Facebook Pixel Sportdog.gr | Γκέλα για Γαλλία; Πογκ... μπά! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-06-16 14:52:00

Γκέλα για Γαλλία; Πογκ... μπά! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Γκέλα για Γαλλία; Πογκ... μπά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύσκολη νίκη (2-1) στην πρεμιέρα επί της Αυστραλίας.

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ της Ρωσίας η Γαλλία, που νίκησε δύσκολα με 2-1 την Αυστραλία με λυτρωτή τον Πολ Πογκμπά.

Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε μετά από κόντρα στο 81' και έδωσε το τρίποντο στους "τρικολόρ" που είχαν αρχίσει να ανησυχούν... επικίνδυνα από τα "καγκουρό".

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πιέζοντας τους Αυστραλούς, που όμως ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη μεγάλη φάση στο 17', με τον Γιορίς να αποκρούει εντυπωσιακά στη γωνία του.

Η εικόνα του δεύτερου μέρους ήταν διαφορετική, αφού το ματς πήρε φωτιά μέσα σε πέντε λεπτά. Στο 56' ο Γκριεζμάν έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Ρισντόν και ο Κούνια υπέδειξε το πέναλτι, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το VAR (πάντως φαίνεται να μην υπάρχει παράβαση).

Ο επιθετικός της Ατλέτικο το εκτέλεσε εύστοχα στο 58' και έκανε το 1-0 για την Γαλλία. Η χαρά των Γάλλων, όμως, κράτησε για τέσσερα μόλις λεπτά, καθώς ο Ουμτιτί έκανε καθαρό χέρι μέσα στην περιοχή και στο 62' ο Γέντινακ το μετέτρεψε σε γκολ για το 1-1 των Αυστραλών.

Και παρότι το παιχνίδι έμοιαζε να πηγαίνει προς την ισοπαλία, αφού οι Αυστραλοί ήταν άριστα "στημένοι" στον αγωνιστικό χώρο ήρθε το γκολ του Πολ Πογκμπά στο 81', ύστερα από κόντρα στον Μπέχιτς (η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα μέσα από την γραμμή του τέρματος) για να δώσει το τρίποντο στην Γαλλία και να της διώξει το άγχος εν όψει της συνέχειας.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags