Facebook Pixel Sportdog.gr | «Γκρεμίζει» το ΟΑΚΑ ο Κούδας: «Δεν είναι έδρα τους με ΠΑΟΚτσήδες μέσα» - «Ρουκέτα» σε Παναθηναϊκό!
| 2018-05-12 12:15:00

«Γκρεμίζει» το ΟΑΚΑ ο Κούδας: «Δεν είναι έδρα τους με ΠΑΟΚτσήδες μέσα» - «Ρουκέτα» σε Παναθηναϊκό!

του Γιώργου Κτενά
«Γκρεμίζει» το ΟΑΚΑ ο Κούδας: «Δεν είναι έδρα τους με ΠΑΟΚτσήδες μέσα» - «Ρουκέτα» σε Παναθηναϊκό!

Ο Μεγαλέξανδρος στo sportdog.gr για τον τελικό και όχι μόνο.

Την άποψη ότι το ΟΑΚΑ δεν μπορεί να επηρεάσει τον ΠΑΟΚ και πως δεν είναι έδρα της ΑΕΚ από τη στιγμή που θα υπάρχουν μέσα και οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά, εξέφρασε ο μεγάλος Γιώργος Κούδας, μιλώντας στο sportdog.gr.

Παράλληλα, ο Μεγαλέξανδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου τόνισε πού μπορεί να κριθεί ο αποψινός τελικός, ενώ σχόλιασε και γενικότερα τη χρονιά φέτος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είχε υποβιβαστεί.

«Πάντα με καθαρό μάτι, βλέπω ότι θα γίνει ένας καλός τελικός. Και οι δύο ομάδες είχαν καλή απόδοση μέσα στη σεζόν και δεδομένα παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Μένει να δούμε πώς θα παίξουν οι δύο προπονητές, τι θα εφαρμόσουν, τι θα δοκιμάσουν στις προπονήσεις, ποια πρόσωπα θα εμπιστευτούν», σχολίασε αρχικά ο Γιώργος Κούδας μέσω του sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Η ψυχολογία που έχει κάθε ομάδα κρίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να έχει καλή ψυχολογία η ΑΕΚ, για παράδειγμα, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα. Αλλά θα πρέπει να το δείξει και στο παιχνίδι. Γι' αυτό υποστηρίζω ότι το πιο σημαντικό είναι το τι θα δούμε στο γήπεδο».

«Θα έχει και ΠΑΟΚτσήδες το ΟΑΚΑ»

Το γεγονός ότι το παιχνίδι γίνεται στο ΟΑΚΑ, που είναι η έδρα της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μειονέκτημα για τον ΠΑΟΚ;

«Έχω συμμετάσχει σε πολλούς τελικούς. Η πρώτη φορά ήταν το 1969-1970, που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη, και ο τελευταίος που είχα συμμετάσχει ήταν το 1983 στο ΟΑΚΑ. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν παίζει κανέναν ρόλο η έδρα όταν μια ομάδα θέλει να κερδίσει. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα υπάρχουν οπαδοί του ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι κάπου ισορροπεί η κατάσταση. Στους σημερινούς αγώνες, όπως βλέπουμε και στα ευρωπαϊκά γήπεδα, δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα».

Πώς περιμένετε να παίξει ο Λουτσέσκου;

«Αυτό  θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα των παικτών, από αυτά που βλέπει ο προπονητής στην προπόνηση όλη την εβδομάδα. Υπάρχει και η κατασκοπεία, τα βίντεο των αντιπάλων που βλέπουν και με βάση τα οποία αποφασίζουν. Άρα, θεωρώ ότι δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούμε να πούμε γι' αυτό το θέμα».

«Έπρεπει να πέσει ο Παναθηναϊκός»

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για το φετινό πρωτάθλημα.

«Ήταν μια σεζόν που στην αρχή με χαροποίησε. Αλλά, τελικά, δεν υπήρξε πολύς ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα. Το πρόβλημα για εμένα υπάρχει από το 1979 που στήθηκε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και ειδικά μετά το 2004 που δεν εκμεταλλευτήκαμε την επιτυχία της Εθνικής. Δεν κάναμε και δεν κάνουμε σωστά βήματα όταν το μεγαλύτερο ποσοστό ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν είναι ξένοι.

Χάρηκα ομάδες όπως ο Πανιώνιος, ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης, που είχαν αρκετούς Έλληνες στις συνθέσεις τους, αλλά θα πρέπει να φτιαχτεί ένα μεγαλύτερο σύνολο ανταγωνιστικών ομάδων. Ο Παναθηναϊκός φέτος, για παράδειγμα, χαροπαλεύει και κανονικά θα έπρεπε να πέσει κατηγορία. Όπως έπεσε ο Ηρακλής, ο Άρης, όπως θα έπεφτε και ο ΠΑΟΚ αν δεν πλήρωνε ο Σαββίδης».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags