα, ενώ ριψοκινδύνεψαν πολύ στα μετόπισθεν, όπου ο Πασχαλάκης εξελίχθηκε σε φύλακας άγγελος, πραγματοποιώντας σημαντικές επεμβάσεις.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τόσο πρόβλημα στη δημιουργία, όσο αδυναμίες στις τελικές επιλογές. Ειδικά ο Μουνιέ κατέστρεψε πολλές προσπάθειες. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο έξυπνα, χωρίς να κοπιάσει πολύ, ήταν πιο ουσιατικός και εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο τον επιθετικό του. Ο Πρίγιοβιτς πήρε πολλές μπαλιές από τον άξονα, τις δύο εκ των οποίων κατάφερε να αξιοποιήσει σε αντίθεση με τους αντιπάλους του που είχαν εντελώς λανθασμένες εκτελέσεις.

Ο Παναθηναϊκός από ένα σημείο και μετά έδειξε στοιχεία κόπωσης. Θα μπορούσαμε να πούμε, ότι ο ΠΑΟΚ πήρε το ματς χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα. Σαν μεζέ καταβρόχθισε το Τριφύλλι πριν το κυρίως... πιάτο. ΓΈκανε συντήρηση δυνάμεων, αφού μην ξεχνάμε, έχει στο πρόγραμμά του και έναν τελικό Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, από την οποία χάνει το πρωτάθλημα.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Το 1-0 του Πρίγιοβιτς με ασίστ του διαιτητή

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags