Facebook Pixel Sportdog.gr | Προϊστορία: Όταν η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Ρεάλ (BINTEO)
Ποδόσφαιρο
| 2018-05-26 09:15:00

Προϊστορία: Όταν η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Ρεάλ (BINTEO)

του Δημήτρη Σκούφου
Προϊστορία: Όταν η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Ρεάλ (BINTEO)

Ξεχωρίζει το Κύπελλο Πρωταθλητριών των Κόκκινων!

Ελάχιστες είναι οι φορές που Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν συναντηθεί στα Κύπελλα Ευρώπης, με τα αποτελέσματα να είναι περίπου μοιρασμένα, αλλά τους Reds να έχουν στο ενεργητικό τους έναν κερδισμένο τελικό απέναντι στην "Βασίλισσα".

Στις 27 Μαϊου 1981 έλαβε χώρα η πρώτη αναμέτρηση των δύο, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο "Παρκ Ντε Πρενς" του Παρισιού. Η Λίβερπουλ του Μπομπ Πέισλι κατέκτησε το τρόπαιο με ένα γκολ του Άλαν Κένεντι στο 83ο λεπτό, φτάνοντας τότε το τρίτο Πρωταθλητριών στην ιστορία της (έπειτα από αυτά του '77 και του '78, ακολούθησε και ένα το '84 και ένα το 2005).

Η επόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων έλαβε χώρα 28 χρόνια αργότερα, στις 25 Φεβρουαρίου του 2009, για την φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο ματς οι Κόκκινοι είχαν επιβληθεί μέσα στη Μαδρίτη με 1-0 με τέρμα του Μπεναγιούν, ενώ στον επαναληπτικό του Μαρτίου είχαν διαλύσει τους "μερένχες" με 4-0 στο "Άνφιλντ".

Έπειτα από το 3Χ3 της Λίβερπουλ στα ματς με τη Ρεάλ, ήρθαν δύο κολλητές νίκες της "Βασίλισσας", στις τελευταίες συναντήσεις των δύο αντιπάλων για την φάση των ομίλων της σεζόν 2014/2015.

Στο πρώτο ματς στην Αγγλία οι Μαδριλένοι είχαν επικρατήσει με 3-0, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι στην Ισπανία είχαν νικήσει με 1-0, μειώνοντας την... χασούρα στην τελική "σούμα" της προϊστορίας, που μέχρι στιγμής γράφει: 3 νίκες Λίβερπουλ, 2 για Ρεάλ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags