Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι «την έφεραν» Ολυμπιακός και Λάζαρος στην ΑΕΚ - Ποιος έκανε «έγκλημα», «ρουκέτα» από τη ΦΙΦΑ
| 2018-05-15 10:15:00

Έτσι «την έφεραν» Ολυμπιακός και Λάζαρος στην ΑΕΚ - Ποιος έκανε «έγκλημα», «ρουκέτα» από τη ΦΙΦΑ

του Γιώργου Θεοδωράκη
Έτσι «την έφεραν» Ολυμπιακός και Λάζαρος στην ΑΕΚ - Ποιος έκανε «έγκλημα», «ρουκέτα» από τη ΦΙΦΑ

Άγριο παρασκήνιο για Χριστοδουλόπουλο, όλα στη φόρα από το Sportdog.

Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ για τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και την πολύ πιθανή μετακίνησή του στον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, στην Ένωση δεν τα έχουν μόνο με τον παίκτη, αλλά και με τον μάνατζέρ του, Αντώνη Αποστολόπουλο, τον οποίο θεωρούν επίσης υπεύθυνο για την εξέλιξη των πραγμάτων, αν και στην πραγματικότητα ο γνωστός ατζέντης δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις του διεθνούς εξτρέμ.

Παράλληλα, είναι προφανές από χθες ότι στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο προσπαθούν να πλήξουν επικοινωνιακά τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων τις επαφές του με τους Πειραιώτες, μιας και ο παίκτης ήταν από τους αγαπημένους της κερκίδας και προφανώς στην Ένωση φοβούνται τις αντιδράσεις των οπαδών.

Ο «Λύμπε» και oι χαμένες ευκαιρίες

Πάντως, στην πραγματικότητα, η ΑΕΚ φέρει τεράστια ευθύνη για το «ναυάγιο» με τον παίκτη, καθώς θα μπορούσε να είχε κλείσει την υπόθεση της ανανέωσής του δύο φορές μέσα στον χειμώνα, όταν και το κλίμα ήταν πολύ καλύτερο και ο ποδοσφαιριστής ήθελε να ανανεώσει χωρίς υπερβολικές αποδοχές. Τότε, όμως, οι συζητήσεις είχαν «παγώσει» και τη δεύτερη φορά, μάλιστα, δεν προχώρησαν λόγω της ανάληψης των καθηκόντων του Νίκου Λυμπερόπουλου.

Όχι, βεβαίως, πως ο «Λύμπε» είχε την κύρια ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων τον χειμώνα, μιας και ήταν γενικότερη απόφαση της διοίκησης να αφήσουν την υπόθεση μέχρι τέλους, «παίζοντας» στην ουσία με τα «θέλω» και την ψυχολογία του παίκτη. Κάτι που, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, δεν τους βγήκε.

Δεν αναγνωρίζει η ΦΙΦΑ το «+1»

Στο μεταξύ, όσον αφορά τη δικαστική «μάχη» που αναμένεται ανάμεσα στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και την ΠΑΕ ΑΕΚ, ο παίκτης αναμένεται να βγει κερδισμένος, καθώς το «+1» που υπάρχει σαν όρος στο συμβόλαιό του δεν αναγνωρίζεται από τη ΦΙΦΑ. Kάτι που προφανώς γνωρίζει η πλευρά του ποδοσφαιριστή και γι’ αυτό θέλησε να φτάσει την υπόθεση στα άκρα, «χτυπώντας» την κατάλληλη στιγμή και έχοντας ενδεχομένως την καθοδήγηση από τον Ολυμπιακό σε αυτό το θέμα.

Μπορεί, δηλαδή, στην Ένωση να κάνουν λόγο για αθέτηση συμφωνίας από τον παίκτη και να αναφέρουν ότι υπάρχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο που δίνει στην ΠΑΕ το δικαίωμα της μονομερούς επέκτασης, ωστόσο τέτοιου είδους συμφωνίες, που δεν είναι «κλειστές», η παγκόσμια ομοσπονδία δεν τις εγκρίνει. 

Μόνο στο ενδεχόμενο που είχε υπογραφεί νέο συμβόλαιο, πάνω στην παλιά συμφωνία, θα μπορούσε η «κιτρινόμαυρη» διοίκηση να είχε «πάτημα», αλλά αυτό φαίνεται πως δε συνέβη, καθώς ο έμπειρος εξτρέμ απέφυγε τεχνηέντως όλο αυτό το διάστημα να υπογράψει κάποιο επιπλέον χαρτί στις συζητήσεις που είχε με την ΑΕΚ.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags