Facebook Pixel Sportdog.gr | Φόβος και τρόμος με τις φήμες για τα οπαδικά ραντεβού πριν από τον τελικό - Φουλ για Grexit;
Ποδόσφαιρο
| 2018-05-11 12:10:00

Φόβος και τρόμος με τις φήμες για τα οπαδικά ραντεβού πριν από τον τελικό - Φουλ για Grexit;

του Λάζαρου Γεωργίδη
Φόβος και τρόμος με τις φήμες για τα οπαδικά ραντεβού πριν από τον τελικό - Φουλ για Grexit;

Ο Θεός να βάλει το χέρι του, τα όργανα άρχισαν, αγωνία παντού.

Ο τελικός του Κυπέλλου άρχισε νωρίς και με τον χειρότερο τρόπο, καθώς χθες το βράδυ οπαδοί με διακριτικά της ΑΕΚ επιχείρησαν να πλησιάσουν με απειλητικές διαθέσεις τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (στην οδό Βερανζέρου), ωστόσο η αστυνομία τους απέτρεψε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συγκρούσεις ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ.
 
Οι αρχές, άλλωστε, ήταν υποψιασμένες για τη συγκεκριμένη κίνηση των οπαδών της Ένωσης και γι’ αυτό πρόλαβαν τα χειρότερα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εδώ και δύο ημέρες κοντά στο σύνδεσμό του ΠΑΟΚ, αλλά και στη γύρω περιοχή, είναι πολύ ισχυρές υπό τον φόβο επεισοδίων ενόψει του μεγάλου αγώνα του Σαββάτου.
 
Μάλιστα, από σήμερα αναμένεται η περιφρούρηση να γίνει ακόμα πιο έντονη (η αστυνομία απομάκρυνε το πρωί ΠΑΟΚτσήδες από το Σύνταγμα), ενώ αύριο η περιοχή θα μοιάζει με «αστακό», καθώς υπάρχουν πληροφορίες που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν και αναφέρουν ότι οπαδοί σχεδιάζουν να δώσουν ραντεβού λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση, το μεσημέρι του Σαββάτου, στο δρόμο που βρίσκεται ο σύνδεσμος του Δικεφάλου του Βορρά.
 
Άλλες φήμες επίσης αναφέρουν ότι ανάλογες «συναντήσεις» μπορεί να γίνουν και σε άλλα σημεία της Αθήνας, ενδεχομένως κοντά στο ΟΑΚΑ, ακόμα και στην Εθνική οδό, κατά τη μεγάλη κάθοδο των οπαδών του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη και προφανώς όταν θα πλησιάζουν προς την πρωτεύουσα. Ωστόσο, τονίζουμε ότι όλα αυτά ακούγονται μόνο στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών και σαφώς δεν υπάρχει πληροφόρηση που μπορεί να επιβεβαιώσει ποιες μπορεί να είναι οι προθέσεις όσων θέλουν να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο παιχνίδι.
 
Δεν το γλιτώνουμε το Grexit
 
Στο μεταξύ, η απόφαση της ΚΕΔ να ορίσει ξένο διαιτητή στον τελικό μπορεί να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ και να φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Πέραν από το γεγονός ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με το ελληνικό τιμ, σχεδόν το διπλάσιο για τους Ισπανούς ρέφερι (16.000 ευρώ), αν και εφόσον το παιχνίδι δεν εξελιχθεί ομαλά και υπάρξουν προβλήματα, τότε το Grexit θα πρέπει να θεωρείται αυτή τη φορά δεδομένο. 

Είναι μεγάλο τεστ για το ελληνικό ποδόσφαιρο το συγκεκριμένο παιχνίδι, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι θα υπάρχουν στο ΟΑΚΑ απεσταλμένοι της UEFA και της FIFA, επομένως αν κάτι δεν πάει καλά, τότε η έξοδος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα αποτελέσει μονόδρομο. 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags