Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι «σώθηκε» ο ΠΑΟ – Τι ανακοίνωσε η Λίγκα για τον υποβιβασμό, τι ψήφισαν οι ομάδες
| 2018-05-03 17:08:00

Έτσι «σώθηκε» ο ΠΑΟ – Τι ανακοίνωσε η Λίγκα για τον υποβιβασμό, τι ψήφισαν οι ομάδες

Sportdog Team
Έτσι «σώθηκε» ο ΠΑΟ – Τι ανακοίνωσε η Λίγκα για τον υποβιβασμό, τι ψήφισαν οι ομάδες

Τεράστια… ανάσα για το Τριφύλλι που συνεχίζει να ελπίζει.

Σημαντική ανάσα για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο κανονισμός της Superleague για τις μη αδειδοτημένες ομάδες άλλαξε και η ποινή δεν θα είναι, πλέον, υποβιβασμός.

Οι Πράσινοι χρειάζονταν τη θετική ψήφο για αλλαγή της ποινής από τα 2/3 των ομάδων που θα έδιναν το "παρών" στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού.

Υπέρ της αλλαγής του υποβιβασμού ψήφισαν οι 11/15 ΠΑΕ, ενώ η Κέρκυρα δεν εμφανίστηκε στην ψηφοφορία, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μία χείρα βοηθείας σε καθοριστική στιγμή για τον Παναθηναϊκό.

Οι άλλες τρεις ομάδες που ψήφισαν αρνητικά στην αλλαγή της ποινής, εκτός από τoν ΠΑΟΚ, είναι ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πλατανιάς, ενώ απούσα ήταν η ΕΠΟ, που εξ αρχής προσπαθούσε να βρει μία λύση σωτηρίας για το Τριφύλλι. 

Η σχετική ανακοίνωση της Λίγκας αναφέρει για την ποινή του υποβιβασμού που… εξαφανίστηκε, αλλά και για όσες παρέμειναν:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε τα ακόλουθα:

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η  τροποποίηση της εισήγησης της Super League προς την ΕΠΟ και συγκεκριμένα η αντικατάσταση της ποινής του υποβιβασμού σε περίπτωση μη αδειοδότησης, με την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από το επόμενο Πρωτάθλημα, καθώς και της επιβολής περιορισμών στις μετεγγραφές.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε όπως σε περίπτωση μη αδειοδότησης, λόγω μη συμμόρφωσης σε σχέση με μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία, να επιβάλλεται αποκλειστικά και μόνο η ποινή επιβολής χρηματικού προστίμου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags