Facebook Pixel Sportdog.gr | Τι Μέσι, τι Μούσα! Η Νιγηρία «καθάρισε» την Ισλανδία και κράτησε… ζωντανή την Αργεντινή (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-06-22 19:54:00

Τι Μέσι, τι Μούσα! Η Νιγηρία «καθάρισε» την Ισλανδία και κράτησε… ζωντανή την Αργεντινή (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τι Μέσι, τι Μούσα! Η Νιγηρία «καθάρισε» την Ισλανδία και κράτησε… ζωντανή την Αργεντινή (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανώτεροι οι Νιγηριανοί, νίκησαν 2-0 με δυο γκολ του Μούσα.

Με τον Μούσα να πετυχαίνει και τα δύο γκολ της αναμέτρησης, στο 49’ και στο 75’, η Νιγηρία επικράτησε 2-0 της Ισλανδίας που έχασε και πέναλτι στο 83' και έκανε άλμα για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, ενώ παράλληλα κράτησε στο… κόλπο και την Αργεντινή, την οποία αντιμετωπίσει στην τρίτη αγωνιστική.

Στην πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο… καπάρωσε ήδη η Κροατίας με 6 βαθμούς, ενώ ακολουθούν η Νιγηρία πλέον με 3 και Αργεντινή – Ισλανδία με 1.

Η Ισλανδία δεν εκμεταλλεύτηκε τη μεγάλη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε, διότι έπεσε πάνω σε μια Νιγηρία που αρνήθηκε να καταθέσει τα όπλα. Οι Αφρικανοί ήταν ακίνδυνοι επιθετικά στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά το σύνολο του Χάλμιγκρσον δεν επωφελήθηκε από αυτό το διάστημα, κατά το οποίο στεκόταν εμφανώς καλύτερα στο χορτάρι. Ο Σίγκουρσον δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, αν εξαιρέσουμε τις εκτελέσεις στα στημένα, ενώ ο Άλφρεντ Φινμπόγκαρσον σπατάλησε τεράστια ευκαιρία προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου για να ανοίξει το σκορ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μόουζες ήταν… χαμένος στη δεξιά πλευρά της Νιγηρίας, αφήνοντας το σημάδι του μόνο στο αμυντικό σκέλος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο άσος της Τσέλσι δεν πήρε ούτε μία φορά την μπάλα στον κενό χώρο, εκεί όπου (ως γνωστόν) έχει την ικανότητα να ξεχωρίσει. Στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα άλλαξε ριζικά. Οι Ισλανδοί έδειξαν, παραδόξως, να ξεμένουν από δυνάμεις, τη στιγμή που οι Νιγηριανοί έπαιρναν όλο και περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Την πρώτη φορά που ο Μόουζες βρήκε χώρο στα δεξιά στο 49’, έβγαλε ωραία σέντρα, με τον Μούσα να κατεβάζει υπέροχα και να «κεραυνοβολεί» τον Χάλντορσον για το 1-0. Στο 75’ ο άσος της ΤΣΣΚΑ εμφανίστηκε ξανά και «καθάρισε» την Ισλανδία, όταν έφτασε σε σημείο να σκοράρει προ κενής εστίας, μετά από εκπληκτική ατομική προσπάθειά του. Κι αυτά ήταν αρκετά, καθότι οι Ισλανδοί έδειξαν ανήμποροι να αντιδράσουν, αστοχώντας μάλιστα σε πέναλτι στο 83’ με τον Σίγκουρσον.

Δεδομένου του πώς διαμορφώθηκε η κατάσταση, η Αργεντινή είναι ξανά το φαβορί για τη δεύτερη θέση του γκρουπ, έστω και οριακά. Αλλά θα χρειαστεί, επιτέλους, να επιδείξει την ποιότητά της. Οι Νιγηριανοί έδειξαν ότι δεν… αστειεύονται. Καιρός να δείξει κάτι αντίστοιχο και η «αλμπισελέστε».

Νιγηρία (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Μπαλόγκουν, Τροστ Εκόνγκ, Ομερούο, Μόουζες, Εντίντι, Όμπι Μίκελ, Ετέμπο, Ιντόγου (46′ Εμπουέχι), Μούσα, Ιχεανάτσο (85′ Ιγκάλο).

Ισλανδία (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σάβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρντσον (65′ Ίγκνασον), Μάγκνουσον, Γκίσλασον, Σίγκουρντσον, Γκούναρσον (87′ Σκούλασον), Μπιάρνασον, Φινμπόγκασον, Μπόντβαρσον (71′ Σιγκούρταρσον).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags