Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξόρκισε την κατάρα - Γλίτωσε την... αυτοκτονία και πέρασε στα πέναλτι η Αγγλία! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-07-03 23:54:00

Ξόρκισε την κατάρα - Γλίτωσε την... αυτοκτονία και πέρασε στα πέναλτι η Αγγλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ξόρκισε την κατάρα - Γλίτωσε την... αυτοκτονία και πέρασε στα πέναλτι η Αγγλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη πρόκριση των «λιονταριών» επί της Κολομβίας!

Η Αγγλία έγινε η τελευταία ομάδα που εξασαλίζει την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Μουντιάλ, αφού απέκλεισε την Κολομβία στα πέναλτι σε ένα ακόμα ματς-θρίλερ!

Οι Άγγλοι προηγήθηκαν με τον Κέιν, ισοφαρίστηκαν από τον Μίνα στο 93', όμως ξόρκισαν την... παράδοση που τους θέλει να ηττώνται στα πέναλτι και με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Πίκφορντ, που έκανε την καθοριστική απόκρουση, προκρίθηκαν στα προημιτελικά!

Τα «λιοντάρια» έχουν μια τεράστια ευκαιρία να προχωρήσουν ακόμα παραπέρα, αφού στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν τη Σουηδία, η οποία απέκλεισε την Ελβετία με 1-0.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ νευρικά με αρκετά λάθη και δυναμικά μαρκαρίσματα. Η Αγγλία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους απέναντι στην καλά οργανωμένη Κολομβία, που είχε το μυαλό της σχεδόν αποκλειστικά στην άμυνα. Ουσιαστικά οι Άγγλοι μπόρεσαν να απειλήσουν από οργανωμένη επίθεση μόνο στο 16’, όταν ο Κέιν αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τρίπιερ, ενώ είχαν και μια καλή εκτέλεση φάουλ του Τρίπιερ, που έφυγε λίγο άουτ στο 42’.

Ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Αγγλία όμως να καταφέρνει να ανοίξει το σκορ… δίχως να κάνει φάση. Ο Κάρλος Σάντσες τράβηξε παρατεταμένα τον Χάρι Κέιν σε εκτέλεση κόρνερ, αναγκάζοντας τον διαιτητή να υποδείξει πέναλτι. Η απόφαση προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των Κολομβιανών, ωστόσο το ριπλέι φαίνεται να δικαιώνει τον ρέφερι της συνάντησης. Ο Κέιν ανέλαβε την εκτέλεσε και σκόραρε στο 57’, κάνοντας το 1-0 με το 6ο γκολ του στο φετινό Μουντιάλ!

Το παιχνίδι χάλασε ακόμα περισσότερο μετά τη φάση του γκολ, με τους παίκτες των δύο ομάδων να επιδίδονται σε αρκετές κλωτσιές και ύπουλα χτυπήματα και τον διαιτητή να βγάζει αρκετές κάρτες προκειμένου να μη χάσει τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Η Αγγλία είχε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 63’, με τον Άλι να αστοχεί σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Η Κολομβία προσπάθησε να εντείνει την πίεσή της για την ισοφάριση και είχε μια πολύ καλή στιγμή με τον Κουαδράδο να σουτάρει άουτ από καλή θέση στο 81’.

Η λύτρωση για τους Κολομβιανούς ήρθε στις καθυστερήσεις. Στο 93’ ο Πίκφορντ έκανε μεγάλη απόκρουση διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Ουρίμπε. Από την εκτέλεσή, ο Γέρι Μίνα πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας και σκόραρε, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση!

Εκμεταλλευόμενη το ψυχολογικό αβαντάζ της, η Κολομβία ξεκίνησε καλύτερα στην παράταση, όμως δεν δημιούργησε κάποια σημαντική ευκαιρία για γκολ. Η Αγγλία πήρε τα πάνω της στο δεύτερο μέρος της παράτασης και έφτασε κοντά στο γκολ με το διαγώνιο σουτ του Ρόουζ (112’) και την κεφαλιά του Ντάιερ (116’). Αμφότερες οι προσπάθειες κατέληξαν λίγο άουτ και έτσι το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι!

Εκεί ο Χέντερσον αστόχησε για την Αγγλία, όμως στη συνέχεια τον... μιμήθηκε ο Ουρίμπε. Στο τελευταίο πέναλτι των Κολομβιανών ο Μπάκα νικήθηκε από τον Πίκφορντ και στο επόμενο ο Ντάιερ σκόραρε για να δώσει στην Αγγλία την πρόκριση με σκορ 4-3!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags