15/06/18 - 20:07

Διπλή γιορτή στην Αγιά Σοφιά – Υπερεκατονταετής Πόντιος θα ρίξει χώμα στα θεμέλια (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα γραφτεί ιστορία με πρωτοβουλία και του sportdog.gr.

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Διπλή γιορτή στην Αγιά Σοφιά – Υπερεκατονταετής Πόντιος θα ρίξει χώμα στα θεμέλια (ΒΙΝΤΕΟ)
9.480views 0shares

Μία πολύ συγκινητική πρωτοβουλία πήρε ο σύλλογος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών «Ρίζες Χαλανδρίου». Την Τετάρτη 20 Ιουνίου θα διοργανώσει μία ιστορική τελετή στο εργοτάξιο που κατασκευάζεται το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα, στο χώρο θα βρεθεί η κυρία Ευαγγελία Στραβαρίδη, από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας, επιζήσασα του ολοκαυτώματος των Ελλήνων. Η 102 χρονών γερόντισσα θα ρίξει στα θεμέλια της Αγιάς Σοφιάς χώμα από τις Αλησμόνητες Πατρίδες.

Η γιορτή που θα στηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιουνίου θα είναι διπλή. Διότι στο χώρο θα βρεθεί ένας ακόμα υπερεκατονταετής γέροντας που επέζησε της Γενοκτονίας που βίωσαν οι Έλληνες της καθ'ημάς Ανατολής

Με πρωτοβουλία του sportdog.gr στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Σταυρίκος Παπαβραμίδης, από την Τραπεζούντα. Ο Κρωμναίος γέροντας είναι πολύ γνωστός στον ποντιακό χώρο, καθότι είναι αδερφός του αείμνηστου Νίκου Παπαβραμίδη, ξακουστού λυριτζή, ο οποίος υπήρξε δάσκαλος του μεγάλου αοιδού, Χρύσανθου Θεοδωρίδη. Ο ίδιος μάλιστα είχε επιτελέσει φοβερό έργο ως καλλιτεχνικός διευθυντής ποντιακών συλλόγων.

Το sportdog.gr συνάντησε το πρωί της Παρασκευής τον παππού σε προσφυγογειτονιά του Πειραιά και μας διαβεβαίωσε ότι την Τετάρτη θα είναι εκεί. Μάλιστα ρώτησε αν θα παρευθεί στην εκδήλωση ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ και συμπατριώτης του (από το Κάρς), Δημήτρης Μελισσανίδης.

«Δεν μπορεί να είμαι εγώ στην Αγιά Σοφιά και να μην είναι ο Μελισσανίδης», έλεγε και έστειλε ένα ιδιαίτερο μήνυμα στον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, το οποίο μπορείτε να το δείτε στην κάμερα του sportdog.gr.

 

Μάθετε μερικές λεπτομέρειες για τον γέροντα στην παρακάτω ανάρτηση:

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ