Facebook Pixel Sportdog.gr | Επιβεβαιώνει sportdog.gr ο Κούγιας - Τι αποκάλυψε για την πρόταση Βασιλειάδη
| 2018-06-28 16:11:00

Επιβεβαιώνει sportdog.gr ο Κούγιας - Τι αποκάλυψε για την πρόταση Βασιλειάδη

Sportdog Team
Επιβεβαιώνει sportdog.gr ο Κούγιας - Τι αποκάλυψε για την πρόταση Βασιλειάδη

Η επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, με αφορμή τη συζήτησή του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασίλειαδη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των προέδρων της Super League. Επιβεβαιώνοντας στις δηλώσεις το ρεπορτάζ του sportdog.gr!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στο FAIR PLAY FM 96,1:

Για τη Μακεδονία: «Δεν είναι μόνο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Άρη που διαδήλωσαν μαζί ειρηνικά χθες. Όλοι είμαστε Μακεδόνες. Όλοι οι Έλληνες είμαστε Μακεδόνες. Εγώ εάν δεν βρω κεντρικό χορηγό για την φανέλα της Λάρισας θα γράψω όλοι είμαστε Μακεδόνες. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι έρχονται άνθρωποι από την Κρήτη για να διαδηλώσουν μαζί μας στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο πιστεύω θα έκαναν εάν υπήρχε αλλού πρόβλημα. Γιατί στις δύσκολες στιγμές οι Έλληνες είναι ενωμένοι. Όταν υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος. Οι Έλληνες το 1940 ενώθηκαν υπό έναν δικτάτορα. Εδώ έγινε τεράστιο έγκλημα με την Μακεδονία μας. Όλα τα ιστορικά μνημεία των Μακεδόνων είναι στα Ελληνικά. Εάν υπάρχει κάτι διαφορετικό ας έρθει κάποιος να μου πει. Οι κάτοικοι των Σκοπίων που μιλούν Σλαβικά ήρθαν σε αυτή την περιοχή τρεις αιώνες μετά την κατάκτηση της περιοχής. Οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με αυτό που θέλει ο λαός δεν γίνεται ποτέ αποδεκτό. Πριν υπογράψουν οτιδήποτε θα έπρεπε να κάνουν δημοψήφισμα. Εδώ κάναμε για την Ευρώπη και δεν κάνουμε για το όνομα των Σκοπίων. Εμείς έχουμε φίλους Σκοπιανούς. Έχουμε πελάτες Σκοπιανούς. Και αυτοί ακόμα γελάνε με αυτό που γίνεται. Όταν πρόκειται για εθνικά ζητήματα δεν έχει σημασία σε ποια ομάδα αγωνίζεσαι. Η Ελλάδα είναι Μακεδονία. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αυτό το θέμα μας θίγει όλους μας. Ακόμα και το άλογο του Αλέξανδρου ήταν από τη Λάρισα. Και αυτά δεν τα λέει κανείς».

Για τον Μασούρα: «Το παιδί αυτό το απέκτησα εγώ όταν ήμουν στην Παναχαϊκή και ήταν μόλις 16 χρονών. Τον είχαμε πάρει από τον Ατρόμητο Πατρών. Τον είδα εγώ μετά από πρόσκληση ενός φίλου. Μετά από λίγους μήνες τον απέκτησα. Έπαιζε επιθετικός και είχε βάλει 40 γκολ. Όταν ήρθε στην ομάδα είχαμε προπονητή τον Σπανό. Σχεδόν όλη την χρονιά στην Β Ενική δεν έπαιζε. Στο τελευταίο παιχνίδι στα μπαράζ παίζαμε με Αχαρναικό. Σε αυτό παιχνίδι είπα στον προπονητή ότι εάν δεν τον βάλεις φεύγεις. Αυτή είναι η αλήθεια. Και στο πρώτο παιχνίδι που παίζει κάνει φοβερά πράγματα. Όταν έφυγα αργότερα από την Παναχαϊκή τον πήρα μαζί μου στην Λάρισα. Πηγαίνει στην Κ-20 και δεν παίζει. Μετά από ένα χρονικό διάστημα είπα ότι θα πρέπει να ξεκινήσει να παίζει. Από την ημέρα που ξαναμπήκε δεν βγήκε ποτέ. Το παιδί τα έχει όλα. Έχουμε βοηθήσει πολλά παιδιά. Ο Μασούρας είναι και Ολυμπιακός από μικρός. Πήραμε ήδη τον Μορσι από την Ζάμαλεκ. Τον ακριβοπληρώσαμε βέβαια αλλά η Λάρισα το αξίζει. Μίλησα και με τον Δώνη πριν τον πάρω και μου είπε ότι δεν θα έρθει. Τελικά τον φέραμε. Όλοι στην Αίγυπτο πλέον θέλουν να πάνε στην Ευρώπη. Ο Μορσι είχε πρόταση και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Και είπε όχι νομίζω δυο χρόνια πριν».

Για τον Βασιλειάδη και την οικονομική του πρόταση: «Εγώ πιστεύω ότι είχε καλές προτάσεις. Αλλά από ότι κατάλαβα είναι κομματική γραμμή. Αυτό κατάλαβα εγώ. Εγώ πρότεινα τα χρήματα που υπάρχουν να δοθούν στις ομάδες χωρίς τηλεοπτικά. Και να κάνουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αφού ξέρουμε όλους τους ιδιοκτήτες στην Super league. Kαι επιτέλους να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερη τη Β' εθνική. Η πρόταση του Υπουργού δεν θα περάσει γιατί τα χρήματα είναι μόνο για έναν χρόνο. Δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος του, αλλά το σχέδιο του δε θα περάσει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags