Facebook Pixel Sportdog.gr | Παραλίγο να VAR-έσουν διάλυση – Έπαιξαν με τη φωτιά αλλά πέρασαν Ισπανία και Πορτογαλία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-06-25 22:54:00

Παραλίγο να VAR-έσουν διάλυση – Έπαιξαν με τη φωτιά αλλά πέρασαν Ισπανία και Πορτογαλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραλίγο να VAR-έσουν διάλυση – Έπαιξαν με τη φωτιά αλλά πέρασαν Ισπανία και Πορτογαλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισοπαλία στα ματς των Ίβηρων απέναντι σε Μαρόκο και Ιράν.

Έπαιξαν με τη φωτιά αλλά στο τέλος κατάφεραν να μη χάσουν και να περάσουν. Πορτογαλία και Ισπανία ήρθαν ισόπαλες με Ιράν και Μαρόκο αντίστοιχα και πήραν την πρόκριση στους “16”. Και τα δύο ματς υπήρχε συχνή χρήση του VAR.

Η Πορτογαλία ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο. Απείλησε στο 3' με τον Ρονάλντο το σουτ του οποίο μπλόκαρε ο Μπεϊρανβάντ, ενώ στο 9' ο Μάριο απέτυχε να εκμεταλλευτεί το λάθος στην άμυνα του Ιράν και πλάσαρε ψηλά άουτ σε κενή εστία. Μετά έγινε κλειστό παιχνίδι, αφού οι Πέρσες ταμπουρώθηκαν στην άμυνα τους.

Όταν ανοίχτηκαν, αφού κέρδισαν στατική φάση σε καλό σημείο, κατάφεραν να απειλήσουν στο 34'. Ο Γιαχανμπάχς εκτέλεσε το φάουλ, με τον Εζατολαχί να παίρνει την κεφαλιά, από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ρουί Πατρίσιο μπλόκαρε. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο τρελός, ο Κουαρέσμα πέτυχε άλλο ένα τρελό γκολ. Βρήκε χώρο εκτός περιοχής έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ και κάρφωσε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Μπεϊρανβάντ που ήταν αδύνατο να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε πέναλτι, το οποίο δόθηκε από τον Κάσερες ύστερα από τη συμβολή του VAR. O Μπεϊρανβάντ όμως ψώνισε τον Πορτογάλο σούπερ σταρ, έπεσε στη σωστή γωνία και κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι. Στο 72' το Ιράν βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Γκόντος πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρουί Πατρίτσιο.

Στο τέλος το Ιράν κέρδισε πέναλτι μετά από βοήθεια του VAR με τον Ανσαριφάρντ να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να επαναφέρει τις ισορροπίες. Στο 95' μάλιστα οι Πέρσες βρέθηκαν κοντά στο γκολ της νίκης, αλλά ο Ταρεμί που βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή πλάσαρε άουτ από διαγώνια θέση. Έτσι παρέμεινε το 1-1 με την Πορτογαλια να παίρνει την πρόκριση.

Ισπανία-Μαρόκο

Πολύ ένταση επικράτησε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο Ισπανία-Μαρόκο. Απ' ότι φαίνεται αυτό ήταν το κόλπο των Αφρικανών για να εκνευρίσουν τους Ίβηρες κάτι που φάνηκε στο 14'. ύστερα από τρελή γκάφα ολκής του Ινιέστα που δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί με τον Σέρχιο Ράμος, ο Μπουταΐμπ έφυγε μόνος απέναντι από τον Ντε Χέα και με εύστοχο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Τα πανηγύρια όμως κράτησαν λίγο για τους Μαροκινούς. Στο 19' ο Ινιέστα έπαιξε όμορφα από τα αριστερά, συνεργάστηκε με Ντιέγκο Κόστα, την κατάλληλη στιγμή γύρισε δίπλα στον Ίσκο, ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφάρισε σε 1-1, σημαδεύοντας ψηλά στην εστία του Ελ Καζουί.

Η Ισπανία όμως έμπαζε στα μετόπισθεν. Στο 25' ο Ντε Χέα έκανε σημαντική επέμβαση σε τετ α τετ με τον Μπουτάιμπ και κράτησε το σκορ. Στο 50' το Μαρόκο είχε άλλη μία καλή στιγμή. Ύστερ από βαθιά μπαλιά στην καρδιά της άμυνας της Ισπανιας, ο Ντε Χέα τελευταία στιγμή βγήκε και έδιωξε με γροθιές, προτού απειλήσει ο Μπουσουφά, ο οποίος είχε βγει στην πλάτη των Ιβήρων. Στο 55' οι Αφρικανοί είχαν και δοκάρι ύστερα από εκπληκτικό σουτ από διαγώνια θέση του Άμραμπατ.

Η απάντηση της Ισπανίας ήρθε στο 62'. Ο Ίσκο έπιασε ωραία ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Ίσκο στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Σαΐς τελευταία στιγμή κατάφερε να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ. Ό,τι δεν κατάφερε το Μαρόκο στις προηγουμενες ευκαιρίες το πέτυχε στο 81' με φοβερή κεφαλιά του Εν Νεσερί που νίκησε τον Ράμος στον αέρα και έστειλε τη μπάλα στο... παραθυράκι του Ντε Χέα!

Στο τέλος όμως η Ισπανία κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ του Άσπας, που αρχικά δεν μέτρησε, αλλά με τη βοήθεια του VAR οι Ίβηρες πήραν την ισοπαλία με το ματς να λήγει 2-2.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags