Facebook Pixel Sportdog.gr | Ραγδαίες εξελίξεις: Αντίθετες οι ΠΑΕ στην πρόταση του Βασιλειάδη!
| 2018-06-27 20:45:00

Ραγδαίες εξελίξεις: Αντίθετες οι ΠΑΕ στην πρόταση του Βασιλειάδη!

Sportdog Team
Ραγδαίες εξελίξεις: Αντίθετες οι ΠΑΕ στην πρόταση του Βασιλειάδη!

Όλα ανοιχτά για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Αρνητικές παρουσιάστηκαν οι περισσότερες ΠΑΕ της Super League στην πρόταση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για μείωση των ομάδων της λίγκας σε 12 από τη σεζόν 2019-20.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στη ΓΓΑ το απόγευμα της Τετάρτης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατέθεσε τις προτάσεις του, ωστόσο δεν υπήρξε σύμπνοια απόψεων.

Οι εξελίξεις μεταφέρονται για την Παρασκευή, όταν το Δ.Σ της Superleague θα συνεδριάσει εκτάκτως και θα κληθεί να πάρει την τελική απόφαση.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης:

«Είχαμε μια συνάντηση με τη Super League και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ. Συζητήσαμε για τις απόψεις και τις προτάσεις μας για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι προτάσεις, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε για το σωστό των απόψεων. Είναι ειλικρινείς όμως και πιστεύουμε πως βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα, δημιουργούν αξιοπιστία και οικονομική ασφάλεια με ρεαλιστικούς όρους. Οι αποφάσεις είναι δύσκολες, το κατανοώ, αλλά σε κρίσιμες στιγμές κρίνονται όλοι για τις αποφάσεις τους. Από όλα όσα συζητήσαμε, η Λίγκα θα συνεδριάσει την Παρασκευή και θα τοποθετηθεί. Όλοι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και την κρισιμότητα. Δεν υπάρχει ομοιογένεια στις απόψεις, δεν υπήρξε συμφωνία, αλλά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα μετά το ΔΣ της Λίγκας.
 

Εμείς είμαστε σαφείς. Κάναμε μια πρόταση για το πρωτάθλημα και τους οικονομικούς όρους, πιστεύουμε πως δίνει προοπτική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν αφορά μόνο τα ποσά, αφορά τη δομή του πρωταθλήματος, αφορά κίνητρα για τις ομάδες που ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές, που έχει αντικίνητρα για όσους δεν σέβονται το προϊόν. Όλα με έναν καθαρό τρόπο. Εμείς δεν θα μπούμε στη διαδικασία να επιβάλουμε τρόπους και οδούς. Για μας το ζητούμενο είναι το πρωτάθλημα των 12 ομάδων και των δύο επαγγελματικών κατηγοριών. Δημιουργήσαμε μια πρόταση που μπορούσαμε να στηρίξουμε θεσμικά και οικονομικά. Όλοι θα κριθούμε από τις πράξεις μας. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2019/20), τρεις εθνικές κατηγορίες και δώδεκα ομάδες στη μεγάλη κατηγορία, δύο επαγγελματικές και μία ημιεπαγγελματική. Είναι θέμα του ποδοσφαίρου».
 

Για το αν περίμενε διαφορετικό αποτέλεσμα από τη συνάντηση: «Δεν θα το έθετα έτσι. Ήρθα να κάνω μια πρόταση. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο καλείται να αποφασίσει. Αν γίνει δεκτή η πρόταση υπάρχει δεδομένος δρόμος για την επόμενη πενταετία. Η άποψή μας είναι ότι δεν σηκώνει η ελληνική οικονομική ζωή και η ποδοσφαιρική οικονομία τόσες πολλές ανώνυμες εταιρείες. Για να μην έχουμε περίεργα φαινόμενα με ομάδες να φεύγουν στα μέσα της σεζόν, πιστεύουμε πως η μείωση των ομάδων είναι αναγκαία, όπως προκύπτει και από τις μελέτες των ομάδων. Είναι μονόδρομος. Ένα τέτοιο πλάνο που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και για 24 ομάδες είναι η λύση. Δεν θα καταστρέφονται οι μικρότερες κατηγορίες και δεν θα είναι σε απόλυτα μειονεκτική θέση όποιος ανεβαίνει από τη μια κατηγορία στην άλλη. Είναι μια ρεαλιστική πρόταση, πολύ δύσκολη αλλά ρεαλιστική. Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για να έχουμε ένα πενταετές σταθερό πλάνο. Το ποδόσφαιρο πρέπει να αποφασίσει ποιος είναι ο δικαιότερος τρόπος για να φτάσουμε στο σημείο»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags