Facebook Pixel «Χουνέρι» Παναθηναϊκού σε Μελισσανίδη για Μολέντο
| 2018-06-20 10:00:00

«Χουνέρι» ΠΑΟ σε Μελισσανίδη - Αυτός «μπλοκάρει» το «μπαμ» - «Πανηγυρίζουν» στον Ολυμπιακό

του Γιώργου Θεοδωράκη
«Χουνέρι» ΠΑΟ σε Μελισσανίδη - Αυτός «μπλοκάρει» το «μπαμ» - «Πανηγυρίζουν» στον Ολυμπιακό

Ποιον θέλει να «κλέψει» η ΑΕΚ και ποιος δεν την αφήνει;

Σα «βόμβα» έσκασε σήμερα στο ρεπορτάζ το μυστικό ραντεβού ανάμεσα στον Ροντρίγκο Μολέντο και τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport», ο Βραζιλιάνος στόπερ, που απασχολεί παράλληλα και τον Ολυμπιακό, συζήτησε με τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ (γνωρίζονται από τον Παναθηναϊκό) την πιθανότητα της συνεργασίας των δύο πλευρών σε συνάντηση που είχαν σε γνωστό μαγαζί της Γλυφάδας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του sportdog.gr, όντως οι δύο άνδρες βρέθηκαν και κουβέντιασαν το ενδεχόμενο μεταγραφής στην Ένωση, μιας και ο παίκτης είναι θετικός στο να γυρίσει στην Ελλάδα, γι’ αυτό, άλλωστε, συζητάει και με τους Πειραιώτες. Μάλιστα, δεν ήταν μόνοι τους στο συγκεκριμένο ραντεβού, υπήρχαν κι άλλα άτομα μαζί τους, ενδεχομένως οι εκπρόσωποι του Βραζιλιάνου.

Πάντως, στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο, έως απίθανο, να προχωρήσει η συγκεκριμένη μεταγραφή για την ΑΕΚ. Αρχικά, να θυμίσουμε ότι υπάρχει ρήτρα από τον Παναθηναϊκό, ύψους 2 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση που ο Ροντρίγκο Μολέντο πάρει μεταγραφή σε άλλη ελληνική ομάδα. Το ποσό αυτό θεωρείται πολύ υψηλό για τα στάνταρ της «κιτρινόμαυρης» διοίκησης και δεν υπάρχει περίπτωση η «πράσινη» ΠΑΕ να το «χαρίσει» στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό εμπόδιο για την Ένωση, καθώς χρήματα απαιτεί και η Ιντερνασιονάλ που έχει συμβόλαιο με τον 31χρονο στόπερ. Υπολογίζεται ότι οι Βραζιλιάνοι αξιώνουν 2-2,5 εκατ. ευρώ, οπότε μαζί με τη ρήτρα του Τριφυλλιού, το ποσό που απαιτείται με το «καλημέρα» για την απόκτηση του παίκτη ξεπερνάει τα 4 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο Ροντρίγκο Μολέντο ζητάει συμβόλαιο με αποδοχές πάνω από 800.000 ευρώ το χρόνο, ποσό που επίσης είναι απαγορευτικό για τα δεδομένα της ΑΕΚ. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η καλύτερη πρόταση που είχαν σκοπό να καταθέσουν οι «κιτρινόμαυροι» για να κρατήσουν τον Όγκνιεν Βράνιες έφτανε μάξιμουμ τις 500.000 ευρώ, μαζί με τα μπόνους.   

Tα λεφτά από Βράνιες

Στο μεταξύ, όσον αφορά τα χρήματα που λέγεται ότι θα βάλει στα ταμεία της η ΑΕΚ από την πώληση του Όγκνιεν Βράνιες, αυτά δε φτάνουν σε καμία περίπτωση τα 3,5 εκατ. ευρώ, όπως έχει κυκλοφορήσει από χθες. Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Ώρας» (δείτε το ΕΔΩ) είναι ενδεικτικό και κάνει λόγο για deal που ξεπέρασε τα 3 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, το sportdog.gr σάς είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι η συμφωνία θα έκλεινε ανάμεσα στα 2,8 εκατ. ευρώ και τα 3,2 εκατ. ευρώ. Μπορεί να μη μάθουμε ποτέ, βέβαια, ποιο είναι το ακριβές ποσό του deal, ωστόσο όλα δείχνουν ότι αυτό κυμαίνεται ανάμεσα σε αυτά τα χρήματα, μαζί με τα μπόνους. Μία συμφωνία που έτσι κι αλλιώς θεωρείται πολύ καλή για την ΑΕΚ, αν αναλογιστούμε ότι ο Βόσνιος στόπερ αποκτήθηκε ως ελεύθερος.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags