Facebook Pixel Sportdog.gr | «Γελάει» όλη η Τούμπα και «πανηγυρίζει» ο Λουτσέσκου - Ακούστηκε για ΟΣΦΠ-ΑΕΚ, τον παίρνει ο Ιβάν;
| 2018-05-23 11:30:00

«Γελάει» όλη η Τούμπα και «πανηγυρίζει» ο Λουτσέσκου - Ακούστηκε για ΟΣΦΠ-ΑΕΚ, τον παίρνει ο Ιβάν;

του Λάζαρου Γεωργίδη
«Γελάει» όλη η Τούμπα και «πανηγυρίζει» ο Λουτσέσκου - Ακούστηκε για ΟΣΦΠ-ΑΕΚ, τον παίρνει ο Ιβάν;

Μοιράζει «χυλόπιτες» ο ΠΑΟΚ και... τρελαίνει τον προπονητή του!

Μπορεί τις τελευταίες ώρες να έχουν φουντώσει οι φήμες σχετικά με την πρόθεση που έχει η Μπεσίκτας να «αρπάξει» τον Δημήτρη Πέλκα από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο στην πραγματικότητα η απόσταση που χωρίζει την τουρκική ομάδα και τον Δικέφαλο του Βορρά είναι τεράστια, όσον αφορά, φυσικά, το οικονομικό κομμάτι.
 
Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, που έχει προκύψει το συγκεκριμένο «θέμα» σάς τονίσαμε ότι η Μπεσίκτας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει μάξιμουμ 4 εκατ. ευρώ για κανονική μεταγραφή, δεν έχει τη δυνατότητα να φτάσει τη ρήτρα αποδέσμευσης του Έλληνα άσου που αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ και στην Τούμπα δε συζητούν ούτε για ευρώ λιγότερο.
 
Η επιβεβαίωση, βεβαίως, ήρθε άμεσα, καθώς χθες έγινε γνωστό ότι οι Τούρκοι εκτός από χρήματα προσφέρουν στον ΠΑΟΚ και έμψυχα ανταλλάγματα, προκειμένου να δελεάσουν τους Ασπρόμαυρους. Ωστόσο και πάλι φαίνεται πως οι παίκτες που φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν δεν καλύπτουν τον Δικέφαλο του Βορρά.
 
Όπως γράφτηκε στη γείτονα χώρα, η Μπεσίκτας δίνει στον ΠΑΟΚ για τον Δημήτρη Πέλκα τους Ζερμέν Λενς και Βάγκνερ Λοβ, όμως και για τις δύο περιπτώσεις υπάρχουν αρκετές «ενστάσεις». Όσον αφορά τον πρώτο, πρόκειται για παίκτη που δεν ανήκει(!) στην τουρκική ομάδα, ενώ προέρχεται από μία πολύ κακή σεζόν. Η Μπεσίκτας έχει το δικαίωμα να τον αγοράσει από τη Σάντερλαντ, καταβάλλοντας το ποσό των 4 εκατ. ευρώ ως ρήτρα, ενώ με τον παίκτη έχει συμφωνήσει για 4ετές συμβόλαιο έναντι 2,25 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όπως γίνεται, επομένως, αντιληπτό αν η Μπεσίκτας επιθυμεί τόσο πολύ να κάνει δικό της τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να προσφέρει τα 4 εκατ. ευρώ που είναι το buy out για τον Ζερμέν Λενς και όχι να «προσφέρει» έναν παίκτη που πρέπει πρώτα να τον αγοράσει με ένα κάρο χρήματα. Όσο για τον Βάγκερ Λοβ, είναι δεδομένα ένα πολύ γνωστό όνομα, αλλά στην ξεπερασμένη ηλικία των 34 χρόνων, δεν πληροί τις προϋποθέσεις και τα «θέλω» των «ασπρόμαυρων».   
 
Ακόμα, λοιπόν, κι αυτή η πρόταση των Τούρκων είναι «ελλειμματική» και μοιάζει απίθανο με αυτές τις προθέσεις να κάνουν τον ΠΑΟΚ να συζητήσει την πώληση του κορυφαίου του παίκτη τη σεζόν που πέρασε, για τον οποίο, μάλιστα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ασκήσει να «βέτο» να μην παραχωρηθεί. Η πιο πιθανή εξέλιξη στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι να καταλάβουν οι Τούρκοι ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν τον Έλληνα άσο και να αποσυρθούν με συνοπτικές διαδικασίες. 
 
Παίζει μόνος του για Πούκι
 
Στο μεταξύ, όσον αφορά την υπόθεση του Τεέμου Πούκι, ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως, πλέον, παίζει μόνος του για τον Φινλανδό φορ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπρόντμπι. Τουλάχιστον όσον αφορά τους υπόλοιπους «μνηστήρες» από την Ελλάδα, καθώς το όνομα του έμπειρου επιθετικού ακούστηκε τόσο για την ΑΕΚ, όσο και για τον Ολυμπιακό.

Πάντως, ο παίκτης ψάχνει για το τελευταίο καλό συμβόλαιο στην καριέρα του (το παραδέχθηκε και ο ίδιος) κι αυτό ίσως παίξει ρόλο στην απόφασή του, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι αν ο Ιβάν Σαββίδης το αποφασίσει, μπορεί εύκολα να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του 28χρονου άσου.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags