Facebook Pixel Φοβερό διπλό «έγκλημα» Νταμπίζα - Τον «τελειώνει» ο Παϊρόζ;
| 2018-06-01 10:05:00

Αδιανόητο διπλό «έγκλημα» Νταμπίζα - Τον «τελειώνει» ο Παϊρόζ; - «Γελάνε» Ιβάν και... Γιαννακόπουλος

του Νίκου Στεργίου
Αδιανόητο διπλό «έγκλημα» Νταμπίζα - Τον «τελειώνει» ο Παϊρόζ; - «Γελάνε» Ιβάν και... Γιαννακόπουλος

«Βγάζει» τα μάτια του ο τεχνικός διευθυντής, τι «παίζεται» με Δώνη.

Τα τυπικά λέγεται πως απομένουν για να ανακοινώσει ο Παναθηναϊκός την πρόσληψη του Γιώργου Δώνη. Όπως αναφέρουν τα περισσότερα ρεπορτάζ, οι «πράσινοι» θα ανακοινώσουν τον Έλληνα τεχνικό με την προοπτική της συνεργασίας αρχικά για ένα έτος, μιας και το κασέ του θα είναι πολύ μικρότερο για την προσεχή χρονιά, ενώ για τη δεύτερη σεζόν, θα γίνει στην ουσία νέα διαπραγμάτευση, όπως σας αναλύσαμε και σε χθεσινό ρεπορτάζ.

Φυσικά, τα ποσά που κυκλοφορούν στον Τύπο για τις αποδοχές που αξιώνει ο Γιώργος Δώνης για τον πρώτο χρόνο (500.000 ευρώ) δεν ισχύουν. Ο Έλληνας τεχνικός ζήτησε, μαζί με τους συνεργάτες του, περί τις 400.000 ευρώ, ένα ποσό που επίσης θεωρείται μεγάλο για τον «μνημονιακό» Παναθηναϊκό και που αφορά κατά βάση τον νυν ιδιοκτήτη, Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος αναμένεται να δώσει και την τελική έγκριση.

Τη δεύτερη σεζόν αυτό το ποσό εκτοξεύεται (περίπου διπλασιάζεται), αλλά αυτό θα αφορά πιθανότατα τη νέα διοίκηση, η οποία προφανώς θα έχει προλάβει να κρίνει το έργο του προπονητή και θα αποφασίσει αν αξίζει την παραμονή και, φυσικά, την αύξηση των αποδοχών για όλο το προπονητικό τιμ.

Θα υπάρχουν «δικλείδες», δηλαδή, στο συμβόλαιο του Γιώργου Δώνη, που θα του επιτρέπει να συζητήσει ξανά τους όρους για το νέο συμβόλαιο μετά το πέρας της φετινής σεζόν, αν και εφόσον, τελικά υπογράψει με το Τριφύλλι, κάτι που μπορεί να ξεκαθαρίσει και σήμερα, όταν και αναμένεται νέα συνάντηση ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον Παϊρόζ Πιενγκμποσάντ.

Η αστεία πρόταση του Νταμπίζα

Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η «πόρτα» του ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό για τους Έργκους Κάτσε και Γιάννη Μυστακίδη. Κόντρα σε όλα τα ρεπορτάζ, ο Δικέφαλος του Βορρά έβαλε «φρένο» στη μετακίνηση των δύο παικτών στο Τριφύλλι, μετά την «αστεία», όπως τη χαρακτήριζαν και στη Θεσσαλονίκη, πρόταση που κατέθεσε ο Νίκος Νταμπίζας στους «ασπρόμαυρους».

Στην ουσία, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού όχι μόνο ζήτησε να πάρει τους δύο ποδοσφαιριστές χωρίς να προσφέρει οικονομικά ανταλλάγματα, κάτι που καυτηριάζει και το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Πράσινης» (δείτε το ΕΔΩ), αλλά και «απαίτησε» από τον ΠΑΟΚ να διευκολύνει τους «πράσινους», βάζοντας πλάτη στην κάλυψη των συμβολαίων τους. Κάτι που, φυσικά, δεν υπήρχε περίπτωση να δεχθεί η «ασπρόμαυρη» διοίκηση.

Προφανώς όλος ο χειρισμός ήταν λάθος από τον Νίκο Νταμπίζα, ακόμα και στο επικοινωνιακό κομμάτι, από τη στιγμή που βρήκε προς τα έξω ότι δύο παίκτες είναι «κλεισμένοι» από τον Παναθηναϊκό, κάτι που αποδείχθηκε με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν ίσχυε. Παρόμοιο «λάθος», άλλωστε, έκανε ο παλαίμαχος αμυντικός και με την περίπτωση του Γιώργου Δώνη, όταν επίσης διέρρευσε προ ημερών ότι υπήρχε «προφορική συμφωνία», ενώ η πρόσληψη του Έλληνα τεχνικού παραμένει ακόμα και σήμερα «στον αέρα».

Οι συγκεκριμένοι χειρισμοί, μάλιστα, δεν αποκλείεται να «στοιχίσουν» στον Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος μην ξεχνάμε ότι αυτό το διάστημα «τεστάρεται» και από τον Παϊρόζ Πιενγκμποσάντ, οποίος έτσι κι αλλιώς από την πρώτη στιγμή παρουσιάζεται να έχει εκφράσει τις «ενστάσεις» του για τον τεχνικό διευθυντή του Τριφυλλιού.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags